Nye linnedpakker af genbrugt materiale

Som værende blandt toppen af sommerhusudlejningsbureauer i Danmark ved vi, at vi har et stort ansvar og forpligtelse for at prioritere grøn omstilling i vores forretning. Vi ønsker at gå forrest med den grønne dagsorden i sommerhusudlejningsbranchen, og vi ved, at vi kan gøre en forskel for at reducere vores CO2-aftryk.

 

Vores forretning eksisterer på en deleøkonomisk platform - og har gjort det længe før man vidste det. Fællesskab og deling er del af vores DNA og en hjørnesten i vores forretningsmæssige, såvel som fælles, udvikling. Vores ambition er derfor at gå en grøn retning, og vi tror på, at genanvendelighed er en nødvendighed og en god forretning.

Fra plastik til genbrug

Feriepartner Danmark og De Forenede Dampvaskerier (DFD) har begge store ambitioner for en grøn omstilling af vores respektive brancher. Som et skridt på vejen er vi gået sammen med den førende vaskerikoncern i Norden, om at udvikle et genbrugsprodukt, der kan spare store mængder plast og dermed mindske CO2-aftrykket.

Hvert år fordeles omkring 80.000 linnedpakker til Feriepartner 29 lokalbureauer, som hidtil har været emballeret i plastik. Nu erstattes alt plastikemballage med emballage af upcyclet stof, som kan genanvendes mange gange. Det betyder helt konkret, at Feriepartner Danmark og DFD i fællesskab kan spare omkring en halv million plastikposer de næste fem år.

Positive resultater

Det nye tiltag er blevet testet med positive resultater siden foråret 2022, hvor tre af vores lokalbureauer har cirkuleret 3.000 stofposer med de udleverede linnedpakker til sommerhusgæster. DFD leverer linnedpakker til flere store aktører i feriehusbranchen, og det er nu ambitionen, at overgangen til stofemballage skal tilbydes til hele branchen fra 2023 for at bidrage til en grønnere omstilling. Herved kan miljøet spares for op til 3,3 millioner plastikposer på en femårig basis.

Hos Feriepartner er vi glade og stolte for samarbejdet, som er et vigtigt skridt mod en mere miljøbevidst forretning.

DFD.jpg

Opdateret 14. september 2022

Luk