Kongernes Nordsjælland

Kongeslotte og slotsruiner pryder det nordsjællandske landskab og fortæller hver især deres vigtige kapitel i Danmarkshistorien. Besøg Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg Slot og mærk stemningen ved slotsruinerne
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Tilbage til kongernes storhedstid

Nordsjælland var kongernes sted. Og en konge med respekt for sig selv byggede et slot. Det var det synlige bevis på magt, ære og rigdom.

Allerede helt tilbage i middelalderen blev de første kongeslotte opført i Nordsjælland - blandt andet opførte Valdemar Atterdag sit elskede Gurre Slot i 1300-tallet -, men det var for alvor omkring 1500-tallet, at Kongernes Nordsjælland blev samlet, som vi kender det i dag.

Hvorfor Nordsjælland?

Med sine store skove, dybe søer og næste 100 kilometer kyststrækning er Nordsjælland, og var også dengang, Københavns grønne forhave, og området blev hurtigt kongernes rekreative område.

For trods nærhed til den travle hovedstad var Nordsjælland, og er stadig, et af landets smukkeste og fredeligste steder - og her var fokus for de mægtige mænd ikke på arbejde og pligter, men snarere på velvære, fritid, natur og kreativitet.

Og så skyldtes kongernes interesse for Nordsjælland i høj grad også de frodige jagtmarker, som skovene og landskabet ejer i rigt mål.

Tag på opdagelse på de majestætiske nordsjællandske slotte og mærk historiens vingesus på Kronborg, der vogter over sundet, Fredensborg, Danmarks Versailles, og Frederiksborg, Danmarks prægtigste renæssanceslot. 

Også slotsruinerne i Gurre, Søborg og Asserbo giver et fascinerende indblik i kongernes storhedstid.

Nordsjællands slotte

Slotsruiner

Luk