Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Rømøs Oplevelsespulje i de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de støttede projekter fra 2019 og 2018 herunder.

Støttede projekter i 2019

Tinglev Rideklub: Rømø Beach Jump
Støttet med 10.000 kr.

Danmarks eneste ridestævne på en sandstrand. Aktiviteterne er spring- og dressurklasser fordelt over to dage med flere baner på stranden. Rømø Beach Jump er et oplevelsesstævne for både ryttere, deres familier og venner og for Rømø selv.

 

Rømø Tours
Støttet med 50.000 kr.

Rømø Tours vil køre turister rundt på øen med traktor og turistvogn. Øen skal ”bindes mere sammen” ved at oprette en rute, hvor kulturformidling og ”hop on/hop off” gerne skulle blive én service. Planen er at danne en rute, som vil have holdeplads ved de mest populære steder på øen.

Ruten er også tænkt som ”Inselrundfahrt” for tyske gæster, som kommer med færgen fra Sild.

 

Kulturhuset Emanuel: Koncert med Bent Fabricius
Støttet med 30.000 kr.

Bent Fabricius Bjerre er en levende legende inden for dansk musik. Sammen med Trine Pallesen, sangerinde og skuespiller kendt fra bl.a. TV-serien Rejseholdet, og den københavnske koncerttrio De græd, leverer Bent Fabricius Bjerre en koncert krydret med anekdoter fra sit liv og karriere samt historier bag sangene. 

 

Støtteforeningen for Skovlegepladsen på Rømø: Skovlegeplads
Støttet med 10.000 kr.

Rømø Skovlegepladsen blev indviet den 17. december 2016. Pladsen er meget populær hos både turister og fastboende. Planen er, at pladsen skal udvides med flere legeredskaber og spil.

 

Egnsspillene Højt til Himlen: Sorgagre
Støttet med 20.000 kr.

Projektet går ud på at beskrive og opføre en historisk begivenhed som egnsspil på det sted, begivenheden er foregået.

2019 sættes sagnet Sorgagre op, som fortæller historien om en mor, som gav sit liv for sin søn, ved på én dag at høste, hvad 3m and skulle høste.

Stenen, som er rejst over moderen, er fundet ca. 100 meter fra Ballum kirke, og derfor påføres spillet ved Ballum kirke. Og som noget enestående spiller den folkekære skuespiller Bodil Jørgensen hovedrollen som moderen.

 

Havneby & Kirkeby Digelag: Gangsti på Havneby Diget
Støttet med 20.000 kr.

Havneby & Kirkeby Digelag har sidste år anlagt en gangsti på hele Havneby Diget. Stien bliver benyttet af fastboende og turister, og alle roser stien til skyerne.

For at også gangbesværede og ældre mennesker kan få den oplevelse, det er at gå de fem kilometer på toppen af diget fra Havneby til Sønderstrand, opsættes der nu et antal bænke jævnt fordelt på de fem kilometer.

 

Rømø Kunst og Kulturforening: Buddy Holly-koncert
Støttet med 20.000 kr.

Der afholdes en koncert i den gamle tørdok på Rømø Havn med Buddy Holly-musik.

Koncerten afholdes af et lokalt kor, lokalt orkester, to professionelle musikere fra København og dansere fra Kolding.

 

Rømøspejlinger: Kunstudstilling Rømøspejlinger
Støttet med 3.000 kr.

Fra Skærtorsdag til 1. påskedag afholder Rømøspejlinger kunstudstilling i Klaas Puuls lagerhal på Rømø Havn.

De deltagende ca. 25 kunstnere har alle tilknytning til Rømø, enten bosat, har sommerhus eller anden tilknytning. Publikum har gratis adgang.

 

Fonden Skærbækcentret: Musikalske oplevelser på terrassen
Støttet med 20.000 kr.

I Skærbækcentret er det en tradition at arrangere grillaftener med musik på terrassen i juli og august måned.

I sommeren 2019 vil der på tre udvalgte søndage blive arrangeret større musikalske oplevelser med flere dygtige musikere/bands.

_________________________

Støttede projekter i 2018

Etablering af gangsti på toppen af havdiget
Støttet med 25.000 kr.

Havneby Digelag vil anlægge en gangsti på toppen af hele Havneby dige, som vil være af stor betydning for fastboende og feriegæster.

Fra stien vil man få udsigt over hele Nationalparken Vadehavet, som ligger mellem Rømø og fastlandet.

Her vil folk kunne færdes mellem fuglelivet, sæler og dyr, solopgang i øst og solnedgang i vest.

Øvrige modtagere af midler fra Feriepartner Rømøs Oplevelsespulje 2018:

Rømø Musikfestival
Støttet med 5.000 kr.

Udendørsarrangement ved den gamle skole med forskellige bands, hvor både lokale og feriegæster og sommerhusejere kan deltage.


Kunstnerhusets venner
Støttet med 25.000 kr.

Vadehavets censurerede kunstudstilling arrangerer en censureret udstilling i kunstnerhuset i Skærbæk Centeret.

Kunstnere fra hele landet og fra Tyskland inviteres til at deltage i udstillingen, der skal bevæge sig inden for flere stilarter.

 

Rømøspejlinger
Støttet med 1.500 kr.

Vi er en gruppe kunstnere, der hvert år i påsken arrangerer Rømøspejlinger, således også i år.

Der deltager mellem 20 og 25 kunstnere med tilknytning til Rømø, og i år kommer borgmesteren for at åbne udstillingen.


Naturcenter Tønnisgård
Støttet med 34.200 kr.

Formålet med projektet er at gøre den nyetablerede grillhytte på Naturcenter Tønnisgård til et attraktivt sted for både turister og fastboende.

Dette skal ske ved hjælp af et flytbart læsejl, en fast væg mod vest, borde og bænke samt grejkasser til gratis udlån med bl.a. lammeskind, grillgrej m.v.

Naturcenter Tønnisgård har i efteråret 2017 fået opført en grillhytte med tilhørende multifunktionelt ildsted på vores matrikel. Ildstedet rummer både en bageovn, røgeovn, brændekomfur, raketovn samt stor grillrist.

Grillhytten er blevet til med midler fra Friluftsrådet, Nationalpark Vadehavet samt en egenfinansiering. Hytten bruges også til østerssafari og rejefangst.


Kulturhuset Emanuel
Støttet med 25.000 kr.

Kulturhuset Emanuel vil gerne holde en koncert med Alberte Winding, som er kendt og elsket for sin udtryksfulde stemme, iørefaldende sange og vedkommende hverdagstekster, der henvender sig bredt til alle aldre. Særligt forbindes hun med nummeret ”Lyse Nætter”.

Alberte Winding tilbyder nu intimkoncerter med hyggestemning og plads til de små fortællinger i øjenhøjde med publikum til små spillesteder. En koncert, som passer så fint til vort fine koncertsted.

Sammen med sin mand, guitarist, sanger og producer, Andreas Fuglebæk, kan Alberte Winding nu bookes inkl. transport og lyd for 25.000,- kr.


Hotel Kommandørgården
Støttet med 50.000 kr.

Hotel Kommandørgården er på vej med et helt nyt tiltag, der skal gøre Rømø til et endnu bedre sted at feriere med dyr.

Planen er at åbne en hundelegeplads, eller en åben agilitybane, om man vil. Stedet har en række forhindringer, som hund kan løbe igennem til træning.

En sådan bane vil være et stærkt tilbud til de mange turister, der har hunde med på ferie.

 

 

Luk