Cold Hawaii

Det nordjyske surfmekka tiltrækker surfere fra hele verden. Oplev det sprudlende liv på bølgerne eller prøv selv kræfter med wavesurfing, windsurfing, kitesurfing eller SUP
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Med våddragt, sejl og surfbræt i Det Kolde Hawaii

Ligheden mellem den eksotiske Stillehavsø og den barske, forblæste Vesterhavskyst er måske ikke slående.

Men for surfere er ligheden ikke til at tage fejl af: Vindforholdene på de to steder er nærmest identiske, og så er de helt eminente til surfing.

Cold Hawaii er betegnelsen for kyststrækningen i Thy, der løber mellem Agger i syd og Hanstholm i nord. En kyststrækning på under 55 kilometer, men med ikke mindre end 29 registrerede surfsposts, der tilbyder bølger og udfordringer til alle niveauer og ambitioner.

Og det er da heller ingen hemmelighed, at Cold Hawaii er kendt i surfkredse i hele verden som et af Europas bedste surfspots.

Tag hertil og se de vovelystne surfere bekæmpe Vesterhavets vilde vand med halsbrækkende hop - eller måske du har mod på at prøve kræfter med en af de mange surfdiscipliner selv?

Hovedstaden i Cold Hawaii

Den lille hyggelige fiskerby med det beskedne indbyggertal på 822 indbyggere og med navnet Klitmøller, er Cold Hawaiis ubestridte hjerte.

Ud for kysten ligger nemlig to rev, der er leveringsdygtige i store, surfvenlige bølger.

Byen summer af surfere fra nær og fjern hele året rundt, hvad enten det er regn eller solskin. For når vinden er rigtig, er bølgerne gode - og det er en mulighed, en fuldblodssurfer ikke lader gå fra sig.

De gunstige surfforhold i Klitmøller tiltrækker professionelle surfere, og byen er også vært for en årlig international surfkonkurrence, hvor 32 af verdens bedste surfere dyster.

Bliv surfer på en dag

Surfingen i Klitmøller er dog ikke kun for professionelle vovehalse.

Du kan nemlig også selv mærke bølgerne, salten i ansigtet og vinden i håret - hvad enten du er nybegynder med hang til det bedste af det bedste eller garvet surfer, der vil udfordre dine færdigheder i Vesterhavets enestående bølger.

Medbring selv udstyr og forsøg dig med wave-, kite-, wind eller stand up paddlesurfing, eller få kyndig undervisning hos WestWind Klitmøller eller Cold Hawaii Surf Camp.

Altid et optimalt surfspot

Du behøver ikke nødvendigvis at stile efter Klitmøller, hvis den skal stå på surfing på din sommerhusferie.

Både Agger Tange i syd og Vorupør og Hanstholm i nord byder på flere surfsteder i verdensklasse.

Og netop dét, at så mange surfsteder er samlet på en relativt kort strækning, gør Cold Hawaii så unik. Du kan nemlig altid finde et spot, hvor vindforholdene er optimale, og hvor du kan surfe uanset niveau eller erfaring.

Du behøver altså ikke at frygte, at surfbrættet må forblive bag lås og slå i sommerhuset.

Nabo til vildmarken

Ligesom enestående surfforhold er indbegrebet af Cold Hawaii, så handler Cold Hawaii i lige så høj grad om rå, uspoleret natur og en helt særlig stemning i alle de små byer langs kysten. 

Når du tager på tur til Cold Hawaii behøver det derfor ikke kun være med det formål at surfe, men i lige så høj grad for at opleve en lokal identitet og en natur, som du sjældent finder den i Danmark. 

Kombinér en tur til Det Kolde Hawaii med en udflugt i Nationalpark Thy, hvor du kan ride, vandre, cykle eller bare være i den storslåede natur, der er så kendetegnende for den jyske vestkyst.

Så er du også sikker på at blive underholdt, hvis vinden mod al forventning skulle svigte.

Luk