Danmarks køkkenhave

På Samsø er friske, lokalproducerede råvarer i centrum, og det er en stor del af øens identitet. Gå på opdagelse i det uendelige spisekammer og sæt tænderne i nye kartofler, sprøde asparges og solmodne jordbær
Søg efter sommerhus
Vælg ankomst- og afrejsedag
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Smag på Samsø

Samsøs mange solskinstimer, sandede jord og milde kystklima giver helt optimale betingelser for dyrkning af frugt og grønt.

Derfor går den frodige ø derfor ofte under betegnelsen "hele Danmarks køkkenhave".

Det store udbud af råvarer er verdensberømt i Danmark, og en sommerhusferie på Samsø er ikke komplet, uden at du har været på opdagelse i Samsøs forrådskammer.

Samsø er lig med kartofler

Året rundt kan du mæske dig i lokalt dyrkede råvarer af højeste kvalitet, lige fra de berømte nye Samsø-kartofler og de sprøde grønne og hvide asparges i foråret over sommerens fristende røde jordbær til efterårets dyborange græskar.

Og det er ikke hvilke som helst nye kartofler, du får på Samsø.

Få kartofler har høstet så mange roser som Samsøs nye kartofler, og både kokke og madelskere lovpriser den gule himmerigsbid.

I en sådan grad, at hele Danmark følger med, når de første samske kartofler graves op i det tidlige forår – og så kåres Samsøs bedste kartoffelmad hvert år under stor bevågenhed.

Handl ind i vejboderne

Gå på opdagelse i overflødighedshornet af friske råvarer i de mange farvestrålende boder med frugt og grønt, der flankerer de snoede landeveje.

Her finder du alle Samsøs specialiteter, og du kan være sikker på, at de er produceret med øje for kvalitet og velsmag.

Og så er det rigtig hyggeligt at køre rundt fra vejbod til vejbod for at finde lige præcis dét, du gerne vil have. Fristelser er der nok af.

Med Samsøs skatkammer af friske råvarer inden for rækkevidde har du alle muligheder for at trylle i sommerhuskøkkenet og frembringe den ægte smag af Samsø.

Det kræver ikke de store anstrengelser – selv en kartoffelmad til frokost eller smørstegte, friske asparges er nok til at sende dig i smagshimlen.

Og når du har brug for en pause fra madlavningen, så bugner den lille ø af velrenommerede spisesteder nok til en hel uge.

Drik øl til

Er du på jagt efter en fuldblods Samsø-madoplevelse? Så skal du svinge forbi Samsø Bryghus og købe øl med hjem til sommerhuset.

Bryghuset på den charmerende firlængede gård rummer et bredt udvalg af velsmagende økologiske øl, der alle er opkaldt efter seværdigheder på øen.

Gå på opdagelse i de mange spændende lokalproducerede øl, der spænder fra intense Brundby brown ales over friske Klokketårnet hvedeøl til klassiske Falke pilsnere – og mange andre ølsorter ind imellem.

Samsø Bryghus huser også en café, hvor du kan sætte tænderne i frikadeller med hjemmesyltet surt, suppe eller grøntsagstærte, alt sammen baseret på gårdens egne økologiske grøntsager og kød.

Og er du blevet helt vild med den samske øl kan du forsyne dig i bryghusets butik, der også byder på blandt andet vin, sirup, olie, bolsjer, grøntsager og garn – økologisk, naturligvis.

Samsø Råvarefestival

Luk