Blåvandshuk

Danmarks vestligste punkt finder du ved Blåvandshuk, og her er naturens skønhed overvældende. Nyd den formidable udsigt fra det majestætiske fyrtårn og saml rav på stranden
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Naturoplevelser i særklasse

Blåvandshuk er noget af det tætteste, du kommer på verdens ende i Danmark. På Danmarks vestligste punkt er naturen uovertruffen, udsigten over det dybblå Vesterhav endeløs og historien spændende og dramatisk. 

Blåvandshuk Fyr

På den yderste spids af odden, på en høj klit, tårner det 39 meter høje Blåvandshuk Fyr sig op.

I mere end hundrede år har den iøjnefaldende hvide bygning ledt søfarende uden om revlerne ved det berygtede, lavvandede Horns Rev, der strækker sig 40 kilometer ud i havet mod vest og som i årenes løb har krævet mange skibsforlis.

Blåvandshuk Fyr blev taget i brug nytårsaften i år 1900 og er i dag fredet, men stadig i funktion.

Med sin roterende linse, der om natten udsender tre lysglimt hvert 20. sekund, advarer fyrtårnet fortsat mangt et skib om det bedrageriske rev. Den imponerende lysstråle kan ses helt op til 50-60 kilometer væk.

Blændende udsigt

Ud over stadig at være en vigtig sikkerhedsforanstaltning er Blåvandshuk Fyr en stor turistattraktion.

170 trin adskiller dig fra fyrets top, men når du har besteget den indre trappe venter belønningen. 

55 meter over havoverfladen åbenbarer sig for dit blik en udsigt uden sidestykke - en 360 graders panoramaudsigt med betagende og særdeles afvekslende motiver.

Hav, land og kulturhistorie

Mod nord og sydøst kan du iagttage det fascinerende møde mellem havets skummende brænding, de brede sandstrande og de grønne, bølgende klitrækker. der, uanset vejr, altid er et betagende scenarie.

Mod vest strækker havet sig, så langt øje rækker, og du kan skimte verdens største havmøllepark, Horns Rev 1 og 2, som du også kan blive klogere på i udstillingen i den forhenværende fyrvogterbolig.

Nyd også synet af de fire muldyr-bunkers på Hvidbjerg Strand, kigget til Nationalpark Vadehavet i syd og til den nyanlagte Naturpark Vesterhavet i nord.

Fugle i tusindvis og atter tusindvis

Også det spillevende fugleliv omkring Blåvandshuk er et stort trækplaster.

Hvert år passerer flere end 12 millioner trækfugle området for at nå til fugleparadiset Vadehavet, hvor beskyttede hvilesteder og en stor variation af fugleføde venter. 

Nyd synet af de kæmpemæssige fugleflokke, der flakser forbi Blåvandshuk - det er lige imponerende, om du står på fyrets udsigtsplatform eller på Blåvand strand.

Stedet for ravsamlere

Og a propos Blåvand Strand bør du ikke snyde dig selv for en gåtur langs stranden, som er kendt som et af Danmarks bedste steder at gå på ravjagt.

De gode fangstmuligheder skyldes blandt andet strømforholdene, som skabes af Horns Rev.

Specielt efter en god storm er mulighederne for at finde et stykke af Nordens guld gode, så kig ned på stranden, når vinden er løjet af, hvis du vil have et varigt minde om Blåvand med hjem fra din sommerhusferie.

Eller hvad med at deltage på guidede ravture? Her får du insidertips og god vejledning til, hvor du kan gå på jagt, og her er nærmest fangstgaranti.

Luk