Smag på Thy

Udforsk Thys specialiteter og lækre råvarer på en af de mange restauranter - eller køb mad med hjem fra de hyggelige gårdbutikker og røgerier
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Gå på opdagelse i Thys lokale spisekammer

For mange er sommerhusferie lig med god mad, hvad enten det er på lokale restauranter eller et resultat af flere timers anstrengelser i sommerhuskøkkenet.

Når du er i sommerhus i Thy kan du smage på de lokale herligheder på begge måder.

Og her er meget at smage på. Thys lokale spisekammer er friskt og bæredygtigt, og planter og dyr strutter af kvalitet i den salte luft fra Vesterhavet og det særlige lys fra de store vidder.

Lokal kvalitet

Du finder mange spisesteder på Thy-egnen, der serverer smagfuld kvalitetsmad baseret på lokale traditioner og råvarer fra nærområdet.

Blandt andet er det lokale vartegn, Nationalpark Thy, inspirationskilde for flere restauratører, der flittigt baserer deres menuer på, hvad der gror i nationalparkens storslåede natur med fjord, hav og klitter.

Glæd dig til frisk fisk fra Vesterhavet, skaldyr fra Limfjorden og vilde urter og kød fra fritgående dyr fra Nationalpark Thy.

Frisk rødspætte

Sæt dig godt til rette på Vesterhavscaféen i Nr. Vorupør for at nyde en af områdets bedste, friskeste og mest prisvenlige rødspætter.

Lad dig fascinere af den fortryllende udsigt ud over havet, molen og fiskerbådene ved landingspladsen, mens du spiser pandestegt rødspætte med kartofler og persillesovs.

Man skulle næsten tro, at fisken lige er blevet hentet ved fiskerbådene - så frisk er den!

Alt hvad hjertet kan begære

Vil du hellere selv prøve kræfter med det lokale køkken - eller blot spise det i sommerhusets hyggelige rammer?

Så skal du tage på rundtur til de mange lokale producenter, gårdbutikker og røgerier. Det er et vaskeægte mekka for dig, der går op i lokalproducerede råvarer, kvalitet og økologi.

Du finder hjemmelavede pølser, pålæg og røgvarer hos Vorupør Slagter, der også forhandler økologisk kød fra mange af de omkringliggende økologiske landbrug.

Hos Thy Lam kan du handle ind med god samvittighed. Her kan du købe alt fra gårdens dyr, lige fra økologisk kød til skind i topkvalitet.

Find også noget til den søde tand hos Thy Øko Is, der er leveringsdygtig i utallige smagsvarianter, som alle kan få englene til at synge, og gå på opdagelse i Brænderiet Limfjordens uudtømmelige udvalg af whisky, brandy og kryddersnapse.

Frisk fisk på røgeriet

Slå et smut forbi Det Gamle Røgeri på Hanstholm Havn, der efter sigende har Danmarks bedste stjerneskud, som du kan tage med hjem til middagsbordet i sommerhuset.

Her kan du også få fingrene i en fiskekagemand, røget ål og hjemmelavede fiskefrikadeller.

Luk