Uden for sæson

Julehygge om vinteren, workshops og byfest i efteråret, unik kunstudstiiling i foråret og fantastiske naturoplevelser året rundt. Nordsjælland ånder stadig uden for sæsonen
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Nyd sæsonernes gang

Selvom du er i sommerhus uden for sæsonen, er der stadig masser at tage sig til i Nordsjælland.

Hver sæson har sin charme, og, modsat mange andre populære sommerhusområder lukker Nordsjælland ikke ned, når sommersæsonen er overstået og badegæsterne er taget hjem.

Aktiv ferie - også forår, efterår og vinter

Aktiv ferie bliver ikke mindre attraktiv af at finde sted uden for sommeren - tværtimod.

I foråret spirer træerne i en håbefuld, livgivende lysegrøn farve, og solen skinner blegt, men gradvist mere insisterende.

I efteråret er skoven et virvar af orange, rustrødt, mosgrøn og lysebrun og luften er sprød og frisk. 

Om vinteren stikker frostgraderne i næsen og pryder de nøgne grene på træerne, og hvis der er sne, er alt tyst og dæmpet.

Det er betagende, at landskabet sådan skifter karakter, og du kan opleve naturens forskellige kostumer på både vandre- og cykelture igennem det nordsjællandske landskab. 

Bliv blæst godt igennem på en travetur langs de smukke strande, der bliver lidt mere barske i efteråret, eller tag cyklen ind i skoven i læ for vinden og se de eventyrlige farver, der dominerer trækonerne og skovbunden.

Tag en varm jakke på og sejl i kajak ud på de fredfyldte søer, hvorfra du kan betragte de spirende træer spejle sig i vandet i forårets til tider kølige måneder. 

Eller hvad med en kælketur på Heatherhill, når sneen lige er faldet?  

Når julen nærmer sig

Foruden de mange muligheder for at tage på opdagelse i naturen byder det sene efterår og vinteren også på flere hyggelige arrangementer i anledning af julen.

Blandt andet i Liseleje er du inviteret til at tage del i den lokale julehygge, når Jul i Liseleje løber af stabelen første søndag i december.

Her er både børn, voksne og nisser samlet til den hyggelige familiegudstjeneste ved naturlegepladsen Havtyren, og bagefter bliver julen rigtigt skudt i gang med juletræstænding, nisser og dans om træet. 

Juleånden hersker ligeledes i det gamle ishus i klitterne, hvor nisserne er flyttet ind.

Også Tisvildeleje marker julens komme i sidste weekend i november med juletræstænding, vinsmagning og andre sjove juleaktiviteter.

Julestemning i gårdbutikkerne

Vil du have julestemningen hel ind under huden kan du tage rundt til Nordsjællands forskellige gårdbutikker med brugskunst og interiør, der oser af hygge og jul.

Her er lyskæder, gran, kogler og julepynt i lange baner, og så kan du gøre dine juleindkøb i de lækre sortimenter. Besøg for eksempel Præstebakkegård ved Tisvildeleje.

Kulturoplevelser i efteråret

I ugen op til og i selve efterårsferien gør kulturfestivalen Kulturkraft sit indtog i Halsnæs og inviterer til to oplevelsesspækkede uger med natur, teater og vilde oplevelser for store og små.

Både i Frederiksværk, Ølsted, Liseleje og Hundested finder spændende kulturarrangementer sted. 

Byfest og workshops

Kom og vær med til byfest i Frederiksværk, der lokker med levende musik, snobrødsbagning, ildshow, hygge om bålet, tangodans og Halsnæs' største lagkage.

Du kan også deltage i workshops i løbet af de to uger, hvor du kan være med til at lave en smuk blomsterhave og bage fladbrød med havtorn. Og så kan du se teater i en hval.

Tag familien under armen og deltag i Kulturkrafts spændende arrangementer og kom helt tæt på Halsnæs' kulturliv.Særudstillinger og åbne gallerier, hvor du kan møde kunstnerne og festlige ferniseringer garneret med musik. 

Kunstdage i foråret

Hvis du er kunstinteresseret er Hillerød Kunstdage, der løber af stabelen en weekend i marts, et mekka for dig.

Hillerød Kunstdage inviterer indenfor til særdudstillinger, åbne gallerier, hvor du kan møde kunstnerne, festlige ferniseringer med musik og sjove aktiviteter for store og små.

På de 80 stande i FrederiksborgCentret kan du møde mere end 125 store og små gallerier, og kunstnerne, der udstiller, vil hellere end gerne fortælle om deres kunst og vise rundt i deres værker.

Glæd dig til en weekend i kunstens tegn, der byder på kunst og kunsthåndværk i alle afskygninger - blandt andet billedkunst, keramik, skulptur og smykker.

Luk