Det støttede vi

Her kan du læse mere om det projekt, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Vedersø Klits Oplevelsespulje i de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttede projekter i 2020


Vedersø Klit Grundejerforening
Støttet med 25.000 kr.

content-vedersoeklit-oplevelsespuljen2020.jpg

Vedersø Klit Grundejerforening ønsker at etablere en adgangssti/handicapadgang til havet fra parkeringspladsen på Havvej i Vedersø Klit.

Stien skal starte ved parkeringspladsen og gå op over klitten. Ved enden af stien bliver der lavet et område bestående af 6-8 plader, som kan benyttes som opholdsplads.

Mange har i dag svært ved at komme til vandet pga. den stejle klit med blødt sand. Det skulle gerne gøre det meget nemmere for mange flere at nå stranden og få glæde af den store naturoplevelse, det er.

Stien vil uden tvivl blive et stort aktiv for alle i området - det være sig de lokale, sommerhusejere og turister.

 

Tidligere støttede projekter
2019

Naturpark Nissum Fjord/ Nissum Fjord Netværket
Støttet med 10.000 kr.

Naturpark Nissum Fjord søger hermed et tilskud til at opgradere informationsstanderne i den nyligt certificerede Naturpark Nissum Fjord, så de også fremover formidles på tysk og engelsk. Desuden ønskes en tresproget version af foldere, der skal formidle mulighederne i den nye naturpark.

Informationsstanderene er i dag udformet som "bladre-stativer", hvor der er samlet mange "bladretavler" på informationsstader. Alle tavlerne skal opdateres, og der skal sikres en rød tråd på alle tavlerne i hele parkens informationsmateriale.

2018

Skovlegepladsen Koglehuset
Støttet med 10.000 kr.

Husby Sogneforening har ved indsats fra egne medlemmer og med accept fra Naturstyrelsen Vestjylland genskabt en ældre frugtplantage fra 1992, en mindre skovsø fra 1975 samt renoveret et mindre hus (alder ukendt).

Hermed har vi skabt et attraktivt besøgsmål for lokalbefolkningen og et unikt udflugtsmål bl.a. for turister fra egnens sommerhusområder.

Et væld af selvsåede træer i frugtplantagen og skovsøen er fjernet og fliset. Huset har fået murene repareret, pudset op og malet. Tagkonstruktionen er fornyet, og huset er forsynet med et nyt stråtag.

Huset er i dag indrettet som minimuseum med historier fra livet i klitplantage og planteskole samt med redskaber, der blev anvendt i det daglige arbejde.

Uden for huset – ved søen - er der opstillet borde, bænke og grills til fri afbenyttelse. Stedet, hvor der førhen kun kom enkelte skovarbejdere forbi, besøges i dag af flere hundrede gæster.

Luk