Astrid Lindgrens Verden

Pippi Langstrømpes Villa Villekulla findes virkelig! Og det gør Ronja Røverdatters Mattisburg og Emil fra Lønnebergs Katholt også. Mød alle Astrid Lindgrens karakterer og bliv en del af hendes historier i en eventyrlig verden
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Træd ind i Astrid Lindgrens fortællinger

Ikke langt fra Västervik på Sveriges østkyst lander børn og barnlige sjæle midt inde i nogle af verdens bedste børnefortællinger, og voksne bliver inviteret med på en nostalgisk rejse tilbage til barndommen.

Altsammen foregår det i Astrid Lindgrens eventyrlige verden i Vimmerby.

Her venter et stort eventyrland med levende teaterscene, autentiske miljøer fra Lindgrens fascinerende fortællinger og huse i børnevenlig målestok til fri leg.

Og så er det ikke ualmindeligt at støde ind i selveste Pippi, Emil fra Lønneberg, Karlsson på Taget, Madicken og alle de andre, som både medvirker i teaterstykkerne og deltager i legen.

Forestillinger på scenerne

Et af de helt store trækplastre i Astrid Lindgrens Verden er netop teasterstykkerne, som du kan opleve på den store udendørsscene, der faktisk er Sveriges største af sin slags.

Fra scenen lyder der dagen lang musik, brag og latter, når mere end 50 figurer fra børnebøgerne er med til at gøre Astrid Lindgrens Verden til et levende teater.

Med både dans og sang betager de folkekære figurer både børn og voksne, og de kan sågar finde på at bevæge sig ud mellem tilskuerne og hverve nye skuespillere til forestillingen - et hit hos mange børn.

Gadeteater

Det kan også være, du pludselig støder ind en forestilling på din vej gennem den hyggelige park.

Underholdning behøver nemlig ikke være på en teaterscene, og ofte kommer du meget nærmere.

Stå lige ved siden af Astrid Lindgrens hovedpersoner, når de improviserer sig gennem et kort stykke - og før du ved af det, kan det være, du pludselig er i centrum af forestillingen!

Mød de elskede figurer

Mellem de medrivende forestillinger kan du møde alle Astrid Lindgrens kendte figurer i deres rette omgivelser ude i parken.

Besøg for eksempel Pippi Langstrømpe i hendes Villa Villekulla med den karakteristiske veranda, hvor du kan lege gemmeleg med Pippi og møde hendes bedste venner, Tommy og Annika.

Og du skal ikke blive overrasket, hvis politiet pludselig kommer forbi Villa Villekulla - de forsøger blot at fange Pippi for at sende hende på børnehjem!

Du kan også lave ballade med Emil fra Lønneberg i de klassiske røde huse på Katholt, hvor du kan være med, når han hejser Lille Ida op i flagstangen, og du kan lege med Madicken på Junibakken.

Eller hvad med et besøg på Mattisborgen, hvor du kan møde Ronja Røverdatter og hendes røvervenner, hvor du kan klatre rundt, besøge fangehullet og hoppe over Helvedesgabet med Birk?

Brødrene Løvehjerte

Som noget helt nyt i Astrid Lindgrens Verden kan du nu også besøge Kirsebærdalen og Rosendalen, hvor du kommer tæt på en af Astrid Lindgrens mest hjerteskærende historier - den om Tvebak og Jonatan Løvehjerte.

Se, om du kan narre Tengils frygtindgydende soldater, der patruljerer i den murindringende Rosendal - en lille by med stræder og charmerende huse, hvor hele familien snildt kan bruge flere timer på at vandre rundt.

Lyt med, når forræderen Jossi holder hof på værtshuset Guldhanen i den naturskønne Kirsebærsal, og besøg Tulipangården og Ryttergården, som du nok husker fra det rørende eventyr.

Et besøg værd for alle aldre

Astrid Lindgrens Verden er et betagende univers for både børn og voksne.

Når forestillingerne er ovre, og børnene har leget med deres yndlingsfigurer, kan der forhåbentlig også blive tid til en slentretur gennem de hyggelige gader og miljøer.

Ballademagergade er et pastelfarvet paradis af charmerende træhuse, et gammelt posthus og en benzinstation fra 1950'erne, mens Bulderbys tre røde gårde kaster dig direkte ind i Astrid Lindgrens velkendte fortælling om de tre nabofamilier.

Samtidig byder parken på en ganske særlig, afslappet stemning, der også inviterer voksne til en hyggelige og givende dag - når eventyrene fremføres, er børnene musestille.

Og når kaffetørsten melder sig, er mulighederne for at slukke den store - måske med en pandekage eller en vaffel "on the side"? 

Foto: © Astrid Lindgrens Värld

Luk