Opskrift
til sommerhuskøkkenet

Rødgrød med fløde er det tætteste, vi kommer på en nationaldessert. Rødgrød er indbegrebet af dansk sommer - og så er det nemt at lave
Hvor vil du hen?
Søg efter sommerhus
Bornholm Nordjylland Limfjorden Vestjylland Midtjylland Østjylland Sydøstjylland Fyn med øer Nordsjælland Sydvestsjælland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
FEBRUAR 2018
Ma Ti On To Fr
5 29
30
31
01
02
03
04
6 05
06
07
08
09
10
11
7 12
13
14
15
16
17
18
8 19
20
21
22
23
24
25
9 26
27
28
01
02
03
04
10 05
06
07
08
09
10
11

2. Vælg varighed

1 UGE
2 UGER
3 UGER
3 Dage
4 Dage
Se flere
2 Dage
3 Dage
4 Dage
5 Dage
6 Dage
1 UGE
8 Dage
9 Dage
10 Dage
11 Dage
12 Dage
13 Dage
2 UGER
15 Dage
16 Dage
17 Dage
18 Dage
19 Dage
20 Dage
3 UGER
22 Dage
23 Dage
24 Dage
25 Dage
26 Dage
27 Dage
4 UGER
29 Dage
30 Dage
31 Dage

1. Vælg gæster

Voksne


Børn (0-11 år)


Husdyr

Rødgrød med fløde

8 personer

Ingredienser

  • 1 kilo jordbær
  • 200 ml vand
  • 1 vaniljestang
  • 300 g sukker
  • 1-2 spsk. husblas
  • Fløde

Fremgangsmåde

Rens jordbærrene og nip toppen af dem. Flæk vaniljestangen og læg i en gryde sammen med jordbærrene.

Kom vand og sukker ved bær og vaniljestang, sæt gryden over svag varme og kog forsigtigt blandingen op. Fjern eventuelt skum fra overfladen med en ske, og lad bærrene koge i 2-3 minutter.

Tag gryden af varmen og udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Rør forsigtig husblassen i grøden og lad den afkøle helt.

Servér kold med fløde til.

Luk