Lokale råvarer

Nå du holder ferie, får du mulighed for at blive en masse mad- og smagsoplevelser rigere. Gå ombord i vores områdes lokale råvarer, og giv dig selv en kulinarisk oplevelse.

Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Naturens spisekammer

Her er fred og ro, en flot og afvekslende natur, som giver masser af muligheder for en oplevelsesrig og samtidig afslappende ferie. Til en god ferie hører også god mad, man kan vælge selv at lave den eller gå i byen at spise. 

Vælger man at lave maden selv har vi her med disse lækre og lokale råvarer forsøgt at give lidt inspiration til frokosten eller aftensmaden, alle råvarer produceres i nærområdet.

Svampeplukning

Tag kurven under armen og gå på svampeplukning i de danske statsskove, her er der som oftest meget frie regler, man kan indsamle de svampe og bær man ønsker, men saml dog kun til eget forbrug.

Der er svampe at finde i skovene hele året, men der er for det meste flest fra august til september og især efter en længere periode med regn. Ikke alle svampe er spiselige nogle er tilmed giftige. Er der svampe du ikke kender så lad dem hellere stå. Det kan være en fordel med en anerkendt svampebog.

Opsatte skilte med information om bl.a. færdsel i skoven skal altid følges.

I de private skove må man opholde sig fra kl. 7.00 til solnedgang og kun på stier og anlagte veje.

Plukning af vilde bær

I ferien er der mange der ynder at komme i skoven og nyde freden og roen i den skønne danske natur. Tag kurven med og udnyt samtidig muligheden for at plukke af de vilde bær som er fantastiske til hjemmelavet marmelade. Sæt det på morgenbordet og nyd det sammen med det friskbagte morgenbrød, eller lav din egen kryddersnaps. I området findes bl.a. hyben, hyldebær, brombær, tyttebær og havtorn.

Opsatte skilte med information om bl.a. færdsel i skoven skal altid følges.

I de private skove må man opholde sig fra kl. 7.00 til solnedgang og kun på stier og anlagte veje.

Den sidste fredag-lørdag-søndag i august hvert år, åbnes mange skove og store dele af hederne for tyttebærplukning, hvilket betyder, at motorkørsel i den ene weekend bliver tilladt på alle vejene.

Honning

Der er ikke noget så godt som et glas nyslynget honning. Det får en til at tænke på sol og sommer. Der findes flere steder i området hvor der sælges hjemmelavet honning fra boder ved vejen.

Hver tirsdag i juli og august vil der på markedet ”Grønne Tirsdage” ved Turistkontoret/Feriehus Udlejning I/S i Vedersø Klit, være mulighed for at købe nyslynget honning fra kl. 10.00 – 14.00.

Friskfangede fisk

Når vind og vejr tillader det så sejler de mindre fiskekuttere ud fra Thorsminde og ud på Vesterhavet for at fange fisk som så oftest sælges direkte ved kutter når de ligger til land igen. Så har du sat fisk på menuen, så tag til Thorsminde og køb den direkte fra kutter, friskere får man den simpelthen ikke. I sommermånederne har fiskebutikken i Thorsminde åben.

Hver tirsdag fra kl. 07.30 – 09.00 året rundt, kommer fiskebilen til Netto i Ulfborg. Ligeledes kommer der hver tirsdag i juli og august en fiskebil til Turistkontoret/Feriehus Udlejning I/S i Vedersø Klit fra kl. 10.00 – 14.00 i forbindelse med de ”Grønne Tirsdage”. Du kan naturligvis også vælge at fange fisken selv.

Røget fisk

Da området er beliggende med Vesterhavet som nabo, er fisk og skaldyr naturligvis en af de gode råvarer som vi er stolte af. Hos Hvide Sande Røgeri sælges der fra fiskebutikken alt i fersk og røget fisk, skaldyr og specialiteter og man kan få varer leveret til døren fra Røgeriets nethandel. Prøv Røgeriets populære fiskebuffet eller smag et stjerneskud i den tilhørende restaurant ”Spisestedet”.

Se mere på: www.hvidesanderogeri.dk

Vildt på bordet

Vildt er i flere år blevet forbundet med noget dyrt og fint kød og det er lidt af en skam, for det er faktisk ikke så dyrt og spørger du hos ”Vedersø Vildt” i Ulfborg eller hos ”Klosterhedens Vildt”  ved Bækmarksbro, så er jeg sikker på at de kan hjælpe dig med at skære et stykke vildt, som er til at betale sig fra. Vildtkød har en unik smag og er samtidig magert og sundt og stammer fra dyr der har levet et frit og godt liv.

Se mere på: www.klosterhedensvildt.dk og www.vedersovildt.dk             

Kød fra kvæg

En saftig bøf til grillen eller en god steg i gryden, det går man alridg fejl af, så når der skal indkøbes til grydestegen eller, hvad man nu vælger at servere i ferien eller derhjemme, så prøv ”Vestkystens Gårdbutik” i Houvig. Her garanteres god kvalitet i oksekød fra eget kvæg, oste, hjemmelavet honning, spegepølser, friskmalet Vesterhavskaffe, chokolader, karameller, olier, øl og vine. Prøv også caféen på gården med det fantastiske hjemmebag. Se mere på: www.vestkystensgaardbutik.dk    

Frugt og grønt

Det er noget de fleste spiser også dagligt. Der findes ikke noget bedre og friskere end, hvis man kan grave eller plukke sit frugt og/eller grøntsager selv, altså direkte fra jord til bord. Det har du muligheder for hos ”Kræmmergård” ved Bækmarksbro. Her dyrkes æbler, jordbær, grøntsager og kartofler og det sælges direkte fra Gårdbutikken som færdigvarer eller som selvpluk. I butikken sælges også marmelade, æblemost fra eget mosteri, rapsolie, sydesalt m.m. Man kan lave en hyggedag ud af det og pakke en kaffekurv som så kan nydes på picnicpladsen i gården. Se mere på: www.kraemmergaard7660.dk

Hos Sdr. Nissum Grønt på Nørhedevej 23, Sdr. Nissum kan du gå i gårdbutikken og købe friske grøntsager til aftensmaden. De tilbyder friske opgravede kartofler, de bedste gulerødder, løg og rødbeder. I sæsonen kan der plukkes flotte røde jordbær.  

Æblemost

Det er efterhånden blevet ret populært at juice sine frugter selv, det giver en masser god energi. Hos Laubjergs Planteskole kan du købe juicen/mosten af æbler færdiglavet og uden tilsætningsstoffer.

Du er velkommen til et kig i mosteriet. Besøg også det flotte haveanlæg med masser af forskellige  arter  roser, tag gerne en madkurv med hjemmefra, den må gerne nydes ved cafébordene i Rosenhaven.

Se mere på: www.laubjergs-rosenhave.dk  

Hedekaffe

Fra bønne til kop. Kom og oplev et rigtigt kafferisteri. Her kan du få en snak med ristemesteren og måske en smagsprøve. Her er mulighed for at købe både hele og malede bønner i forskellige udgaver. Kafferisteriet er beliggende i Ulfborg Kirkeby. Se mere på www.hedekaffe.dk

Hvad skal du opleve i Ulfborg?

Foruden et kønt og hyggeligt bymiljø, gode indkøbsmuligheder og stærke traditioner finder du også spændende aktiviteter og udflugtsmål i og omkring Ulfborg. 

Tag et kig på nogle af de muligheder, Ulfborg byder på, og glæd dig til fristende, hæsblæsende, fredelige og betagende oplevelser.

Luk