A-Z

Vi har samlet svarene på de mest almindelige spørgsmål til dig på denne side. Du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål til din sommerhusferie i Liseleje.
 

Åbningstider / telefonkontakt
Ved akutte problemer i huset og i forbindelse med ankomst til feriehuset, kan vi kontaktes på telefon: (+45) 47 74 63 34 inden for normal åbningstid. SMS kan ikke modtages på dette nummer.
NØDNUMMER: I nødstilfælde kan du udenfor vores åbningstid ringe til telefon: (+45) 89 88 09 85. Telefontid: 9.00-22.00.
Et nødstilfælde er følgende: Manglende nøgle til ferieboligen, manglende levering af bestilt linned, at der ikke er strøm, varme eller vand, eller hvis der er problemer med kloakken.

Ankomst og afrejse
På lejebeviset fremgår fra hvilket tidspunkt på ankomstdagen det lejede feriehus står til din rådighed. Ligeledes fremgår afrejsetidspunktet af lejebeviset. Vær venligst opmærksom på, at det ikke er muligt at ankomme tidligere eller afrejse senere. Mellem hver udlejning bliver feriehuset kontrolleret, og eventuelt skal små udbedringer foretages, således at du overtager huset i en tilfredsstillende tilstand.

Ved for sen afrejse bliver den pågældende lejer opkrævet DKK 1.000,-, med mindre andet afrejsetidspunkt er aftalt.

Hus med nøgleboks: Nøglen er i en nøgleboks ved huset, placeringen fremgår af lejebeviset. Ved afrejse lægges nøglen tilbage i nøgleboksen. Boksen lukkes ved at taste koden.

El-aflæsning og bankinformationer sendes pr mail til: liseleje@feriepartner.dk
Ved manglende forbrugsaflæsning og bankinformationer kan depositum ikke blive afregnet og tilbagebetalt.

Hus uden nøgleboks: Nøglen kan afhentes hos Feriepartner Liseleje fra kl. 15.00 på indrejsedagen. Hvis kontoret er lukket, har vi et nøglerum, hvor nøglen afhentes. Adgang til nøglerum: Fra Liselejevej er der en sort havelåge. I bunden af gården er der en Feriepartnerdør. Tast koden og tryk # på dørhåndtaget og åben døren. Inde i rummet ligger kuverten med jeres nøgle. Husk at lukke døren.

Ved afrejse lægges nøgle og forbrugsseddel i kuverten. Kuverten afleveres til kontoret ved afrejse. Hvis du rejser udenfor åbningstiderne læg da venligst nøglen og forbrugsseddel i Feriepartners postkasse.

Ved manglende forbrugsaflæsning og bankinformationer kan depositum ikke blive afregnet og tilbagebetalt.

Affald
Ved feriehuset står der enten en affaldscontainer eller en affaldssæk. Tømningsintervallet kan variere fra område til område. Du kan derfor ikke forvente en tom container/sæk ved ankomst. Det anbefales, at du sorterer tomme flasker, dåser, pap og papir, og afleverer dette på en affaldsstation i det pågældende område.

Afstande
Alle afstande er målt på internettet via Google Earth og er angivet i luftlinje. Afstandene er udarbejdet efter bedste evne.

Allergi
Kun i huse med henvisningen “allergivenligt” kan du være 100 % sikker på, at der aldrig har været husdyr i huset. Selvom der i husbeskrivelsen står, at husdyr ikke er tilladt, kan en husejer eller dennes gæster have haft husdyr med i huset. Feriepartners medarbejdere tager intet ansvar for allergiske reaktioner i forbindelse med husstøv. Vi gør opmærksom på, at personer, som har støvallergi, bør vælge huse med træ- eller flisegulve. 

Baderåd
I nogle områder ved de danske kyster kan det være farligt at bade. Følg derfor disse baderåd:
1. Lær at svømme og springe rigtigt
2. Bad aldrig alene
3. Bad kun hvor det er tilladt
4. Gå kun ud til navlen
5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
6. Svøm langs kysten
7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
8. Gå op, når du begynder at fryse
Yderligere badeinformationer får du hos dit lokale Feriepartner-bureau.

Barnestol og barneseng.
Gæster hos Feriepartner kan leje børnesenge og barnestole. Bestilles ved booking eller indtil 3 dage før ankomst.
Nøglebokshuse: De lejede ting leveres i feriehuset. Ved bestilling mindre end 3 dage før ankomst, skal udstyret hentes på bureauets kontor.
Hus uden nøgleboks: Udstyret hentes og afleveres hos Feriepartner.

Betaling
1. rate er en forudbetaling på 25% af den samlede lejepris. Restbeløbet og depositum skal betales senest 70 dage før lejeperiodens begyndelse. Ved booking mindre end 70 dage før lejeperiodens påbegyndelse betales hele lejen straks. Sammen med lejebeviset får alle gæster bankforbindelse inklusive IBAN-nummer og SWIFT-kode til overførsel af det angivne beløb. Alle gæster kan betale med kreditkort på Feriepartners hjemmeside.

Brænde
Brænde er ikke inkluderet i lejeprisen, men du kan købe brænde i f.eks. supermarkeder. Ligger der brænde ved feriehuset er det ejerens privateje, og må kun benyttes/købes, hvis der er givet tilladelse hertil. Betalingen går da direkte til ejer, og beløbet skal ved afrejse efterlades i huset. Det er ikke tilladt at samle brænde i skoven eller på stranden, da det kan indeholde salt, som kan ødelægge brændeovnen. Ved kraftig vind eller storm kan det ske at brændeovnen/kaminen ikke kan benyttes, da vinden presser røgen tilbage i skorstenen.

Byggelarm
I løbet af din ferie kan der forekomme byggelarm i de nærmeste omgivelser. Feriepartner har ikke mulighed for at vide hvor og hvornår der bliver bygget eller renoveret, og kan derfor ikke gøres ansvarlig herfor. 

Cykler
Ved nogle feriehuse forefindes cykler, som lejer frit kan benytte. Feriepartner påtager sig dog intet ansvar for kvalitet og standard og evt. defekter.

Cykeludlejning
Cykler kan lejes i nærområdet, og Feriepartner står gerne til rådighed, hvis du har brug for yderligere informationer.

Depositum / forbrug
Et depositum forlanges ved ethvert lejebevis, og betales med 2. rate. Efter afrejse bliver sommerhuset kontrolleret. Forbrugsomkostningerne modregnes depositummet, evt. resterende beløb tilbagebetales senest 14 dage efter afrejse, på den konto du har meddelt.

Elektricitet
220 Volt i alle feriehuse.

Energiforbrug
Feriepartner anbefaler, at du kontrollerer energiforbruget under opholdet.

Fisketegn
Fisketegn til kystfiskeri kan købes på www.fisketegn.dk

Forbrugsomkostninger
Strøm- og evt. olievarmemålere aflæses ved ankomst og afrejse.
I nogle regioner bliver der opkrævet et gebyr for vandforbrug, hvor det i andre regioner er inklusiv i lejeprisen. Dette fremgår af din forbrugsseddel. Skulle tællerstandene ikke være noteret, skønner Feriepartner forbruget.

Glemte sager
Feriepartner opbevarer glemte genstande i op til 3 måneder efter et endt ophold. Genstandene fremsendes for lejernes regning. Porto + 100 DKK i gebyr.

Grill
Ved de fleste feriehuse hører en grill til husets inventar. Feriepartner påtager intet ansvar for kvalitet eller tilstand af denne grill.
Grillen må udelukkende benyttes på brandsikre områder.

Grund
I Feriepartners beskrivelser finder du ofte ordet “naturgrund”. Hermed menes lyngområde, højt græs, ujævn grund, vildt voksende hede eller lignende. Denne “naturgrund” er overladt til naturen, og du kan derfor ikke regne med, at hele arealet kan benyttes. Du kan heller ikke forlange, at græsset bliver slået, således at f.eks. børnene kan spille bold. Det er ikke tilladt at stille en campingvogn eller slå telt op på grunden. Læs venligst også punktet “Gæster” igennem. 

Gæster
Vi vil gøre opmærksom på, at der aldrig må overnatte flere personer i feriehuset, end der er angivet i husbeskrivelsen. Det er heller ikke tilladt at opstille telte, campingvogne eller autocamper på feriehusets grund.

Havemøbler
I alle feriehuse står havemøbler til rådighed, dvs. bord og stole. Parasol, liggestole og hynder hører ikke under denne kategori, og kan således ikke forventes at være til rådighed i huset.

Husdyr
I flere af Feriepartners sommerhuse er husdyr velkomne, men læs først husbeskrivelsen grundigt igennem før du booker et sommerhus. I sommerhuse hvor husdyr er tilladt, må husdyret, alene bevæge sig   på sommerhusets grund. Husdyret behøver ikke at være i snor på sommerhuset grund. Alle øvrige steder, herunder på offentlig vej, skal husdyret være i snor medmindre andet følger af offentlige forskrifter. Medbringes husdyr, er det ikke tilladt under nogen omstændigheder at efterlade husdyret alene i sommerhuset, ligesom husdyr aldrig må opholde sig i husets møbler, senge mv. Desuden beder vi dig sørge for at rydde op og rengøre efter husdyret i og omkring huset, herunder at fjerne dyrehår indvendigt og ’efterladenskaber’ udvendigt, så der ikke er ubehagelige overraskelser for de næste gæster, som skal holde ferie i huset.

Såfremt det kan konstateres, at der i strid med husbeskrivelsen for det enkelte hus været medbragt husdyr i et sommerhus, eller såfremt det kan konstateres, at der har været medbragt flere end det tilladte antal husdyr, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner for manglende overholdelse af husbeskrivelsen, samt de almindelige lejebetingelser. Lejeren er ligeledes forpligtet til at betale beløbet, såfremt det kan konstateres at, husdyr har opholdt sig i møbler, poolrum mv.

Indretning/udstyr
Alle feriehuse er privatejede og er indrettet efter ejerens smag og behov. Feriepartner kan derfor ikke tage ansvar for lejers individuelle forventninger. Såfremt intet andet er angivet er alle feriehuse udstyret med toilet, koldt og varmt vand, håndbruser/brusekabine, komfur, kaffemaskine, støvsuger og radiatorer. Sengene har dyner (i enkelte tilfælde fjerdyner), hovedpuder og eventuel topmadras. Der er bestik og køkkengrej til det antal personer, som er tilladt i huset. Ring hvis du har spørgsmål til f.eks. indretningen. Til din ferie skal du medbringe følgende selv: sengetøj, håndklæder, viskestykke, klude, dug og toiletartikler.
Rengøringsmidler forefindes ikke altid i huset. Lejer bedes derfor selv medbringe rengøringsmidler.

Informationsmappe
I feriehuset befinder der sig en husmappe med diverse informationer. Hvis du har spørgsmål omkring feriehuset, finder du svar i denne mappe. 

Kørselsvejledning
Kørselsvejledningen kan du generere på Google maps.

Linned
En linnedpakke indeholder: Sengelinned, lille og stort håndklæde samt viskestykke. Du kan bestille linnedpakker i bureauet.

Nøglebokshuse: Linned leveres i ferieboligen. Ved bestilling mindre end 3 dage før ankomst, skal linned hentes hos Feriepartner.

Hus uden nøgleboks: Linned hentes og afleveres hos Feriepartner.

Militærøvelser
I nogle områder i Danmark bliver der af og til afholdt militærøvelser. Disse aktiviteter finder så vidt muligt sted udenfor ferieperioder. Yderligere informationer kan du få hos Feriepartner. Nogle gange bliver øvelserne planlagt kortfristet, og det er derfor ikke muligt at give præcise oplysninger.

Opladning af elbil
I husbeskrivelsen på hjemmesiden under Faciliteter fremgår det, om opladning af elbil (gælder også hybrider) ved det lejede hus er tilladt eller ej. Er opladning af elbil tilladt, fremgår det under Faciliteter hvilken opladetype, der stilles til rådighed og dermed er tilladt.

Handler lejeren i strid med husbeskrivelsen ved at oplade sin elbil, hvor det ikke er tilladt, er lejeren direkte erstatningsansvarlig overfor Feriepartner og ejeren af sommerhuset, for den skade og det tab som den uretmæssige opladning måtte medføre.

Reklamation
Skader og reklamationer skal ved lejens påbegyndelse omgående meddeles til Feriepartner. Skulle det ikke være muligt ved ankomst, skal meldingen ske senest 48 timer herefter. Skader/mangler/reklamationer fører ikke nødvendigvis til rabat eller erstatning (s. §6 Almene forretningsbetingelser).

Rengøring inklusiv
Slutrengøringen er vores opgave og ansvar, men der er dog et par ting, som I skal huske at ordne inden afrejsen:
- Rengøre udendørs grill.
- Vaske op og tømme opvaskemaskinen.
- Rydde op i huset og på terrasser.
- Stille møbler og andet på de pladser, de havde ved ankomsten.
- Ekstra affald, flasker, pap skal fjernes, så der kun efterlades affald i sæk op til den stiplede linje eller i affaldscontainer.
- Evt. lejet linned tages af sengene og lægges samlet på gulvet i gangen.

Rygning
Hvis det konstateres at der er røget indenfor i et ikke-ryger-hus, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner, for manglende overholdelse af husbeskrivelsen.  Hvorvidt der må ryges i sommerhuset, fremgår af husbeskrivelsen for det enkelte sommerhus.

Senge/sovepladser/skabsplads
Sengestørrelserne varierer meget. Bredden på en dobbeltseng varierer fra ca. 120-180 cm. Længden varierer fra 175-210 cm. Bredden af enkeltsenge varierer fra 60-85 cm. og længden fra 175-210 cm. Dobbeltsengene består ofte af en stor madras, nogle gange dog af to enkeltmadrasser. Ofte er der en skånemadras ovenpå af hensyn til hygiejne og udseende. Læg venligst eget lagen over skånemadrassen.
Der er som regel ret begrænset skabsplads i feriehusene. Man kan derfor ikke regne med, at alt medbragt tøj kan lægges/hænges i skabe. Nogle skabe er åbne eller med forhæng.

Slutrengøring
Rengøring inklusiv
Er slutrengøringen inkluderet betyder det, at du ikke skal bruge de sidste timer af ferien på rengøring, men huset skal dog ved afrejse være ryddeligt og opvaskemaskine, køleskab og affald skal være tømt.

Spabad
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for at spabadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal du pr. person lægge en klor-tablet i vandet. Tabletterne findes i alle huse med spabad. Tænd venligst først for spabadet, når vandet er 10 - 15 cm over dyserne.

Sygeforsikring
Det anbefales at medbringe dit sygesikringsbevis når du tager på ferie.

TV
Mange feriehuse har tv og satellitforbindelse. Satellitboksen er indstillet efter den enkelte ejers ønske, og man kan altså ikke gå ud fra, at man kan tage alle danske programmer. Der kan forekomme dårligt signal eller helt udfald i modtagelsen (vejrforhold). Skulle der opstå problemer med TV/satellitmodtagelsen eller lign., kan det ikke garanteres, at dette kan repareres i weekenden eller om aftenen. I tilfælde af fejlbetjening eller ændringer i indstillingerne fra lejerens side, forbeholder Feriepartner sig retten til at beregne lejeren reparationen/nyindstillingen. Læs venligst altid brugsanvisningen/infomappen eller ring til Feriepartner, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Unge mennesker fra 3 personer
Da Feriepartner desværre ofte har haft problemer i forbindelse med udlejning til unge mennesker (bl.a. beskadigelse af inventar eller manglende oprydning), har det været nødvendigt at fastsætte en aldersgrænse på 25 år ved mere end 2 personer. Dette gælder naturligvis ikke unge mennesker, som er på ferie med deres forældre, eller to unge mennesker, som sammen lejer et hus. Kontrolbesøg kan forekomme.

Utøj/insekter
Feriepartner gør særligt opmærksom på, at de danske feriehuse ligger i naturområder. Naturligvis kan der forekomme myrer, fluer og edderkopper i disse naturområder. Dette kan der ikke gøres noget ved. Skulle der forekomme et ekstremt insektangreb i feriehuset, kontakt da venligst Feriepartner. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine
I mange feriehuse er der vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine. Skulle der opstå driftsforstyrrelser kan det ikke garanteres, at reparationen kan foretages i weekenden eller om aftenen. I forbindelse med fejlbetjening fra lejerens side, forbeholder Feriepartner sig retten til at beregne lejeren for evt. reparation. Læs venligst altid brugsanvisningen/infomappen eller ring til Feriepartner, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Vind og vejr
Vi gør opmærksom på, at terrassen ved huset kan være meget glat i vådt og koldt vejr, så I skal derfor træde meget forsigtigt på den. Feriepartner er ikke erstatningspligtig for skader som følge af fald på terrassen.

Vinterlejemål
I tidsrummet fra 1. oktober til 31. marts bliver sommerhuset forvarmet således, at der ved ankomst er ca. 15 °C varmt.

XYZ
Har du brug for flere informationer, står Feriepartner gerne til rådighed.

 

Luk