Havne i Vestsjælland

De mange øer og den lange kystlinje i Vestsjælland byder på stemningsfyldte og indbydende havnemiljøer med lystbåde, fiskekuttere og færger
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Oplev Vestsjællands charmerende lystbådehavne

Vestsjælland byder på nogle af Danmarks smukkeste lystbådehavne, der alle som en er et besøg værd året rundt.

Korsør lystbådehavn

Fem minutters gang fra Korsør by finder du Korsør lystbådehavn, en moderne marina med alle nødvendige faciliteter for lystsejleren. Her er plads til 450 både ved seks broer, så når her er fyldt op om sommeren, er stemningen særligt summende.

Tidligere var havnen ved Korsør et vigtigt knudepunkt for færgeoverfart - i dag er havnen et samlingspunkt fyldt med aktiviteter og maritime oplevelser.

Det er blandt andet her, at Korsør Sejlklub holder til, ligesom du også kan opleve lokale kunstnergallerier og -værksteder her.

Ved lystbådehavnen ligger også en fortrinlig strand med badebro, hvor du kan få dig en dejlig dukkert.

Agersø lystbådehavn

Havnen på Agersø er øens aktive og charmerende samlingssted, og den er centrum for aktiviterne på den fredelige ø. 

På havnen finder du både færgehavn, fiskerihavn og lystbådehavn med plads de cirka 100 gæstesejlere, så der er underholdning til hele familien, uanset om I kommer på dagsbesøg eller bor i sommerhus på Agersø.

Mød de gæstfri lokale, der gerne sidder og holder øje med havnetrafikken, spadser en tur på molerne eller spis lækker aftensmad på den nyåbnede havnecafé. 

Agersø havn er via Strandallén tæt forbundet med den gamle, idylliske landsby. Her kan du fortabe dig i det Morten Korch'ske bybillede, hvor snoede, hyggelige gader og smukke stendiger ved husene er dominerende.

Omø havn (Kirkehavn)

Omø byder på ægte østemning midt i Storebælt, og af samme grund er lystbådehavnen en af de mest velbesøgte havne i Storebælt.

Hvert år kommer her cirka 6000 både for at opleve det lille øsamfund med gadekær og stendiger i den gamle Omø by, den smukke natur og et rigt fugleliv.

På Omø havn kan du købe frisk fisk til middagsmaden og betragte det summende liv ombord og udenfor bådene. 

Havnsø havn

I bunden af Nekseløbugten ligger den lille landsby Havnsø. Her finder du en kombineret fiske- og lystbådehavn med 250 faste lystbådepladser, og du kan være sikker på, at her altid er liv og glade dage. 

Hver lørdag i sommermånederne bliver der afholdt kræmmermarked på parkeringsarealet ved den vestre mole.

Her kan du være heldig at gøre et godt kup, men kræmmermarkedet er også en hyggelig begivenhed, der tiltrækker besøgende fra det store sommerhusområde nær havnen såvel som lokale.

Har du brug for en forfriskning efter at have pruttet om priserne på kræmmermarkedet eller har du brugt al energien på at kigge på både, kan du proviantere i både kiosken og dagligvarebutikken nær havnen. Eller få den fulde oplevelse og spis på en af havnens caféer og restauranter.

Reersø havn

En lille havn, der altid summer af liv i sommerhalvåret. Her finder du fiskehandler med eget røgeri, hvor du enten kan købe et måltid mad til at sidde og nyde i havnens hyggelige omgivelser - eller du kan købe røget fisk med hjem til sommerhuset og klare middagen på denne måde.

På Reersø havn bor mange lokale kunstnere, og er flaget ude, er du velkommen til at gå ind og besøge deres værksteder. Du kan blandt andet opleve rav og kunst af drivtømmer.

I Reersø by finder du, blandt charmerende, skæve stråtækte gårde, både restaurant og købmand, og den imødekommende lokalbefolkning er altid god for en hyggelig snak.

Luk