Beskrivelse
Tirsbæk Gods er unikt og eksklusivt med fem dobbeltværelser og et enkeltværelse, og mulighed for to opredninger i de lækkert indrettede værelser. Der er desuden 4 badeværelser med bruser og toilet samt 5 gæstetoiletter. Køkkenet er indrettet med opvaskemaskine, køleskab, fryser og vaskemaskine. På 2 af værelserne er sengene kun 140 cm brede.
Private gæster krydrer ophold med oplevelser
Private gæster har mulighed for at krydre deres ophold på Tirsbæk Gods med en række forskellige oplevelser. Der kan tilbringes mange hyggelige timer i renæssancehaven. Skydes lerduer eller tages guidede jagtture mod ekstra betaling. Der er også mulighed for at afsøge terrænet i Land Rover (også mod ekstra betaling) eller bare at nyde stedet og stemningen, freden og roen - og alt det grønne omkring godset i den dejlige natur ved Vejle.
Når du har lejet godset, så er der udgang til den åbne del af haven, og så sent som i 2010 var haveanlægget omkring godset igennem en gennemgribende istandsættelse. Har du booket Tirsbæk Gods, så er der mulighed for med rabat at leje Slotsstalden, der både er restaurant og et eksklusivt selskabslokale.
Det er muligt at tilkøbe personlige rundvisninger af godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing. Her fortæller han både stolt og begejstret over familiens gods, hvor han er fjerde generation.
En historie med gods i
Kigger man tilbage i godsets historie, så har stedet udviklet sig fra middelalderligt slot over renæssanceperioden til den moderne version, hvor Tirsbæk Gods drives som kombineret land- og skovbrug med udlejning af værelser, kontorfaciliteter og mødefaciliteter til gæster fra ind- og udland.
Godsets tilliggende er hele 182 ha ager, 11 ha eng, 200 ha skov og ca. 8 tønder land park.
Tirsbæk er placeret på nordsiden af Vejle Fjord ca. 7 km øst for Vejle by mellem høje skovklædte skrænter i en sidedal til Vejle Fjord. Den trefløjede hovedbygning er opført på et middelalderligt voldsted af Iver Lunge. Slottets nord- og østfløj er fra ca. 1550, mens tårn og vestfløj er kommet til i 1577. Komplekset blev gennemgribende omdannet i midten af 1700-tallet, hvor også den store park blev anlagt som en terrasseret renæssancehave øst for slottet.
Sågar vores store, verdenskendte eventyrdigter H.C. Andersen har besøgt Tirsbæk Gods. Det gjorde han helt præcist onsdag den 16. juni 1830, og han skrev i sin dagbog om besøget: ”Gaarden er ganske antik med skydehuller, voldgrave og vindelbro og med et stort taarn, hvor jeg saae et fælt fangehul, hvor der endnu sad store jernringe i muren”.
I dag er der ingen gæster i det ”fæle fangehul”. De opholder sig i stedet i de smukke værelser på Tirsbæk Gods, der er meget mere end bare smukt. Det er også fyldt med ro og aktiviteter, historisk charme og moderne faciliteter.
Forbrug er inkluderet i lejeprisen