Ferring Sø

Tag på naturskøn vandre- eller cykeltur rundt om den fem kilometer lange Ferring Sø, der ligger klos op ad Vesterhavet
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Udforsk den særegne natur ved Ferring Sø

Brakvandssøen Ferring Sø er en lavvandet sø i nærheden af det skønne sommerhusområde Ferring Strand.

Søen ligger ganske tæt på Vesterhavet. Faktisk er de to vande kun adskilt fra hinanden af en ganske smal landtange. Gamle, stejle kystskrænter afgrænser søen mod øst, og det er netop disse spektakulære omgivelser, der gør Ferring Sø så seværdig.

Oplev Ferring Sø fra cykelsadlen eller på gåben - her er nemlig åbnet to splinternye ruter, der tager dig igennem det imponerende landskab.

Eller lej en båd og sejl en tur på den fredelige sø, men spring ikke i vandet, for det er knapt så badevenligt.

To verdener på vandreruten

Vandreruten rundt om Ferring Sø er en rejse igennem vidt forskellige landskabs- og naturtyper, og du vil måske føle, at du bevæger dig i to forskellige verdener.

På vestsiden, der grænser op til det store, åbne hav, går du i det forblæste klitlandskab med havets susen for ørerne. Her kommer du også forbi våde enge, hvor du kan være heldig at se rastende trækfugle, og store hedearealer. 

Overalt langs den vestvendte kyst har du en fabelagtig udsigt til havet, der skifter karakter fra blidt og imødekommende om sommeren til grådigt, skummende og uvenligt i blæst og regn. 

På østsiden af Ferring Sø fører ruten dig igennem det kuperede istidslandsab med høje, stejle skrænter, der dannede kysten i en periode efter den sidste tid.

På denne lidt blidere, mindre golde, strækning, kommer du også igennem nogle dyreindhegninger. Det er et fredeligt syn at se køer og får græsse, og får de fred og ro gør de dig ingenting.

Indlagt pause

Ruten strækker sig over godt 10 kilometer, så du skal have de gode kondisko eller vandrestøvler på. Du finder dog flere borde og bænke rundt om søen, så du kan hvile trætte fødder undervejs.

Det er også oplagt at tage en time out på en af de to flydebroer, der befinder sig i hver ende af søen.

Historisk cykelrute

Den jyske vestkyst har siden 1875 være beskyttet mod havets mægtige kræfter med høfder.

Materialerne til høfderne blev fragtet ud til kysten med et lille tipvogtognstog, og på vejen, der adskiller Vesterhavet fra Ferring Sø, har der således været sveller og togskinner siden 1875.

Disse er nu fjernet, og i stedet er her etableret en cykelsti, så lokale og turister kan nyde det særprægede område fra cykelsadlen.

Cykl langs med høfderne

Nyd udsigten til vand på begge sider og kigget til de betydningsfulde høfder, mens du cykler på kanten af søen og havet. Der er noget helt specielt ved at cykle på den gamle arbejdsvej i klitten og tænke på de mænd, der har arbejdet hårdt lige præcis hér.

Den nye cykelrute er strategisk vigtig for Vejlby Klit-området, fordi den forbinder to af områdets bedste sommerhuskvarterer - nemlig selve Vejlby Klit og Ferring.

Prøv også at cykle til det flotte, røde Bovbjerg Fyr langs kystens klitter fra Ferring Sø.

Luk