A-Z

Vi har samlet information til dig om de mest almindelige spørgsmål til dig på denne side. Du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål til din sommerhusferie i Sverige.

 

 

Ankomst og afrejse
Adgang til sommerhuset på ankomstdagen kan tidligst ske fra det tidspunkt, der står på lejebeviset. Bemærk venligst, at det ikke er muligt at få nøglen udleveret tidligere. Sommerhuset bliver kontrolleret mellem hver udlejning, således at eventuelle fejl og mangler kan udbedres, så du som lejer overtager sommerhuset i tilfredsstillende tilstand. Hvis du vil have adgang til sommerhuset på en anden ugedag end den, der står i lejebeviset, skal det aftales inden ankomsten med husejeren eller med Feriepartner Sverige. Ved nogen sommerhuse finder du nøglen et sted på grunden for eksempel i en nøgleboks på huset, under dørmåtten, under en blomsterkrukke eller lignende.
Seneste afrejsetidspunkt  fremgår ligeledes af lejebeviset, og sommerhuset skal efterlades aflåst. Husnøglen skal afleveres der, hvor du fandt den. Det kan godt blive dyrt for dig som lejer, hvis husnøgler forsvinder undervejs eller kommer med hjem ved en fejltagelse.

Affald
Der står en affaldscontainer ved eller i nærheden af sommerhuset, men det kan ikke sikres at den er tømt ved ankomsten, da tømningsintervallet kan variere fra område til område. Vær sød at sortere dit affald i henhold til de vejledninger, du finder i sommerhuset. Tomme flasker, dåser, emballage, pap og papir kan afleveres på en affaldsopsamlingsplads.

Afstande
Alle afstande er målt på internettet via Google Earth og er angivet i luftlinje. Afstandene er udarbejdet efter bedste evne.

Allergier
Kun i de sommerhuse, der er mærket “allergivenlige”, kan du være sikker på, at der aldrig har været husdyr indenfor. Selv om der står “husdyr ikke tilladt” i beskrivelsen af huset, kan husejeren godt selv have haft et dyr med eller på besøg i huset.
Feriepartner Sverige kan ikke gøres ansvarlig for eventuelle allergiske reaktioner i forbindelse med husstøv. Vi anbefaler, at du vælger et feriehus med træ- eller flisegulve, hvis du har husstøvsallergi.

Baderåd
I nogle områder ved de svenske kyster og badesøer kan det være farligt at bade. Følg derfor de lokale baderegler, specielt disse to punkter:

- Spring kun på hovedet, hvor du ved, at vandet er dybt nok.
- Gå aldrig i vandet med alkohol eller euforiserende stoffer i blodet.

Barnestol og barneseng
Det står i husbeskrivelsen, om der er høj barnestol og barneseng i sommerhuset. Det er ikke muligt at leje ekstra.

Besserwisser
Svenskerne er et afslappet folk, og det tyske ord “besserwisser” har fundet sin plads i det svenske sprog for at beskrive en person, der netop ikke er afslappet. Den oprindelige betydning af det tyske ord “Besserwisser” svarer til både det danske og det svenske “en vigtigper / viktigpetter” - og sådan én kan ingen lide. Svenskerne bruger nemlig ofte vendingen “det ordner sig” og dermed udtrykkes en afslappet, sydlandsk indstilling til mange ting.
Se det som en ekstra charme, hvis bordet i sommerhuset vipper lidt, hvis der ligger en død flue i den afskallede vindueskarm, hvis husfacaden ikke er helt ren, hvis en skrue i et beslag sidder lidt løst eller en hane drypper - det ordner sig. Bevar roen, nyd ferien og det sydlandske tempo i stedet for at hidse dig op.

Betaling
Første rate er en forudbetaling på 25% af den samlede lejepris. Restbeløb og depositum skal betales senest 70 dage før lejeperioden begynder. Bestiller du sommerhuset senere end 70 dage før ankomst, skal hele lejen betales med det samme. På lejebeviset står de bankoplysninger, der skal bruges til betalingen. På Feriepartners hjemmeside er det muligt at betale med kreditkort ved bestilling af sommerhuset.

Brænde
Brænde til en eventuel pejs eller brændeovn i sommerhuset er for det meste ikke inkluderet i lejeprisen. Du kan købe brænde i supermarkeder og på tankstationer. Hvis der ligger noget brænde i sommerhuset, tilhører det husejeren og må kun bruges, hvis det - og betalingen - er aftalt på forhånd.
Det er ikke tilladt at samle brænde i naturen, da det kan indeholde blandt andet salt, som kan skade brændeovn og skorsten. Hvis der er storm eller kraftig blæst, kan brændeovnen måske ikke bruges, fordi blæsten trænger røgen tilbage i skorstenen og ned i stuen.

Byggelarm
Feriepartner Sverige kan ikke på forhånd vide, om og hvor der bliver bygget eller udført forbedringsarbejder i nærheden af sommerhuset og kan ikke blive gjort ansvarlige for eventuelle ulemper opstået som følge af eventuel byggelarm.

Cykler
Nogle sommerhuse har allerede cykler, der kan bruges af lejerne uden ekstra betaling. Feriepartner Sverige kan ikke påtage sig noget ansvar for sikkerheden, kvaliteten eller eventuelle mangler ved disse cykler.

Cykeludlejning
Det er ofte muligt at leje cykler på stedet. Spørg gerne Feriepartner Sverige om hjælp, hvis du vil vide mere.

Depositum / forbrug
Et depositum forlanges ved ethvert lejebevis, og betales med 2. rate. Efter afrejse bliver sommerhuset kontrolleret. Forbrugsomkostningerne kan ikke modregnes depositummet, men skal betales ved afrejsen jævnfør anvisningerne fra udlejningsbureauet. Beløbet tilbagebetales indenfor 14 dage efter afrejse, på den konto du har meddelt.

Elektricitet
Alle sommerhuse med elektricitet har 220 volt.

Fisketegn
Du kan købe et fisketegn (“Fiskekort”) lokalt, hvor der bliver reklameret med det, i den lokale butik, på tankstationer eller nogen gange også hos turistinformationen.

Forbrug af strøm og vand
Feriepartner Sverige anbefaler at du indimellem checker, hvor meget strøm og vand du bruger, så du selv har en idé om det forbrug, der bliver afregnet efter afrejse.

Forbrugsomkostninger
Er forbrugsomkostningerne ikke inklusive i lejeprisen, skal du aflæse målere ved ankomst og igen ved afrejse og skrive tallene på forbrugssedlen. Differencen mellem de to tal er dit forbrug. I Sverige tælles kWh i hele tal uden komma.
Er der ikke noteret nogen måleraflæsning, skønner Feriepartner Sverige dit forbrug.

Grill
En del af Feriepartner Sveriges sommerhuse har en havegrill. Feriepartner Sverige kan ikke gøres ansvarlig for grillens kvalitet eller tilstand.

Grunden
Vi skriver tit ordet “naturgrund” i vores husbeskrivelser og med det mener vi et lyngområde, højt græs, ujævn grund, vildtvoksende hede eller lignende. Sådan en grund er overladt til naturen, og du må ikke regne med at hele arealet kan benyttes. Du kan heller ikke forlange, at græsset bliver slået, så børnene eksempelvis kan spille bold.
Det er ikke tilladt at stille en campingvogn, autocamper eller at slå telt op på grunden. Læs venligst også punktet “Gæster”.

Gæster
Der må aldrig overnatte flere personer i sommerhuset, end der er angivet i husbeskrivelsen. Det er ikke tilladt at stille en campingvogn, autocamper eller at slå telt op på grunden.

Havemøbler
Alle sommerhuse er som minimum udstyret med havemøbler i form af bord(e) og stole. Nogle sommerhuse har også liggestole eller parasoller, men det kan ikke forventes, lige som hynder til havemøblerne er heller ikke standardudstyr.

Husdyr
I flere af Feriepartners sommerhuse er husdyr velkomne, men læs først husbeskrivelsen grundigt igennem før du booker et sommerhus. I sommerhuse hvor husdyr er tilladt, må husdyret, alene bevæge sig   på sommerhusets grund. Husdyret behøver ikke at være i snor på sommerhuset grund. Alle øvrige steder, herunder på offentlig vej, skal husdyret være i snor medmindre andet følger af offentlige forskrifter. Medbringes husdyr, er det ikke tilladt under nogen omstændigheder at efterlade husdyret alene i sommerhuset, ligesom husdyr aldrig må opholde sig i husets møbler, senge mv. Desuden beder vi dig sørge for at rydde op og rengøre efter husdyret i og omkring huset, herunder at fjerne dyrehår indvendigt og ’efterladenskaber’ udvendigt, så der ikke er ubehagelige overraskelser for de næste gæster, som skal holde ferie i huset.

Såfremt det kan konstateres, at der i strid med husbeskrivelsen for det enkelte hus været medbragt husdyr i et sommerhus, eller såfremt det kan konstateres, at der har været medbragt flere end det tilladte antal husdyr, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner for manglende overholdelse af husbeskrivelsen, samt de almindelige lejebetingelser. Lejeren er ligeledes forpligtet til at betale beløbet, såfremt det kan konstateres at, husdyr har opholdt sig i møbler, poolrum mv.

 

Informationsmappe
Du finder svar på de fleste spørgsmål i sommerhusets informationsmappe, som desværre ikke findes i alle sommerhuse.

Indretning / udstyr
Alle vores sommerhuse er i privateje og indrettet efter husejerens personlige smag. Hvis der ikke står andet i husbeskrivelsen har alle sommerhuse toilet, rindende vand, håndbruser / brusebad, ovn, kaffemaskine, støvsuger og varmeapparater. Sengene har dyner, dog ikke dundyner, hovedpuder og måske topmadrasser.
Køkkenet er udstyret med service til det antal personer, der maksimalt må være i sommerhuset. Ring og spørg os, hvis du har spørgsmål til udstyr i sommerhuset. Du skal selv tage dette med til sommerhuset: sengetøj, håndklæder, viskestykker, karklude, toiletpapir og lignende. Der står ofte nogle rengøringsmidler i sommerhuset allerede.

Industriferie
Sverige holder stadig landsdækkende industriferie fra cirka midten af juni til cirka midten af august, altså hele to måneder. Nogen steder lukker sygehuse og politistationer og detailhandlen bliver holdt oppe af studenter og studerende, der med deres sommerjob gør det muligt for forældregenerationen at gemme sig i sine sommerhuse. Det er derfor ret vanskeligt, til tider umuligt, at få fat i en håndværker i industriferien. Når husejeren siger, “håndværkeren er bestilt”, så er han bestilt og kommer - når industriferien er forbi. Bevar roen, nyd ferien og det “sydlandske tempo” i stedet for at hidse dig op over en eventuel manglende reparation.

Klager
Forefundne skader og klager skal meddeles Feriepartner Sverige med det samme ved ankomst, dog senest inden 48 timer. Skader, mangler eller klager berettiger ikke til rabat eller erstatning (§6 Almene forretningsbetingelser)

Linned
Det er ikke muligt at bestille sengetøj i alle vores sommerhuse. Hvad du får med, når du bestiller sengetøj, kan også variere, så læs husbeskrivelsen grundigt ved bestilling.

Opladning af elbil
I husbeskrivelsen på hjemmesiden under Faciliteter fremgår det, om opladning af elbil (gælder også hybrider) ved det lejede hus er tilladt eller ej. Er opladning af elbil tilladt, fremgår det under Faciliteter hvilken opladetype, der stilles til rådighed og dermed er tilladt.

Handler lejeren i strid med husbeskrivelsen ved at oplade sin elbil, hvor det ikke er tilladt, er lejeren direkte erstatningsansvarlig overfor Feriepartner og ejeren af sommerhuset, for den skade og det tab som den uretmæssige opladning måtte medføre.

Opvarmning i vintermånederne
Er det overhovedet muligt, varmer vi sommerhuset lidt op på forhånd, så der er omkring 15 °C ved ankomst.

Redningsveste
Feriepartner Sverige kan ikke garantere, at dit sommerhus har redningsveste til rådighed, selv om sommerhuset inkluderer robåd eller kano. Det anbefales at bære redningsvest ved al  færdsel på vand og Feriepartner Sverige kan ikke gøres ansvarlig for eventuelle uheld, der opstår ved brug af båd eller kano. Spørg i det lokale turistkontor om, hvor redningsveste udlejes eller køb en af de billigere modeller i et større supermarked.

Rejsebeskrivelse
Når hele lejen er betalt, senest 60 dage inden ankomst, sender vi en email med oplysninger om, hvordan du kommer til sommerhuset samt en række gode råd om at rejse i Sverige.

Robåd / kano
Mange af Feriepartner Sveriges sommerhuse har en robåd eller en kano inkluderet i lejeprisen. Brug af disse fartøjer sker på eget ansvar, og Feriepartner Sverige kan ikke gøres ansvarlig for fartøjernes kvalitet og sikkerhed eller eventuelle mangler.
Tilbyder husejeren udlejning af båd-motorer, aftales det separat med husejeren.

Rygning
Hvis det konstateres at der er røget indenfor i et ikke-ryger-hus, er lejeren forpligtet til at betale kr. 700 Euro til Feriepartner, for manglende overholdelse af husbeskrivelsen.  Hvorvidt der må ryges i sommerhuset, fremgår af husbeskrivelsen for det enkelte sommerhus.

Senge / sovepladse / skabe og opbevaringsmuligheder
Der er forskel på, hvor store sengene i vores sommerhuse er. Doppeltsenge kan være mellem 120 og 180 centimeter brede og mellem 175 og 200 centimeter lange. Enkeltsenge kan være mellem 60 og 85 centimeter brede og mellem 175 og 200 centimeter lange. En doppeltseng kan enten have én stor madras eller to enkeltmadrasser, ofte med en topmadras over.
Mange sommerhuse har begrænset skabsplads, og det er ikke sikkert, at der er plads til, at alt dit medbragte tøj kan hænges op. Skabene kan være åbne eller kun have et gardin foran.

Slutrengøring
a) Rengøring inklusiv
Er slutrengringen inklusiv betyder det, at du kan nyde ferien til sidste øjeblik og skal ikke bruge dine sidste timer i sommerhuset med at gøre det rent. Der skal dog være ryddet op og opvaskemaskine, køleskab og skraldespand skal være tømt.

b) bestilt slutrengøring
Hold ferie til sidste øjeblik og lad os foretage slutrengøringen, som skal bestilles samtidigt med bestilling af sommerhuset. Det er ikke muligt at bestille slutrengøringen på et senere tidspunkt. Sommerhuset skal efterlades ryddet op og opvaskemaskine, køleskab og skraldespand skal være tømt.

c) slutrengøring foretaget af lejer
Sommerhuset skal efterlades ryddet op og rengjort. Lejer skal: pudse vinduer ude og inde, tørre støv af, støvsuge, vaske gulv, tørre alle overflader i køkken og badeværelse af og tømme og rengøre opvaskemaskine, køleskab og skraldespand. Sluk køleskabet og lad det stå åbent ved afrejse. Madvarer må ikke efterlades i sommerhuset.

Spabad
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for at spabadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal du pr. person lægge en klor-tablet i vandet. Tabletterne findes i alle huse med spabad. Tænd venligst først for spabadet, når vandet er 10-15 cm over dyserne. Vi beder lejer om at læse og følge brugsanvisningen til spabadet.

Sygeforsikring
Feriepartner Sverige anbefaler at du tager dit sundhedskort eller gule sygesikringskort med til Sverige.

Tryghed inklusive
Et sommerhus hos Feriepartner Sverige indeholder automatisk en forsikring fra forsikringsselskabet Gouda - vi kalder det ‘Tryghed inklusive’.

Tryghed inklusive indeholder:
- sygdomsafbestillingsforsikring uden selvrisiko
- rejseafbrydelse
- arbejdsløshed (afbestilling)
- indbo/ansvarsforsikring
- lægevagt

Tv, video, satellitfjernsyn, radio
Mange sommerhuse har fjernsyn og satellitforbindelse. Satellitboksen er indstillet af husejeren, og du kan ikke gå ud fra, at der kan modtages danske signaler. Vejret kan have indflydelse på modtagelse af satellitsignalet, som derfor ikke altid kan garanteres. Trækker det op til storm, skal du tage fjernsynets netstik ud af stikket i væggen for at forhindre eventuelle skader på fjernsynet.
Feriepartner Sverige kan ikke garantere at eventuelle skader kan blive udbedret i den svenske industriferie fra cirka midten af juni til midten af august.
Ændrer du indstillinger på for eksempel satellitboksen, forbeholder Feriepartner Sverige sig ret til at bringe udstyret tilbage til den oprindelige stand på lejers bekostning. Læs brugsanvisningerne eller kontakt husejer eller Feriepartner Sverige, hvis du er i tvivl om noget.

Ungdomsgruppe - tre personer under 23 år
Det er ikke muligt at leje et sommerhus, hvis I er mere end tre personer under 23 år, der lejer sommerhuset sammen. Feriepartner har desværre haft dårlige erfaringer med udlejning til flere unge mennesker sammen - beskadigelse af inventar, manglende slutrengøring og lignende, så vi har fundet det nødvendigt at fastlægge en nedre aldersgrænse. Rejser I sammen med forældre eller to alene, kan I godt leje sommerhus hos Feriepartner Sverige. Husejeren kan komme på uanmeldte kontrolbesøg!

Utøj / insekter
Feriepartner Sveriges sommerhuse ligger på landet og midt i naturen, som er hjemsted for myrer, fluer, ederkopper m.m. Det kan der ikke gøres noget ved! Er du udsat for et ekstremt insektangreb af for eksempel hvepse eller gedehamse, skal du omgående kontakte husejeren eller Feriepartner Sverige. Så gør vi vores bedste for at hjælpe.

Vand
Nogle sommerhuse får vand fra egen brønd og er ikke tilsluttet den regionale vandforsyning. Selv om vandet fra hanen smager af jern og er lidt brunligt, er det sundhedsmæssigt sikkert at drikke det. Vandet bliver jævnligt kontrolleret.

Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine
Der er vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine i mange af Feriepartner Sveriges sommerhuse. Skulle et af disse apparater ikke virke, kan Feriepartner Sverige ikke garantere, at eventuelle skader kan blive udbedret om aftenen, i weekenden eller i den svenske industriferie fra cirka midten af juni til midten af august. Er driftsforstyrrelsen opstået som følge af lejers fejlbetjening af apparatet, har Feriepartner Sverige ret til at lade apparatet reparere på lejers bekostning. Læs brugsanvisningerne eller kontakt husejer eller Feriepartner Sverige, hvis du er i tvivl om betjeningen.

XYZ
Har du brug for yderligere oplysninger, kan du ringe til Feriepartner Sverige i Hamborg - vi taler også dansk: 0049 40 54 77 95 85.

 

Luk