Sort sol ved Vadehavet

Lej et sommerhus hos Feriepartner Rømø, og bo tæt på enestående naturfænomener

Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Oplev storslåede naturfænomener i marsken

Nationalpark Vadehavet er et enestående naturområde, som har international betydning for millioner af trækfugle.

Det er spektakulært, når op mod en million stære danner de fantastiske formationer på himlen. Det bliver populært kaldt 'Sort Sol'. I vinterhalvåret kan du også opleve Hvid sol med store flokke af svaner eller Grå sol, når titusinder af arktiske gæs flyver op på én gang.

Sort Sol - når stærene danser ballet på himlen

Sort sol er et naturfænomen, du kan se i foråret og i efteråret, når stæreflokke samles i Tøndermarsken og Ribemarsken.

Sort sol forekommer lige inden stærene går ned på jorden for natten. Her danser de store flokke en fascinerende himmelballet og tegner mønstre på himlen. Det er også muligt at se Sort sol andre steder i landet, men ikke med så mange fugle, som du kan opleve i det sydvestlige Sønderjylland.

Sort Sol i Tøndermarsken kan enkelte gange rumme op til en million fugle. Sort sol slutter, når stærene har sat sig til ro i tagrørene ca. en time efter solnedgang.

De store stæreflokke er en populær attraktion, som trækker tusinder af gæster til marsken.

Grå sol - oplev 75.000 gæs

Grå sol kan du opleve, når titusindvis af arktiske gæs flyver op på en gang.

Det er en mindst ligeså stor og flot oplevelse, som det er at se 'Sort sol'. I kan opleve grå sol fra oktober til midt i maj, hvor blisgæs, bramgæs, kortnæbbede gæs, grågæs og knortegæs samles i marsken. Antallet af gæs omkring Tønder og Skærbæk kan nå helt op på over 75.000.

Hvid Sol - 300.000 syngende svaner

Hvid sol er, når op til 300.000 skandinaviske svaner i vinterhalvåret opsøger marsken. Der er mest tale om sangsvaner, men også pibesvaner, der kommer for at hvile og æde sig fede, inden de trækker videre til Østeuropa. Disse smukke fugle samles hver aften i store flokke og synger og danser.

Sort Safari arrangerer turen 

Den enestående natur i marsken og Nationalpark Vadehavet kan opleves sammen med landets største private naturvejledningsvirksomhed Sort Safari, som arrangerer ture, hvor du kan opleve Sort, Grå og Hvid sol.

Bo i sommerhus tæt på Tøndermarsken.

Luk