Kom ud i Blåvands natur

Nationalpark, verdensarv, Vadehavsøer og Danmarks største naturgenopretningsprojekt. I Blåvand er de store naturoplevelser lige uden for sommerhusdøren
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Naturen kalder

Sommerhusferie i Blåvand er lig med storslåede naturscenarier fra morgen til aften.

Evigt foranderlige og perfekte til aktive eventyr - eller "blot" som en fryd for øjne og sjæl og med utallige udflugtsmål.

Her er vilde kystlandskaber, sjældne naturfænomener, et spektakulært og myldrende dyreliv samt genoprettet natur inden for ganske nær rækkevidde.

Nationalpark Vadehavet

Når du er i sommerhus i Blåvand befinder du dig midt i Danmarks største nationalpark, Nationalpark Vadehavet

Her kan du opleve et helt unikt naturområde, der består af hav, strand, øer, søer, mudderflader, marskland, strandenge og vandløb. Og faktisk er Vadehavet den længste strækning af sand- og mudderflader i verden, der strækker sig fra Danmark til Holland.

Vadehavet er under stærk påvirkning af tidevandet, der to gange dagligt blotlægger og oversvømmer havbunden - og det er disse forhold

Dyr og planter blomstrer

Grundet tidevandets inflydelse på omgivelserne er Vadehavet et vaskeægte dyre- og planteeldorado.

Du kan se fisk, østers, muslinger, snegle, mikroorganismer og havpattedyr her, og desuden er vadelandskabet er vigtigt rasteområde for millioner af trækfugle, der forsyner sig i Vadehavets uudtømmelige spisekammer.

Det er også ved Vadehavet, du kan oplevede den spættede selv. Her kommer den til kræfter, yngler og finder føde.

UNESCO Verdensarv

I 2014 blev Vadehavet optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, og således blev det enestående naturområde anerkendt som et af verdens vigtigste vådområder.

Et af de bedste steder at opleve Verdensarvens vilde, utæmmede kystlandskab er ved Ho Bugt, på halvøen Skallingen eller på vadehavsøen Langli.

Skallingen og Langli i Ho Bugt

Varde Å

Filsø

Luk