Uden for sæson på Samsø

Selvom Samsø for mange er lig med sommerferie og solskin byder øen også på skønne oplevelser i foråret, efteråret og om vinteren
Søg efter sommerhus
Vælg ankomst- og afrejsedag
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Nyd sæsonernes gang på Samsø

Hver sæson har sin charme på Samsø. Og selvom sommeren er det absolut mest populære tidspunkt at besøge øen på, er der masser at komme efter for hele familien både forår, efterår og vinter.

Forår på Samsø

Vintergækker og erantis pibler frem i skovbunden, der langsomt grønnes i takt med, at temperaturerne stiger.

På markerne titter sarte, grønne asparges op ad jorden som en anden forårsbebuder, bøgen står på nippet til at springe ud på Samsø sydø, og de nye kartofler vidner om forårets komme.

Forårsferie på Samsø er livsbekræftende.

Lad forårssolens blege stråler varme dig på en vandretur i naturen og nyd, at luften stadig er frisk og sprød og vejene tomme, når du cykler rundt til de forskellige vejboder for at købe friske råvarer.

Efterår på Samsø

Efterårets farver er lige så betagende som forårets håbefulde, lyse farver er.

Nu domineres landskabet af brændte, melankolske farver, og skovene er et virvar af orange, rødt, brunt og mørkegrønt. Perfekte kulisser til en gåtur i den friske, sprøde luft - for eksempel i den smukke Brattingsborg Skov på sydøen.

Og blandt de rødmende træer og duften af træer, jord og fugt hersker den helt specielle efterårsstemning, der kryber ind under huden på dig.

Også Samsøs varierede landskab, der på dette tidspunkt af året er øde for mennesker, kalder på meditative vandreture for hele familien.

Den larmende stilhed giver dig indtrykket af at være helt alene i verden. 

Og dog. For måske møder du de får og kvæg, der uforstyrret græsser i Nordby Bakker, ligesom du også kan risikere at møde andre feriegæster, der måske er hoppet på cyklen for at nyde det smukke efterår på to hjul.

Efterår på Samsø er, som alle andre årstider, en sanseoplevelse, og øen bugner på dette tidspunkt af rodfrugter og græskar.

Vinter på Samsø

Hvem synes ikke, at det lyder fristende med indendørs hygge, brændeovn og en god bog, mens kulden og blæsten raser udenfor?

På Samsø er vinteren lig med fred, stilhed og ro fra de mange sommergæster. Men det betyder ikke, at Samsø er uinteressant om vinteren. Tværtimod.

Hvis frosten og sneen har indfundet sig, er kælkemulighederne på nordøen helt fantatastiske, og her er nærmest garanti for kildren i maven og brede smil på læberne.

Også gadekærene fryser til ved hård frost, så find din indre skøjteprinsesse frem på for eksempel Nordbys gadekær.

Samtidig bugner udvalget hos grøntsagsavlerne stadig, og den øde natur er én stor legeplads for børn og voksne.

Tag på en rask travetur langs kysterne, i skovene og i de bølgede bakker og få røde kinder, krystalklar luft i næseborene og kolde tæer, som du kan varme op igen foran brændeovnen i sommerhuset.

Vinterferie i sommerhus på Samsø er tid til hygge, tid til forbydelse, tid til samvær - eller bare tid til ingenting.

En tur i biffen

Samsø Biograf, der ligger i "hovedstaden" Tranebjerg, har åbent året rundt og kan vel nok siges at være samlingssted for samsinger.

Derfor er biografen et ideelt udflugtsmål for dig, som ønsker at krydre sommerhusferien med en filmoplevelse i øens eneste biograf.

Samsø Biograf viser aktuelle film både eftermiddag og aften, ligesom både opera, ballet, musikarrangementer og store sportsevents vises på stort lærred

Så hvis du trænger til at mærke lidt byliv og få et afbræk fra sommerhushygge og storslåede naturopelvelser, er det Samsø Bio, du skal stile efter.

Luk