Aarhus

For mere end 1200 år siden grundlagde vikingerne den by, der senere skulle blive Danmarks næststørste. Aarhus er en blanding af spændende historie og ungdommelig energi - og så er byen udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2017
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Jyllands hovedstad

Aarhus er med sine mere end 300.000 indbyggere og status som Danmarks næststørste by en summende, dynamisk by.

Med sin fascinerende historie, der strækker sig helt tilbage til vikingetiden hører Aarhus til blandt Nordens ældste byer, men samtidig er den også én af de yngste, hvis man kigger på aarhusianernes gennemsnitsalder.

Og det er dette dragende mix, der giver Aarhus den helt særlige atmosfære, og som har sendt byen op ad listerne over de mest populære europæiske rejsemål.

Shopping i verdensklasse

Det er oplagt at tage på dagsudflugt til den jyske storby, når du er i sommerhus ved Odder og Juelsminde, hvor du blandt andet kan slentre op og ned ad den populære gågade og ind i det hyggelige latinerkvarter.

Her kan du købe dig fattig i dansk design, mode af højeste kvalitet eller spændende vintagefund, for Aarhus er nemlig kåret til Skandinaviens shoppingby nummer ét.

Og når du trænger til pause midt i de mange store valg, du skal træffe, kan du nyde en afslappende stund på en af byens hyggelige caféer - hvad enten du er til de små, kreative caféer eller de store kaffekæder.

Kulturoplevelser i Aarhus

Store kunst- og kulturoplevelser venter dig også på byens museer.
kunstmuseet ARoS kan du fordybe dig i banebrydende værker fra nogle af verdens bedste kunstnere, ligesom du på Moesgaard Museum kan rejse tilbage til den allertidligste vikingetid.

Og så skal det også nævnes, at der aldrig er langt til dejlige naturoplevelser lidt væk fra byens pulserende midte. Du kan nå strand, havn og skov på ganske kort tid, hvor blandt andet den hyggelige forlystelsespark Tivoli Friheden ligger.

Den Gamle By

Et besøg i Aarhus er ikke komplet uden et besøg i Den Gamle By, hvor du træder lige ind i købstadslivet på H.C. Andersens tid til en betagende tidsrejse.

På Danmarks frilufts- og købstadsmuseum får du et levende billede af livet, som det så ud i de gamle danske byer helt tilbage til 1500-tallet.

Her er mere end 75 historiske bygninger, boliger, butikker, værksteder og udstillinger i ét stort levende musuem.

I Den Gamle Bys hyggelige gader møder du mennesker, der laver mad, hugger brænde eller ekspederer kunder i butikken.

Og måske bliver du sat til at hente vand ved brønden, hvis du tilbyder din hjælp – så kan du rigtigt mærke, hvordan det var at leve i gamle dage.

Skal det være mere behageligt kan du stige ombord i hestevognen til en rundtur, inden du igen hopper af ved Traktørstedet, hvor du kan nyde en god kop kaffe og kringle.

”Den Moderne By” byder dig indenfor til et kig på livet anno 1974.

Mærk atmosfæren fra et autentisk værtshus fra 70’ernes Aarhus på jazzbaren Bent J, besøg radio/tv-forretningen Pouls Radio og se, hvad der var hotteste boligmode dengang i en af de seks forskellige lejligheder.

Spis godt i Aarhus

Når en dag med store shopping-, kultur- og byoplevelser går på hæld er det dejligt at kunne sætte sig til bords på en atmosfærefyldt restaurant med et bugnende menukort.

Også på den gastronomiske front brillerer Aarhus, og med hele tre Michelin-restauranter hører byen til i den gastronomiske verdensklasse.

På byens restauranter kan du sætte tænderne i det nordiske køkken, når det er allerbedst.

Det betyder friskfanget fisk fra Vesterhavet eller Aarhus-bugten, kartofler fra Samsø og andre dugfriske råvarer fra det frodige Djursland.

Er du til et mere afslappet måltid kan du altid slå dig ned på en af de mange hyggelige caféer, som ligger side om side i de gamle, charmerende gade i de mange kvarterer – Aarhus er nemlig caféernes by.

Mærk byens pulserende stemning, mens du slapper af i godt selskab og nyder et uformelt måltid mad. Dét er essensen af Aarhus.

Dokk1

Du kan også kombinere mad med kulturoplevelser i Aarhus’ nye vartegn, Dokk1, der byder på bibliotek, koncerter, foredrag, teaterforestillinger og spændende udstillinger.

Her finder du også det fine kunstværk Gongen, der bringer bud, hver gang en ny borger kommer til byen.

Forbundet med fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital lyder den 7,5 meter lange klokke, hver gang et barn fødes.

Dokk1 er Aarhus’ nye kultur- og multimediehus, og med sin banebrydende arkitektur troner det på Aarhus Havn og overstråler byens øvrige bygninger.

Alene omgivelserne er et besøg værd, men det er også oplagt at nyde det smukke hus over en god kop kaffe i caféens hyggelige miljø.

Kulturhovedstad 2017

Som prikken over i’et er Aarhus i 2017 udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad, og det betyder, at byen står på spring med masser af oplevelser for byens borgere, danskere og det internationale publikum.

Under temaet ”Let’s Rethink” byder Aarhus på mere end 300 events året igennem, der har fokus på forandring, innovation og mod til at tænke nyt.

Glæd dig til oplevelser ud over det sædvanlige, der samtidig tager dig rundt til nogle af Aarhus og omegns allerstørste attraktioner.

Luk