Kalklandet ved Stevns

Gå på opdagelse i Kalklandet, som er en del af Østsjællands Museum. Kalklandet beretter om flere betydelige historiske skatte, som gemmer sig i kalken ved Stevns
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Udforsk kalkens hemmeligheder

Holder du ferie i området omkring Stevns, kan du være sikker på at komme hjem med ny viden i bagagen om Danmarks historie.

I Kalklandet, som er en del af Østsjællands Museum, finder du hemmelige skatte, der gemmer sig i kalken i Stevns-området. Museet har mange udstillinger i området, placeret forskellige steder.

Temaerne for udstillingerne falder altid ind under to hovedemner: Den Kolde Krig i Danmark, da den udspillede sig ved Stevns samt områdets historiske geologi.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Få et unikt indblik i Den Kolde Krig ved at besøge det hemmelige fort på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Under Den Kolde Krig var Stevnsfort nemlig en vigtig brik i Danmarks og NATO's forsvar. Hvis der udbrød krig mellem øst og vest, ville Stevns ligge i forreste frontlinje.

Med en guide kan du komme en tur ned i de underjordiske gange, som Danmark og NATO patruljerede fra i 40 år. 

Geomuseum Faxe

En anden del af Kalklandet er Geomuseum Faxe, hvor du kan blive klogere på, hvordan Danmark så ud for 66 millioner år siden.

Dengang var Danmark dækket af et dybt hav, og her levede hajer og krokodiller, foruden det store koralrev, der voksede der, hvor Faxe ligger i dag.

Ved Geomuseum Faxe finder du også Faxe Kalkbrud - et glimrende sted til en fossiljagt og en opdagelsesrejse i historien om tilblivelsen af det Danmark, vi kender i dag.

Stevns Klint

Du kan naturligvis også besøge naturvidunderet Stevns Klint, når du alligevel på disse kanter.

Den smukke natur rummer et væld af historier og oplevelser, og også her møder du et spændende og afgørende kapitel i Jordens historie.

Luk