Kunst på Samsø

Samsø har altid været en magnet for kunstnere og kunsthåndværkere, der har slået sig ned på øen for at finde inspiration og ro. Gå på opdagelse i et bredt udvalg af mange kunstformer på Samsø
Søg efter sommerhus
Vælg ankomst- og afrejsedag
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Forførende fine kunstoplevelser

Samsøs landskab er ikke blot præget af bølgende bakker, stejle skrænter, hyggelige landsbyer og hav til alle sider.

Også kunstnere, kunsthåndværkere og små gallerier med skiftende udstillinger og forskellige kunstformer præger det samske landskab, som de med løs hånd er drysset ud over øen.

Tag på kunst-rundtur

Både malere, skulptører, fotografer, tegnere, smykkedesignere, keramikere og billedkunstnere finder inspiration i den smukke, varierede natur og lyden af stilhed, der er så karakteristisk for ølivet.

Det kommer der spændende og inspirerende værker ud af.

Kombinér Samsøs idylliske omgivelser og den helt særlige ø-stemning med et skud lokal kultur og tag på rundtur til øens kulturelle og kunstneriske fyrtårn.

Hop for eksempel på cyklen og kør rundt til de hyggelige gallerier og arbejdende værksteder.

Her byder kunsthåndværkerne indenfor i et fristende univers af unikaer i deres små butikker, og så kan du være med helt tæt på, når deres værker bliver til i de arbejdende værksteder.

Samsøs kunstbyer

Den sprudlende sommerby Nordby er et besøg værd for dig, der er kunstinteresseret.

En del af øens kunstnere holder nemlig til blandt den stråtrækte bondehusidyl i byen.

Her kan du fordybe dig i Gurli Hansens dragende galleri med egne malerier, tegninger, postkort og plakater, ligesom keramiker Sigrid Hovmand tilbyder et unikt indblik i en kunsthåndværkers dagligdag i sit åbne værksted.

Luk