På ski i Isaberg

Det største skianlæg i Sydsverige byder på fremragende skiløb og trygge rammer, hvad enten du er skidebutant eller habil slalomløber
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Sydsveriges skiparadis

Er du i sommerhus i Sverige i vintermånederne må du ikke snyde dig selv for nogle timer på ski på Sydsveriges største skisportssted,

Isaberg ligger naturskønt placeret midt i den svenske vildmark med bjerge, sø og flod, så her er basis for skønne, naturnære oplevelser. 

Med sine nedfarter i to niveauer og flere retninger, snegaranti og pistepræparering i topklasse er stedet en klassisk vintersportsdestination i miniformat, hvilket er helt unikt for det sydlige Skandinavien.

Og frygt ej, hvis du aldrig har stået på ski, for Isaberg er et genialt sted at lære det.

Isabergs pistesystem

Du finder et spændende og varieret skiterræn i Isaberg, og selvom skisportsstedet i særdeleshed er kendt for at være ganske velegnet til nybegyndere og børn, så kan øvede skiløbere også finde udfordringer og sjov her.

Ti forskellige nedkørsler står nemlig til rådighed, lige fra de børnevenlige grønne over de halvstejle røde til den meget udfordrende sorte.

I alt har Isaberg seks kilometer nedfarter, hvoraf den længste er på 1.000 meter. Den største faldhøjde i området er på 150 meter.

Skiene i dalen eller store, rolige sving

Hele familien kan altså være med på ski i Isaberg - de fartglade kan sætte skiene mod dalen og suse afsted, mens de mindre erfarne kan blive helt dus med sne, sving og ski på de lette bakker.

Er du mere til snowboard end til ski er det ikke noget problem, for snowboarderne har deres eget område med rails, boxes og hop.

Alle pisterne er desuden belyste, og det er en ganske særlig oplevelse at suse ned ad bakkerne i de stærke projektører, men alt andet omkring dig er mørkt.

Begyndere er i trygge hænder

Har du aldrig stået på ski før, er Isaberg stedet, du skal tage hen. 

Isaberg er også kendt som "Smålandsfjeldene", og netop fjeldene har en faldhøjde, der gør forholdene for skidebutanter sjældent gode.

Den blide faldhøjde gør det muligt for dig at lære skiløbets grundteknikker under helt afslappede forhold, og Isaberg byder sågar på et afgrænset begynderområde, hvor du kan føle dig tryg, mens du lærer.

Og hvis du skal have instruktør på, kunne du ikke være i bedre hænder. Isabergs mange dygtige skilærere er nemlig eksperter i at lære skiforskrækkede danskere den ædle kunst at stå på ski,

Kort ventetid og ekspreslift

Selvom Isaberg er et relativt lille skiområde, er forholdene en rigtig alpin destination værdig.

Du finder nemlig både et veludbygget liftsystem og topmoderne snekanoner og pistepræparing i verdensklasse, der sikrer dig de allerbedste skiforhold.

Smålandsfjeldene råder over otte lifte, hvoraf den ene - en topmoderne seksstolslift - går hele vejen fra dalen til toppen af Isaberg, hvor du kan prøve kræfter med den sorte pist og den røde familiebakke.

De andre syv lifte er stole-, tallerken- og ankerlifte, der alle sikrer minimal tid i liftkø og maksimal tid på pisterne.

Isaberg er lig med snegaranti

Du behøver aldrig at være bange for, om der er sne nok til en skitur i Smålandsfjeldene.

Det ultramoderne snekanonsystem kan producere sne allerede ved tre graders frost, og det sikrer, at der døgnes rundt spredes frisk sne på bakkerne.

Og med søen for bjergets fod, der leverer vand til sneproduktionen, løber Isabergs snekanoner aldrig tør.

Hver morgen står pisterne skarpe og velpræparerede takket være Isabergs arsenal af moderne pistemaskiner.

Er du tidligt ude, bliver du måske den første til at køre over den nypressede sne og høre den berusende lyd af skiene mod de faste riller. En manchesterløjpe, som det hedder i Sverige.

Ikke til alpint ski?

For dig, der er mere til langrend, er Isaberg også en udmærket destination.

Når snemængderne er store nok, finder du her nogle fantastisk velpræparerede langrendsspor. Hele 18,5 kilometers langrendsløb kan det blive til i den smukke natur.

Og så er den nærliggende sø, Algustorparsjön, velegnet til timevis af skøjteløb og isfiskeri.

Foto: 

Isaberg om sommeren

Luk