Spar 10% på billetten til Museumscenter Hanstholm

Book sommerhus hos Feriepartner og mærk historiens vingesus med store kanoner og dramatisk krigshistorie på Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig
Find sommerhuse
Søg efter sommerhus
Bornholm Nordjylland Limfjorden Vestjylland Midtjylland Østjylland Sydøstjylland Fyn med øer Nordsjælland Sydvestsjælland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
AUGUST 2019
Ma Ti On To Fr
31 29
30
31
01
02
03
04
32 05
06
07
08
09
10
11
33 12
13
14
15
16
17
18
34 19
20
21
22
23
24
25
35 26
27
28
29
30
31
01
36 02
03
04
05
06
07
08

2. Vælg varighed

1 UGE
2 UGER
3 UGER
3 Dage
4 Dage
Se flere
2 Dage
3 Dage
4 Dage
5 Dage
6 Dage
1 UGE
8 Dage
9 Dage
10 Dage
11 Dage
12 Dage
13 Dage
2 UGER
3 UGER

1. Vælg gæster

Voksne


Børn (0-11 år)


Husdyr

Blandt bunkere og kanoner

Under 2.verdenskrig havde tyskerne brug for at beskytte Nordsøen mod mulige fjender, så de byggede flere bunkeranlæg i både Danmark og Norge.

Oplev det stærkeste af disse befæstningsanlæg på tætteste hold på Museumscenter Hanstholm.

Her finder du en 3000 m2 stor bunker med kanonanlæg, ammunitionsbunker og mandskabsbunker, som var en del af kystbatteriet Hanstholm II - og som i dag er et absolut besøgsværdigt museum.

Og så ligger museet tilmed placeret i noget af Danmarks smukkeste natur på kanten af Vesterhavet og Nationalpark Thy.

110 tons kanon

Kystbatteriet blev bygget i 1941 for at holde den engelske flåde ude af Skagerrak.

Batteriet bestod af fire store 38 centimeters kanoner, som kunne skyde ud på en afstand af hele 55 kilometer - dvs. næsten halvvejs til Norge. Med en vægt på 110 ton var de ikke lige til at komme udenom.

En af kystbatteriets kanoner tronede i midten af bunkerkomplekset, men er desværre ikke bevaret.

Du kan dog ikke undgå at fornemme kanonernes umådelige storhed og styrke, når du går rundt i den originale kanonbrønd, der er 5 meter dyb og 30 meter i diameter.

Livet i bunkeren

Museumscenter Hanstholm byder også på et unikt og rørende indblik i soldaternes hverdag i bunkeren.

Flere af rummene er nemlig ført tilbage til deres oprindelige udseende, og du ser både våben, uniformer og andre originale genstande, der giver dig en levende fornemmelse af krigstiden i bunkeren.

Gå en tur forbi mandskabsbunkeren, hvor der var køjer til hele kanonbesætningen på 90 mand og som var gastæt og selvforsynende med vand og strøm.

Forestil dig, hvordan det var at bo så tæt med andre og samtidig være helt afskåret fra livet udenfor.

På tur med ammunitionstoget

Hop på museumstoget og kom en tur igennem batteriet, hvor du passerer en ammunitionsbunker og en af bunkerne til den 38 centimeter store kanon.

Museumstoget kører dig rundt i det historiske terræn ad den originale smalsporsbane, som tyskerne anlagde for at transportere den tunge ammunition ud til kanonen.

Toget kører hver dag sommeren igennem og også i uge 42. Turen er en kilometer lang og varer cirka ti minutter.

På naturvandring i besættelsens fodspor

Ved museumscentret finder du en smuk og afvesklende klitskov, der tidligere var et bart og barskt klitlandskab og hjemsted for mange af tyskernes bunkere. I dag kan du komme på naturvandring her.

Observer de mange bunkere, der ligger spredt ud over klitlandskabet, nogle under jorden, andre som udkigsposter, hvis fornememste rolle var at spotte fjenden.

Med Museumscenter Hanstholm kan du også deltage i et virtuelt orienteringsløb i udendøsområde, hvor du står over for gåder og sjove opgaver.

Frilandsmuseet Hanstholm 1

I klitterne syd for Hanstholm finder du Frilandsmuseet Hanstholm I, som er et af de bedst bevarede kystbatterier i Danmark.

Frilandsmuseet Hanstholm 1 hører også under Museumscenter Hanstholm, så start eller slut din museumsdag med et besøg i klitterne. Det er en stor oplevelse for hele familien at gå rundt i det bakkede bunkerlandskab.

Gå på opdagelse i de smukke, uforstyrrede omgivelser og se, om du kan finde alle 19 bunkere. De er stort set alle åbne, så du kan komme indenfor og forestille dig, hvordan det var at ligge der og bevogte en del af Skagerrak inde fra land.

Sådan får du rabat

Du opnår kun rabatten, hvis du har lejet sommerhus i et af de lokale Feriepartnerbureauer, der tilbyder rabat. Du finder listen med bureauer her på siden.

Køb billetter med rabat på to måder: 

1. Når du afhenter nøglerne til sommerhuset, får du udleveret en voucher, som du skal medbringe til attraktionen for at modtage din rabat, når du køber billetter.

2. Vil du hellere købe billetterne på et af vore bureauer, er du velkommen til det.

Luk