Kunstoplevelser i Skagen

Kunst, kultur og Skagen hænger uløseligt sammen. Når du er i sommerhus i Danmarks nordligste by må du ikke gå glip af en rejse rundt i det kunstneriske landskab, der har blomstret i århundreder
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Kom tæt på kunsten

Skagen er indbegrebet af kunst og kultur - i nutid og i datid.

Den lille by på Danmarks nordspids har igennem mange år tiltrukket kunstnere fra hele Danmark og Skandinavien, der er kommet til byen for at finde inspiration i den evigt foranderlige natur.

Kom helt tæt på den berømte kunstnerkoloni fra slutningen af 1800-tallet, Skagensmalerne, på byens museer, og kig indenfor i mylderet af gallerier og arbejdende værksteder, hvor du kan møde kunstnere og kunsthåndværkere til en snak, beundre værkerne og købe et minde med hjem.

Skagensmalerne

Skagensmalerne er betegnelsen for den kunstnerkoloni, der i 1870'erne kom fra kunstnerakademiet i København og resten af Skandinavien for at finde nye motiver i det lille fiskerleje.

Deres indtog blev startskuddet til et kunstnermiljø, der senere skulle cementere Skagens renommé som kunstnerby.

Lyset over Skagen

Skagensmalerne, anført af Holger Drachmann, Carl Locher, P.S. Krøyer, Laurits Tuxen og ægteparret Ancher, var draget af Skagens storslåede natur med det særlige lys.

Deres særprægede værker portrætterer både fiskernes barske livsvilkår, dagligdagen i Skagen og det smukke landskab - altsammen i Skagens unikke lys.

Den dag i dag er det kunstnermiljø, der opstod omkring Skagensmalerne, stadig en vigtig del af byens DNA, og det kan du opleve i Anchers Hus og Drachmanns Hus, der er stort set uberørte kunstnerhjem fra dengang.

Skagens Museum kan du fordybe dig i en imponerende stor samling af Skagensmalernes værker.

Kunsten lever stadig

Du finder også i dag et rigt kunstnerliv, for nutidens Skagen bliver ved med at inspirere med sit lys, sin særlige stemning og sin natur.

Mød danske såvel som internationale kunstnere i de arbejdende værksteder og på gallerierne, hvor du kan beundre alt fra glaskunst og skulptur over smykker til akvarel og oliemaleri. 

Det er heller ikke usædvanligt at møde en af byens kunstnere med staffeli og skitseblok ude i klitterne.

Gallerier og værksteder

Vær med på sidelinjen, når glaspuster Jonas Brus Stæhr former flydende, rødglødende glas til smukke brugsgenstande i Skagen Glaspusteri. 

Her kan du følge med fra A-Z, når drikkeglas i alle regnbuens farver, skulpturelle vaser og vin- og ølglas bliver til - og hvis du har brug for nyt til hjemmet er det store udvalg af glas i alle former ganske fristende.

Hos Galleri Bo bugner udstillingen af værker fra mere end 25 danske og udenlandske kunstnere. 

Fordyb dig i unikaer af mange forskellige kunstarter - glaskunst, keramik, maleri, bronze, stenskulpturer - i galleriets smukke lokaler, og, hvem ved, måske bliver du inspireret til dit næste kunstkøb? 

Køb et stykke af Skagen med hjem

Du finder mange flere spændende gallerier og arbejdende værksteder i Skagens gader.

Her kan du gå på opdagelse i et flere forskellige genrer, ligesom der er god mulighed for at købe et unikum med hjem til minde om din sommerhusferie i Skagen.

Luk