Bovbjerg Fyr

Gå på opdagelse i Bovbjerg Fyr, der byder på svimlende udsigt, kunstudstillinger, caféhygge og meget mere - alt sammen i og omkring det gamle fyr
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Smuk udsigt og barsk natur

Næsten helt ude på kanten af den 41 meter høje Bovbjerg klint står det røde Bovbjerg Fyr. Et fyr, der balancerer på kanten af det danske land og det store, respektindgydende hav.

I mere end 130 år har det trodset hårde vinterstorme og slikket solskin på varme sommerdage. I dag er det et hjertevarmt samlingssted for lokale og turister, et kulturhus, der byder på en bred vifte af aktiviteter.

Udsigt til verdens ende

Udsigten fra toppen af Bovbjerg Fyrs 26 meter høje tårn alene er en udflugt værd.

Bestig de 93 trin op til udsigtsbalkonen og lad dig betage af den spektakulære udsigt over Bovbjergs smukke istidslandskab. Her er uhindret udsyn til blidt svungne morænebakker, smeltevandssletter og barske klinter formet af det nådesløse hav.

Ikke mindst har du fra fyrtårnet kig til det uendelige, åbne hav, der er en oplevelse i al slags vejr. Grådigt, frådende og uhyggeligt i uvejr, blidt, indbydende og henrivende smukt i solskin og varme.

Og når du alligevel er heroppe kan du også tage et nærmere kig på den store lanterne, fyrets hjerte, der igennem årene har reddet mangt et skib fra forlis.

Kunst på Bovbjerg Fyr

Er du kunstinteresseret er Bovbjerg Fyr det helt rigtige sted at besøge.

Her kan du opleve kunst af lokale, nationale og indimellem internationale kunstnere - en god blanding af traditionel og eksperimenterende kunst udført at såvel amatører som professionelle kunstnere.

Som oftest består udstillingerne af værker fra 6-8 kunstnere, så mon ikke, du finder noget, der falder i din smag?

Udstillingen skifter hver måned, og hvis du er i sommerhus i starten og slutningen af en måned kan du måske nå to udstillinger.

Hjemlighed og kvalitet i fyrcaféen

I de hyggelige lokaler, der tidligere var fyrmesterens stuer, lokker de dedikerede frivillige med sødt og salt af høj kvalitet i fyrets café. Har du hang til friske, lokale råvarer, økologi og hjemmebag - ja, så er du kommet til det rette sted.

Stil sulten med økologisk grønt, Vesterhavsost, fisk og krondyr, mens du tager en velfortjent slapper og skuer ud over Vesterhavet. Eller dyk ned i det imponerende udvalg af hjemmebagte kager, der nærmest er blevet fyrets varemærke.

Er du kageglad eller konstant kagesulten bør du time dit besøg med en onsdag eller søndag - her er nemlig kagebord i caféen, og det er din chance for at smage på alle kageherlighederne.

Bovbjerg Fyrs aktiviteter

Når du har fået fyldt depoterne op venter flere spændende aktiviteter på dig. Er du eventyrlysten bør du prøve rapelling, hvor du firer dig selv ned ad den røde fyrmur under overvågning af kompetente guider. Måske har du tid til at nyde udsigten?

Stil nysgerrigheden med en af de mange guidede ture, og bliv blandt andet klogere på Bovbjerg Fyrs rolle under besættelsen.

Eller dyk ned i fyrets historie i det historiske værksted Fyrforstand, hvor du får indblik i fyrets personale gennem tiderne, fyrets funktion, Bovbjergs geologi og meget mere.

Sidst, men ikke mindst, arrangerer de lokale ildsjæle både foredrag, teater, efterårsmarked og grundlovstale, så du har gode chancer for at støde på et spændende arrangement under dit besøg på Bovbjerg Fyr.

Når dagen er omme er det oplagt at lægge vejen forbi fyrets butik, hvor du kan købe hjemmelavet marmelade, lokalt kunsthåndværk og lidt godt til ganen.

 

 

Billedet er taget af Ane Margrethe Bjerre.

Luk