A-Z

Vi har samlet information til dig om de mest almindelige spørgsmål på denne side. Du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål til din sommerhusferie på Samsø.

 

Ankomst og afrejse
På lejebeviset fremgår det, hvor du finder nøgleboksen ved din feriebolig. Det fremgår ligeledes, fra hvornår ferieboligen senest står til din rådighed på ankomstdagen, og hvornår du senest skal forlade den på afrejsedagen.

Affald
Ved ferieboligen står der affaldscontainere. Tømningsintervallet kan variere fra område til område, du kan derfor ikke forvente en tom container ved ankomst. Mødes du af en overfyldt container kontakt da Feriepartner bureauet. Alt affald skal sorteres og bortskaffes efter de angivne forskrifter. Efterlades ferieboligen med usorteret affald, forbeholder Feriepartner sig ret til at opkræve et gebyr for bortskaffelse af affaldet.

Afstande
Alle afstande er målt på internettet via Google Earth og er angivet i luftlinje. Afstandene er udarbejdet efter bedste evne.

Allergi
Kun i ferieboliger med henvisningen “allergivenligt” kan du være 100 % sikker på, at der aldrig har været husdyr. Selvom der i husbeskrivelsen står, at husdyr ikke er tilladt, kan en husejer eller dennes gæster have haft husdyr med i ferieboligen. Feriepartners medarbejdere tager intet ansvar for allergiske reaktioner i forbindelse med husstøv. Vi gør opmærksom på, at personer, som har støvallergi, bør vælge huse med træ-eller flisegulve.

Anvendelse af ferieboligen
Ferieboligen må kun anvendes til rekreative formål, og således ikke til fester og sammenkomster uden udlejers forudgående samtykke.
Feriepartner er berettiget til at kontakte lejeren, såfremt der er en begrundet mistanke om et ikke-rekreativt formål med lejemålet.

Baderåd
I nogle områder ved de danske kyster kan det være farligt at bade. Følg derfor Trygfondens 5 baderåd
1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne
Læs mere på: www.respektforvand.dk/forebyg-ulykker/en-sikker-tur-til-vandet/de-fem-baderaad

Barnestol og barneseng   
Du kan bestille en barnestol og en barneseng hos Feriepartner, hvis disse ikke allerede findes i huset. Dette vil stå klar i sommerhuset ved ankomst og Feriepartner afhenter dette efter din afrejse.

Betaling
1. rate er en forudbetaling på 25% af den samlede lejepris. Restbeløbet og depositum skal betales senest 70 dage før lejeperiodens begyndelse. Ved booking mindre end 70 dage før lejeperiodens påbegyndelse betales hele lejen straks. Sammen med lejebeviset får alle gæster Feriepartners bankforbindelse. Har I ved booking tilmeldt jer med kreditkort vil lejebeløbet automatisk blive trukket på jeres kreditkort.

Brænde
Brænde er ikke inkluderet i lejeprisen, men du kan købe brænde/briketter i f.eks. supermarkeder eller byggemarkeder. Ligger der brænde ved sommerhuset er det ejerens privateje, og må kun benyttes, hvis der er givet tilladelse hertil. Det er ikke tilladt at samle brænde i skoven eller på stranden, da det kan ødelægge brændeovnen. Ved kraftig vind eller storm kan det ske at brændeovnen/kaminen ikke kan benyttes, da vinden presser røgen tilbage i skorstenen.

Brochurer
I alle Feriepartner huse er der en brochureholder med brochurer med inspiration til aktiviteter i lokalområdet

Byggelarm
I løbet af din ferie kan der forekomme byggelarm i de nærmeste omgivelser. Feriepartner har ikke mulighed for at vide hvor og hvornår der bliver bygget eller renoveret, og kan derfor ikke gøres ansvarlig herfor.

Cykler
Ved nogle sommerhuse forefindes cykler, som lejer frit kan benytte. Feriepartner påtager sig dog intet ansvar for kvalitet og standard og evt. defekter.

Cykeludlejning
Cykler kan lejes i nærområdet, og Feriepartner står gerne til rådighed, hvis du har brug for yderligere informationer.

Depositum / forbrug
Et depositum forlanges ved ethvert lejebevis, og betales med 2. rate.  Forbrugsomkostningerne bliver modregnet depositummet, og restbeløbet tilbagebetales indenfor 14 dage efter afrejse, på den konto du har meddelt. Vi gør opmærksom på, at vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke får oplyst dit kontonummer, når du laver en
bankoverførelse og vi beder dig derfor om at indtaste dine bankoplysninger via linket ”Mit Feriepartner”, som tilsendes sammen med lejebeviset. Hvis du har betalt med kreditkort vil restbeløbet automatisk blive tilbagebetalt hertil.

Elektricitet
220 Volt i alle sommerhuse.

Energiforbrug
Feriepartner anbefaler, at du kontrollerer energiforbruget under opholdet.

Fisketegn
Fisketegn til kystfiskeri kan købes på www.fisketegn.dk

Forbrugsomkostninger
Strøm-og evt. olievarmemålere aflæses ved ankomst og afrejse, og indtastes i link på sms, som er modtaget ved ankomst og afrejse. Vand opkræves pr. person pr. dag, i enkelte tilfælde skal vandforbruget aflæses. Dette fremgår af link som er fremsendt. Skulle tællerstandene ikke være noteret, skønner Feriepartner forbruget.

Glemte sager
Feriepartner opbevarer glemte genstande i op til tre måneder efter et endt ophold. Genstandene fremsendes for lejerens egen regning.

Grill
Ved de fleste sommerhuse hører en grill til husets inventar. Dette vil fremgå af husets facilitetsliste på Feriepartner.dk. Feriepartner påtager sig intet ansvar for kvalitet eller tilstand af denne grill. Det er lejers ansvar at husets grill er rengjort og tømt ved afrejse.

Grund
I Feriepartners beskrivelser finder du ofte ordet “naturgrund”. Hermed menes lyngområde, højt græs, ujævn grund, vildt voksende hede eller lignende. Denne “naturgrund” er overladt til naturen, og du kan derfor ikke regne med, at hele arealet kan benyttes. Du kan heller ikke forlange, at græsset bliver slået, således at f.eks. børnene kan spille bold. Det er ikke tilladt at stille en campingvogn eller slå telt op på grunden. Læs venligst også punktet “Gæster” igennem.

Gæster
Vi vil gøre opmærksom på, at der aldrig må overnatte flere personer i sommerhuset, end der er angivet i husbeskrivelsen. Det er heller ikke tilladt at opstille telte, campingvogne eller autocamper på sommerhusets grund.

Havemøbler
I alle sommerhuse står havemøbler til rådighed, dvs. bord og stole. Parasol, liggestole og hynder hører ikke under denne kategori, og kan således ikke forventes at være til rådighed i huset.

Husdyr    
I flere af Feriepartners ferieboliger er husdyr velkomne. I ferieboliger, hvor husdyr er tilladt, må husdyret, alene bevæge sig på ferieboligens grund. Husdyret behøver ikke at være i snor på ferieboligens grund. Alle øvrige steder, herunder på offentlig vej, skal husdyret være i snor medmindre andet følger af offentlige forskrifter. Medbringes husdyr, er det ikke tilladt under nogen omstændigheder at efterlade husdyret alene i ferieboligen, ligesom husdyr aldrig må opholde sig i husets møbler, senge mv. Desuden beder vi dig sørge for at rydde op og rengøre efter husdyret i og omkring ferieboligen, herunder at fjerne dyrehår indvendigt og ’efterladenskaber’ udvendigt, så der ikke er ubehagelige overraskelser for de næste gæster, som skal holde ferie i huset.

Såfremt det kan konstateres, at der i strid med husbeskrivelsen for den enkelte feriebolig har været medbragt husdyr i en feriebolig, eller såfremt det kan konstateres, at der har været medbragt flere end det tilladte antal husdyr, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner for manglende overholdelse af husbeskrivelsen, samt iht. de almindelige lejebetingelser. Lejeren er ligeledes forpligtet til at betale beløbet, såfremt det kan konstateres at, husdyr har opholdt sig i møbler, poolrum mv.

Indretning/udstyr
Alle sommerhuse er privatejet og er indrettet efter ejerens smag og behov. Feriepartner kan derfor ikke tage ansvar for lejers individuelle forventninger. Såfremt intet andet er angivet er alle sommerhuse udstyret med toilet, koldt og varmt vand, håndbruser/brusekabine, komfur, kaffemaskine, støvsuger og radiatorer. Sengene har dyner (i enkelte tilfælde fjerdyner), hovedpuder og eventuel topmadras. Der er bestik og køkkengrej til det antal personer, som er tilladt i huset. Til din ferie skal du medbringe følgende selv: sengetøj, håndklæder, viskestykke & klude.

Kørselsvejledning
Kørselsvejledningen kan du generere på fx Google maps.

Leje af feriehus i vintermånederne
I tidsrummet fra 1. oktober til 31. marts bliver ferieboligen forvarmet således, at der ved ankomst er ca. 18°C varmt. I poolhuse har poolen en temperatur på mellem 26 til 28°C.

Linned
Det er muligt at bestille en linnedpakke, som vil ligge klar ved ankomst til ferieboligen. En linnedpakke indeholder: Sengelinned, lille og stort håndklæde samt viskestykke. Forudbestilte linnedpakker bliver bragt til
sommerhuset af vores personale og skal ved afrejse efterlades i de dertilhørende genanvendelige bomuldsposer i huset. Du kan forudbestille linnedpakker, når du booker huset eller direkte ved bureauet, dog senest tre dage før ankomst.

Opladning af elbil
I husbeskrivelsen på hjemmesiden under faciliteter fremgår det, om opladning af elbil (gælder også hybrider) ved den lejede feriebolig er tilladt eller ej. Er opladning af elbil tilladt, fremgår det under faciliteter hvilken opladetype, der stilles til rådighed og dermed er tilladt. Handler lejeren i strid med husbeskrivelsen ved at oplade sin elbil, hvor det ikke er tilladt, er lejeren direkte erstatningsansvarlig overfor Feriepartner og ejeren af ferieboligen, for den skade og det tab som den uretmæssige opladning måtte medføre.

Nødnummer
I nødstilfælde kan du uden for vores åbningstider ringe til telefon: (+45) 89 88 09 85. Telefontid: 9.00-22.00. Et nødstilfælde er manglende nøgler til ferieboligen, manglende levering af bestilt linned, at der ikke er strøm, varme eller vand, eller hvis der er problemer med kloakken. Alle andre henvendelser bedes meldt til bureauet, når dette åbner.

Pool
Hygiejnen i en pool er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at poolen hver uge bliver rengjort grundigt og kloret efter forskrifterne. Det vil derfor forekomme at I under jeres ophold vil få besøg af en servicemand fra Feriepartner, som vil tilse poolen.

Reklamation
Skader og reklamationer skal ved lejens påbegyndelse omgående meddeles Feriepartner. Skulle det ikke være muligt ved ankomst, skal meldingen ske senest 48 timer herefter. Skader/mangler/reklamationer fører ikke nødvendigvis til rabat eller erstatning (se §6 Almene forretningsbetingelser).

Rygning
Hvis der ryges i et ikke-ryger-hus, vil lejer blive påkrævet et beløb for eventuel ekstra rengøring. Ved rygning udenfor skal askebægre tømmes og cigaretskodder fjernes før afrejse.

Senge/sovepladser/skabsplads
Sengestørrelserne varierer meget. Bredden på en dobbeltseng varierer fra ca. 120-180 cm. Længden varierer fra 175-200 cm. Bredden af enkeltsenge varierer fra 60-85 cm og længden fra 175-200 cm. Dobbeltsengene består ofte af en stor madras, nogle gange dog af to enkeltmadrasser. Ofte er der en skånemadras ovenpå af hensyn til hygiejne og udseende. Læg venligst eget lagen over skånemadrassen. Der er som regel ret begrænset skabsplads i ferieboligerne. Man kan derfor ikke regne med, at alt medbragt tøj kan lægges/hænges i skabe. Nogle skabe er åbne eller med forhæng.

Slutrengøring inklusiv
Huset skal ved afrejse være ryddeligt og opvaskemaskine, køleskab og affald skal være tømt, alle møbler stå på samme plads som ved ankomst. Evt. flasker og dåser samt affald udover det, der er plads til i husets affaldsbeholder, bedes du selv venligst bortskaffe, inden huset forlades.

Spabad – indendørs
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at spabadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal du pr. person lægge en klor-tablet i vandet. Tabletterne findes i alle huse med spabad og er til fri afbenyttelse. Tænd venligst først for spabadet, når vandet er 10 cm over dyserne. Såfremt du har benyttet spabadet – så fyld det venligst med koldt vand før afrejse eller lad det sidste badevand blive i spaen.

Spabad – udendørs
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at spabadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt af vores hertil uddannede medarbejdere for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal du pr. person lægge en klor-tablet i vandet Tabletterne findes i alle huse med spabad og er til fri afbenyttelse (nogle spabade har dog
automatisk dosering)..Hvis opholdet er mere end af 7 dages varighed vil vores uddannede medarbejder komme forbi og lave service på spabadet.

TV
Antallet af TV-kanaler kan variere fra hus til hus og vil fremgå af info på husets præsentation. Skulle der opstå problemer med TV-modtagelsen, kan det ikke garanteres, at dette kan repareres i weekenden eller om aftenen. Oftest vil der være en vejledning tilgængelig via det link du fik tilsendt på sms ved ankomst.

Unge mennesker fra 3 personer
Da Feriepartner desværre ofte har haft problemer i forbindelse med udlejning til unge mennesker (bl.a. beskadigelse af inventar eller manglende oprydning), har det været nødvendigt at fastsætte en aldersgrænse på 25 år ved mere end 2 personer. Dette gælder naturligvis ikke unge mennesker, som er på ferie med deres forældre, eller to unge mennesker, som sammen lejer en feriebolig. Kontrolbesøg kan forekomme.

Utøj/insekter
Feriepartner gør særligt opmærksom på, at de danske sommerhuse ligger i naturområder. Naturligvis kan der forekomme myrer, bænkebidere, fluer og edderkopper mm i disse naturområder. Dette kan der ikke gøres noget ved. Skulle der forekomme et ekstremt insektangreb i sommerhuset, kontakt da venligst Feriepartner. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine
I mange sommerhuse er der vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine. Skulle der opstå driftsforstyrrelser kan det ikke garanteres, at reparationen kan foretages i weekenden eller om aftenen. I forbindelse med fejlbetjening fra lejerens side, forbeholder Feriepartner sig retten til at beregne lejeren for evt. reparation. Læs venligst altid brugsanvisningen eller ring til Feriepartner, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Vejrlig forhold
Feriepartner kan ikke drages til ansvar, hvis din ankomst til eller afrejse fra ferieboligen er umuliggjort som følge af snefald, isslag eller andre vejrmæssige forhold. Dette gælder ligeledes vedr. skader, herunder personskader, som måtte udspringe heraf.

Vildmarksbad
Hygiejnen i et vildmarksbad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at vildmarksbadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis vildmarksbadet benyttes, skal du følge vejledningen fremsendt via link ved ankomst. Klortabletter til vildmarksbadet forefindes i alle huse med vildmarksbad og er til fri afbenyttelse.

XYZ
Har du brug for flere informationer, står Feriepartner gerne til rådighed.

Gældende fra 1. januar 2024

Luk