Danmarks Borgcenter

I Vordingborg ligger Danmarks største kongeborg fra Middelalderen med sit berømte Gåsetårn. I dag er det et topmoderne oplevelsescente, hvor du kan blive klog på stedets fascinerende historie om konger, borge og magt
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Oplev Danmarks største historiske kongeborg

Tag hele familien med til både indendørs og udendørs aktiviteter på Danmarks Borgcenter i Vordingborg.

Kun en halv times kørsel fra Møn ligger Danmarks største kongeborg fra Middelalderen, Vordingborg Borg, hvor du, foruden at gå på opdagelse i fortiden, kan se Vordingborgs vartegn: det 26 meter høje Gåsetårn, Nordens bedst bevarede middelaltertårn.

Det imponerende Gåsetårn står stadig intakt tilbage, og det tilbyder en smuk udsigt ud over ruinerne af den gamle kongeborg.

Et moderne oplevelsescenter

I dag har Gåsetårnet og kongeborgen fået nyt liv med åbningen af Danmarks Borgcenter - et moderne forsknings- og oplevelsescenter, der fortæller den spændende historie om middelalderens borge, konger og magt på en måde, så selv børn og unge bliver revet med.

Tag på en interessant guidet rundvisning i udstillinghuset og på borgruinen, eller begiv dig ud på egen hånd blandt de gamle ruiner med den iPad-guide, du får, når du besøger borgcentret.

På din iPad har du altid viden og oplevelser lige ved hånden - for eksempel kan du se, hvordan borgen så ud i 1300-tallet, altimens du står midt i ruinerne.

Kælderkunst

Du kan også "gå under jorden" i det underjordiske udstillinghus, hvor du kan se autentiske genstande fra Middelalderen og kunstneriske installationer.

Altsammen til lyden af specialkomponeret musik, der skifter tema, afhængigt af hvor du befinder dig i udstillingen.

Her kommer du tæt på den gamle kongeborg på en helt ny måde - en magisk, stemningsmættet oplevelse for alle sanser.

Spøgelsesjagt og børnefortællinger

Hvis du skal have lidt action på din udflugt, kan du deltage i actionspillet Ghost Hunt, hvor du kan fange de genfærd og overnaturlige væsner, som folk i Middelalderen troede på og frygtede.

Børn over 7 år kan også tage på iPad-guide - en tur, hvor der fortælles børnefortællinger om udstillingen.

Desuden er der mulighed for at deltage i masser af sjove middelalderlege, og på Børnenes Borgcenter går enhver drenge- eller pigedrøm om at blive ridder eller prinsesse i opfyldelse.

Luk