Ulfborg

Den stemningsfulde Ulfborg er "hovedstad" i Vedersø Klits mange sommerhusområder, og her finder du indkøbs- og shoppingmuligheder, medrivende kultur og sport og leg for alle aldre
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Byen tæt på ferielandet

Den hyggelige stationsby Ulfborg kom på landkortet i 1875, da jernbanen kom til Vestjylland. 

I dag huser byen godt 2.000 indbyggere, og her er både villakvarterer, boligblokke og landbrugserhverv.

Men ikke mindst er byen et livligt centrum for din sommerhusferie i Vedersø Klit, for her finder du gode indkøbsmuligheder til dine kulinariske udfoldelser i sommerhuskøkkenet, fristende shopping for den kræsne, sjove aktiviteter for hele familien og interessante kulturelle tilbud.

Unik beliggenhed

Ulfborg er begunstiget af en ganske udsædvanlig beliggenhed mellem Vesterhavet, skov og Nissum Fjord.

Hvis du er til badning dagen lang ved en af Vesterhavets smukke strande, windsurfing, gåture langs stranden eller lystfiskeri i både fersk- og saltvand, så finder du mulighederne for det lige i nærheden af Ulfborg.

Samtidig er byen et godt område for en aktiv sommerhusferie.

Ulfborg ligger nemlig også tæt på både skov og hede, hvor du finder utallige cykel- og vandreruter, der både byder på udsigt, udfordring, dyreliv og ro til bare at være.

Byens kirke

I byens centrum stråler Ulfkær Kirke i al sin enkelhed, hvor den beskedent og harmonisk føjer sig ind i Ulfborgs bybillede.

Den smukke rødstenskirke er opført i 1900-tallet og har et klokkespil på 36 klokker, hvilket faktisk er ret sjældent for en lille kirke i en stationsby.

Det giver en hyggelig stemning i byen, når klokkerne lyder hveranden time mellem 8 og 22. 

Kig indenfor og lad dig overvælde af den fredelige stemning, der hersker i den charmerende kirke, som er kendt for sin enkelhed og renhed. 

Traditionsrigt bymarked

Hvert år i august er Ulfborg vært for det traditionsrige Ulfborg Marked, der løb af stabelen for første gang den 21. august 1840.

Det mere end 150 år gamle marked var et tilløbsstykke helt fra starten, og i dag har det udviklet sig til en regulær folkefest, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern.

På Ulfborg Marked kan du gøre en god handel ved de mange kræmmerstader, der byder på alt fra tøj, solbriller og smykker over keramik, boligtilbehør og møbler til bamser og sjove nips.

Gennem årene har markedet udviklet sig fra at være et rent handelsmarked til at være et arrangement for hele familien med tivoli, madboder, øltelt, livemusik og fest 

Markedet finder du på det grønne område efter Vestjydsk Fritidscenter, så pak familien sammen til en sjov dag med tivoli, dans og masser af fristelser.

Hvad skal du opleve i Ulfborg?

Foruden et kønt og hyggeligt bymiljø, gode indkøbsmuligheder og stærke traditioner finder du også spændende aktiviteter og udflugtsmål i og omkring Ulfborg. 

Tag et kig på nogle af de muligheder, Ulfborg byder på, og glæd dig til fristende, hæsblæsende, fredelige og betagende oplevelser.

Luk