Beskatning af dine lejeindtægter

Lejer du dit sommerhus ud gennem Feriepartner, skal du ikke bekymre dig om indberetningen af dine lejeindtægter. Det tager vi os af for at gøre det så nemt som muligt for dig at være udlejer hos os. 

Vi sørger for at beregne det korrekte beløb til indberetning, og vi indberetter automatisk dine årlige lejeindtægter til SKAT uden at du behøver at involvere dig. Vi sender dig naturligvis også en årsopgørelse over dine lejeindtægter, så du selv kan følge med i, hvad vi indberetter til SKAT. 

Det eneste du skal gøre, er at beslutte hvordan du ønsker at betale skat af dine lejeindtægter. Du kan vælge mellem to opgørelsesmetoder: 1. fast bundfradrag (40%-reglen) eller 2. regnskabsmæssigt fradrag. 

1. Beskatning med fast bundfradrag (40%-reglen)

40%-reglen er den mest gængse af de to opgørelsesmetoder, fordi den gør det nemt og enkelt at opgøre det skattepligtige resultat. 

Vælger du denne metode, er de første 47.900 kroner af din lejeindtægt skattefrie. 

Ud over bundfradraget på 47.900 kroner er der et skattefrit fradrag på 40%. 

Det vil sige, at når bundfradraget er trukket fra din lejeindtægt, så kan du trække yderligere 40% fra den resterende lejeindtægt (husleje plus lejernes betaling for strøm, olie, telefon, m.m.). 

Det beløb, der er tilbage, efter du har fratrukket bundfradraget samt fradraget på yderligere 40%, beskattes som kapitalindkomst. 

Beregn din beskatning

Beregn beskatning for år:
Lejeindtægt (DKK)
Inkl. strøm, olie mm.

Samlet lejeindtægt
Skattefrit fradrag / Bundfradrag
Lejeindtægt minus bundfradrag
Fradrag på 40%

Lejeindtægt efter skat
Lejeindtægt til beskatning (som kapitalindkomst)
Skat (34% ved negativ kapitalindkomst)

2. Regnskabsmæssigt fradrag

Du kan også benytte dig af det regnskabsmæssige fradrag - en mere kompliceret metode, som dog kan være lønsom, hvis du udlejer dit sommerhus i større omfang. 

Ved brug af denne metode foretager du en regnskabsmæssig opgørelse af indtægter og udgifter, men du får hverken bundfradrag på 47.900 kroner eller 40%-fradrag, som du gør ved brug af 40%-reglen. 

I stedet betaler du skat af din lejeindtægt, fratrukket de udgifter, du har i forbindelse med udlejningen af dit sommerhus (fx vedligeholdelses- og afskrivningsbeløb på inventarsamt strøm, vand, lys og varme).

De fradragsberettigede udgifter bliver trukket fra din lejeindtægt, og det, der bliver tilbage af lejeindtægten, beskattes som kapitalindkomst.  

Få svar på dine spørgsmål omkring beskatning

Hvilken opgørelsesmetode skal jeg vælge?

Vi anbefaler, at du bruger 40%-reglen, hvis du er i tvivl. 

Her skal du ikke gemme kvitteringer for afholdte udgifter, og beregningen er generelt mere gennemskuelig. 

Vi ved, at skattereglerne kan være svære at gennemskue, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har behov for vejledning og uddybning. 

Hvilke udgifter er fradragsberettigede?

Vælger du 'regnskabsmæssigt fradrag’ som opgørelsesmetode, er visse udgifter fradragsberettigede.
Det gælder blandt andet: 

- vedligeholdelses- og afskrivningsbeløb på inventar
- vedligeholdelse af dit sommerhus
- ejendomsskatter
- annonceudgifter og udgifter til for eksempel mægler og udlejningsbureau
- strøm, vand, lys og varme
 

Hvordan indberetter jeg mine lejeindtægter til SKAT?

Det skal du ikke bekymre dig om - den klarer vi for dig.

Hvordan opgøres skat af mine lejeindtægter?

Når du lejer dit sommerhus ud, skal du betale skat af en del af lejeindtægterne. Du kan vælge mellem to opgørelsesmetoder: fast bundfradrag (også kendt som 40%-reglen) eller regnskabsmæssigt fradrag.  

Hvis du synes det lyder forvirrende, så kan vi godt forstå dig. Derfor står vi klar til at guide og rådgive dig om, hvilken beskatning der passer bedst til dig. 

Du kan også læse meget mere om de to opgørelsesmetoder herover.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved ‘regnskabsmæssigt fradrag’?

Med regnskabsmæssigt fradrag-metoden skal du selv opgive til SKAT, hvilke indtægter og udgifter du har haft i forbindelse med udlejningen af dit sommerhus. 

Når du indsender din selvangivelse, hvor du opgiver dine indtægter og udgifter, skal du huske at medsende en opgørelse, som viser: 
- Hvordan du har opgjort det skattepligtige beløb 
- I hvilke perioder, dit sommerhus har været udlejet 

Bemærk desuden, at hvis du én gang har valgt at bruge det regnskabsmæssige fradrag, kan du ikke senere vælge at opgøre udgifterne efter 40%-reglen.  

Kom godt i gang med udlejningen af dit sommerhus og bestil en gratis udlejningsvurdering. Vores lokale eksperter er altid klar på at give et godt tilbud!

Overvejer du at leje dit sommerhus ud?

Bestil en gratis og uforpligtende udlejningsvurdering af dit sommerhus og bliv klog på dine indtjeningsmuligheder og fordele hos Feriepartner.
Ugyldig e-mail
Videre

Kom godt i gang med udlejningen af dit sommerhus og bestil en gratis udlejningsvurdering. Vores lokale eksperter er altid klar på at give et godt tilbud!

Overvejer du at leje dit sommerhus ud?

Bestil en gratis og uforpligtende udlejningsvurdering af dit sommerhus og bliv klog på dine indtjeningsmuligheder og fordele hos Feriepartner.

Ugyldig e-mail
Ugyldigt telefonnr.

Indtast adressen på dit sommerhus:

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Send

Kom godt i gang med udlejningen af dit sommerhus og bestil en gratis udlejningsvurdering. Vores lokale eksperter er altid klar på at give et godt tilbud!

Tak for din interesse i Feriepartner

Vi er glade for, at du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at udleje dit sommerhus hos os. Du hører fra vores lokale udlejningsekspert inden for kort tid.
Close

Luk
;