Lystfiskeri på Fyn

Fyn og Ærø byder på havørredfiskeri i verdensklasse til den tålmodige naturelsker, mens du kan fange torsk og rødspætter i massevis på Langeland
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Besøg Fyn, Ærø og Langeland med stang og snøre

Farvandene omkring Fyn, Langeland, Ærø og langs den østjyske kyst er blandt nogle af Europas bedste fiskeområder. Her er rige muligheder for at fange torsk, rødspætter, hornfisk - og, ikke mindst, havørreder.

Få en havørred på krogen

Stå op før solopgang, nyd stilheden og se morgensolen bryde horisonten. Selvom du måske ikke får bid denne morgen, er naturoplevelsen i sig selv helt fantastisk.

Fyn har havørredfiskeri i verdensklasse på grund af perfekte strøm- og bundforhold, som lokker havørreden til i stor stil.

Det kræver tålmodighed at få en havørred på krogen - men når først du står med din første fynske havørred i hænderne, er det al ventetiden værd.

De bedste havørredfiskepladser på Fyn og Ærø

Skal du planlægge din sommerhusferie efter, hvor den bedste og mest egnede havørredfiskeplads er, eller er du bare interesseret i at vide, hvor vidt du skal omkring? Så er der ikke langt til hjælpen, for vi har lavet en liste over de bedste fiskepladser til dig.

Strib Fyr nord for Middelfart: Her finder du en af Fyns vel nok bedste fiskepladser med mulighed for fangst af havørred, torsk og hornfisk.

Weddelsborg Hoved syd for Middelfart: Havørredrevir med store sten og leopardbund.

Knæet og Sønderhjørne på Vestfyn: Et stort stenrev med gode betingelser for havørreden.

Torø syd for Assens: Et godt fiskeområde med et mindre rev med store sten.

Vippefyret ved Nyborg: Her kan du både fange store havørreder, sild og brisling.

Elsehoved syd for Lundeborg: Leder du efter Østfyns bedste havørredfiskeplads er det her, du skal hen. 

Bøgebjerg Strand nord for Kerteminde: Her finder du flere kilometer fiskevand med perfekte forhold for havørredfiskeri.

Stavre Hoved nord for Kerteminde: Fiskeplads tæt Bøgebjerg Strand, hvor du har chance for at score den store gevinst. Det er nemlig her, de helt store havørreder holder til. 

Æbelø på Nordfyn: Et af Danmarks bedste steder for havørredfiskeri. Æbelø kan nås til fods, selvom det i princippet er en øde ø. Turen til Æbelø er cirka 4 kilometer og går igennem vand med stenbund, så husk de gode sko.

Oldemark på Ærø: Mørk bund og store sten, som lokker havørreden helt tæt til kysten.

Vrå strand ved Ærøskøbing: Her kan du med lidt tålmodighed fange rigtig store havørreder.

Topfiskeri på Langeland

Er du mere til torsk og rødspætter, så er Langeland det helt rigtige sted.

Med mere end 140 kilometers kystlinje byder Langeland på et utal af fiskepladser, hvor du ud over torsk og rødspætter også kan finde andre fiskearter. Langelands beliggenhed mellem det varme, flade øhav og den kølige Østersø giver nemlig uovertrufne opvækst- og opholdsbetingelser for en stor diversitet af fisk.

På Langeland kan du fiske fra kyst, kutter eller båd. Uanset hvor på Langeland du holder ferie er du aldrig langt fra en bådudlejning - og hvis du alligevel har mod på at fiske, hvorfor så ikke prøve det fra egen båd? Find både til udlejning på Langeland.

Knæk og bræk!

Tip! Husk fisketegnet.

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal medbringe et gyldigt statsligt fisketegn. De penge, du betaler for dit fisketegn, går til udsætning af fisk, restaurering af vandløb og søer samt yngelpleje.

Køb dit fisketegn hos Feriepartner Fyn eller på www.fisketegn.dk inden afrejse, så du er klar til at kaste snøren på de fynske fiskepladser.

Luk