Kunsthåndværk i Thy

Mange kunstnere og kunsthåndværkere har slået sig ned i Thy og henter inspiration og materialer i den vilde natur. Fyld rygsækken op med inspirerende oplevelser eller fine unikaer, når du besøger Thy
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Thys kunstneriske landskab

I Thy finder du et væld af kunsthåndværkere, der har bosat sig i området for at hente inspiration til deres kunst fra et af Danmarks særligste og mest uberørte naturområder.

Du kan møde både malere, møbelsnedkere, keramikere, skulptører og glaspustere i området.

Fælles for dem alle er, at de hellere end gerne inviterer indenfor for at vise deres værker frem og slå en sludder af.

Så er du interesseret i kunst og kunsthåndværk, bør du unde dig selv en opdagelsesrejse rundt i Thys landskab af små gallerier og kunstbutikker.

Måske ender du med et lille stykke kunst som minde fra din sommerhusferie i Thy?

Kunst i smukke omgivelser

På Galleri Salshus, en gammel, charmerende bondegård midt ude i Thys øde, vældige landskaber, kan du opleve keramik, malerier, grafik og skulpturer i mange former og materialer fra anerkendte kunstnere og kunsthåndværkere.

En inspirerende oplevelse på et af områdets mest stemningsfyldte gallerier - og hvilken bedre ledsager til en stor kunstoplevelse end den barske natur lige uden for døren?

Gør et kunstkup

Vil du have fingrene i ny kunst til hjemmet byder Thys kunstneriske landskab på mange muligheder.

Unika Kunstbutik i Thisted udstiller og sælger værker inden for en bred vifte af kunstarter, og du kan erhverve dig unikke malerier, skulpturer og smykker, ligesom her er mange keramik-, glas- og fotounikaer.

Hos keramiker Torsten Mosumgaard kan du forny hele køkken- og pyntesortimentet med det store udvalg af tekander, skåle, krus, kander, tallerkener, fade, krukker, vaser og blomsterpotter i stentøj og porcelæn.

Keramikerens unikke kunsthåndværk kommer i alle former og farver - buttede som slanke, ensfarvede som spraglede. 

Træ fra Nationalpark Thy

Mangler du et træmøbel eller lækkert køkkenudstyr i træ til din bolig?

Eller er du nysgerrig efter at se, hvordan det ser ud, når materialer fra Nationalpark Thy anvendes til at fremstille møbler?

Hos &Woodlab finder du moderne interiør af nordiske træsorter hos det relativt nye møbelsnedkeri, der selv designer og producerer med inspiration fra den omkringliggende natur.

Få fingrene i en stilfuld iPad-holder eller investér i lækre skærebrætter, der er lavet af træ fra nationalparken, så du altid kan huske din sommerhusferie i Thy.

Luk