Spis godt i Nordsjælland

Tag på en kulinarisk tour de force i nordens gastronomiske landskab, der byder på friske, lokale og bæredygtige råvarer i de hyggelige gårdbutikker, og lad dine smagløg forføre på de mange spisesteder
Find sommerhuse
Søg efter sommerhus
Bornholm Nordjylland Limfjorden Vestjylland Midtjylland Østjylland Sydøstjylland Fyn med øer Nordsjælland Sydvestsjælland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
AUGUST 2020
Ma Ti On To Fr
31 27
28
29
30
31
01
02
32 03
04
05
06
07
08
09
33 10
11
12
13
14
15
16
34 17
18
19
20
21
22
23
35 24
25
26
27
28
29
30
36 31
01
02
03
04
05
06

2. Vælg varighed

1 UGE
2 UGER
3 UGER
3 Dage
4 Dage
Se flere
2 Dage
3 Dage
4 Dage
5 Dage
6 Dage
1 UGE
8 Dage
9 Dage
10 Dage
11 Dage
12 Dage
13 Dage
2 UGER
3 UGER
4 UGER

1. Vælg gæster

Voksne


Børn (0-11 år)


Husdyr

Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter

Soverum

Badeværelse

Spis dig igennem Nordsjælland

For mange er sommerhusferie lig med god mad, hvad enten det er på lokale restauranter eller et resultat af flere timers lige dele anstrengelse og hygge i sommerhuskøkkenet.

Når sommerhusferien går til Nordsjælland kan du smage egnens kulinariske specialiteter på begge måder.

Her dyrker og forarbejder dygtige fødevareproducenter råvarer lokalt, så der aldrig er langt fra jord til bord, ligesom restauranterne arbejder med årstidens råvarer i et køkken, som bygger på friskhed, enkelhed, renhed og etik.

Lad dig opvarte og forkæle med et veltilberedt måltid på et af de mange spisesteder, tag på råvaretogt i en af områdets gårdbutikker og smag og bliv klog på lokalproducerede råvarer.

Smag på Nordsjælland

Det lokale netværk af fødevareproducenter og madhåndværkere Smag På Nordsjælland sørger for, at du kommer helt tæt på de lokale fødevarer og får fingrene i de bedste kvalitetsprodukter.

Medlemmerne sælger typisk deres himmelske produkter fra gård- og specialbutikker, ligesom mange af dem leverer produkter til nogle af Københavns beste restauranter.

Her er økologiske urter, grøntsager, frugt og bær, kød, pålæg og pølser fra fritgående kvæg og lam, øl fra mikrobryggerier, vin fra lokale vinbønder, chokolade, saft, mælk, æg, ost og meget mere.

Besøg sammenslutningens medlemmen, og bestem selv, om du vil prøve smagen af Nordsjælland på medlemrestauranterne, eller om du vil købe den med hjem.

På jagt i gårdbutikkerne

Står du for aftensmaden i sommerhuset?

Gør madlavningen til et hyggeligt projekt og tag på rundtur i det nordsjællandske - her bugner landskabet af den ene indbydende gårdbutik efter den anden, alle spækket med lokale specialiteter og delikatesser.

Et mekka for dig, der går op i kvaliteten af råvarerne og i at købe dem der, hvor de er sået, dyrket og høstet - helt friske og sprøde, ofte økologiske, og som ikke er transporteret over lange afstande.

Gå på jagt blandt specialøl, krydderurtesalt og honning i butikken på Esrum Kloster, og vælg din favorit blandt mere end 250 varer, der inkluderer økologisk ølandshvede og kød fra fritgående køer og grise, hos Mangholms gårdbutik ved Hillerød.

Også fåreis, økologisk lammekød, vin og krydderiblandinger står på menuen i de nordsjællandske gårdbutikker. Blandt andet.

Spisesteder i Nordsjælland

Er du til moderne skandinavisk mad på et sofistikeret gourmetniveau? Eller måske velsmagende traditionel dansk mad, der aldrig skuffer?

Måske er humøret til friskfanget fisk og udsigt over vandet, eller også er du til klassisk cafémad for hele familien?

Nordsjælland har et stort udbud af lækre, stemningsfyldte restauranter, så uanset hvad du er til, kan du godt regne med at få stillet sulten på mere end tilfredsstillende vis.

Både i de større byer Helsingør, Hornbæk, Gilleleje, Hundested, Frederiksværk, Tisvildeleje, Hillerød og Fredensborg kan du finde måltider for enhver smag og pengepung, men også de mange små byer huser tiltalende spisesteder.

Bliv mæt på mange måder

Prøv for eksempel Resutarant Tinggården i Frederiksværk, der byder på udsøgt gastronomisk forkælelse i stråtækt idyl, eller kombiner din kunstoplevelse på Louisiana med delikat frokost i museumscaféen.

I Gilleleje er havnen byens hjerte, og her inviterer Far til 4 indenfor til saftige bøffer og friske fisk med udsigt til klitter og hav.

Eller hvad med en god omgang stegt flæsk og persillesovs på Restaurant Under Kronen, der som et ekstra plus og byder på udsigt til Fredensborg Slot?

Mulighederne er mange, så glæd dig til en velsmagende sommerhusferie i Nordsjælland

Luk