Det Sydfynske Øhav

Tag på opdagelse ved Det Sydfynske Øhav og oplev hver enkelt øs særlige historie og kendetegn. Du er garanteret autentiske, charmerende natur- og landsbyoplevelser
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Dage i blåt og grønt ved Det Sydfynske Øhav

Det Sydfynske Øhav er, som navnet antyder, fyldt med øer og holme, beboede som ubeboede. I alt kan du tælle 55 øer i øhavet, som er verdens største oversvømmede istidslandskab. Det er kun de højeste bakker, der stikker op af havet, og det er disse, der udgør øerne.

Øerne dukker op som små oaser i det blikstille, lavvandede blå hav, og er i sig selv et betagende syn. 

Men også naturen på de små øer er pragtfuld og frodig, ligesom de forskellige bybilleder vil fascinere dig. Oplev mange sjældne planter og dyr, en særlig, varieret og bakket natur samt charmerende landsbyidyller, der for mange er indbegrebet af dansk sommer.

Livet i øhavet

De kendteste øer i Det Sydfynske Øhav er Avernakø, Bjørnø, Drejø, Skarø, Hjortø, Birkholm, Strynø, Lyø, Tåsinge og Thurø. Nogle af øernes indbyggertal kan tælles på én hånd, mens andre efterhånden nærmere er beboelseskvarterer end afskærmede øer.

En stor del af ø-oplevelsen er de imødekommende øboere, der fortrinsvis lever af landbrug eller fiskeri - eller pendler ind til arbejde på "fastlandet" via det veludviklede færgesystem øerne imellem.

Beboerne på øerne er altid ivrige efter at vise deres ø frem til nysgerrige besøgende, og de er fulde af nærvær og varme - og rigtig gode historier.

Opdag øhavet

Ud over fantastiske naturoplevelser på øhop eller vandring, som beskrevet længere nede, så indbyder Det Sydfynske Øhav også til fysisk udfoldelse på, under og ved vandet.

Er du til havkajak skal du ikke snyde dig selv for en tur på vandet her, og du kan nemt drage ud på egen hånd. Er du ikke helt tryg ved det, er der gode muligheder for at komme med på en arrangeret havkajaktur med en kompetent guide.

Du kan også svinge benene over bord og tage på vragdyk. For eksempel ligger jernbanefærgen M/F Ærøsund på bunden af Det Sydfynske Øhav. Det blev sænket kontrolleret i 2014 og danner i dag rammen om et af Danmarks mest interessante kunstige rev.

Bunden af øhavet byder også på interessante dykkerspots, og du kan blandt andet se store dele af det forhistoriske landskab, der i dag er godt gemt af vejen under overfladen.

Og så er det en god idé at tage kikkert og fiskestang med, når du skal på tur ved Det Sydfynske Øhav. Her er masser af fugleliv, du kan holde øje med, ligesom du nemt finder en velegnet fiskeplads.

 

Øhop i Det Sydfynske Øhav

Vandretur på Øhavsstien

Luk