Marielyst - Danmarks bedste strand

Flere gange er Marielyst blevet kåret som Danmarks bedste strand - og det forstår man godt ved første møde med den lange, hvide sandstrand på Sydfalsters østkyst

Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Rent og roligt badevand og kridhvidt sand på Marielyst Strand

Marielyst er et slaraffeland for vandelskende feriegæster. Den ligger nemlig direkte ud til mere end 20 kilometer lang, kridhvid og indbydende sandstrand, som er byens og områdets hovedpulsåre.

Marielyst Strand er da også flere gange blevet kåret som Danmarks bedste, og det er ikke for sjov.

Der venter dig nemlig en skøn badeoplevelse i Østersøen, for Marielyst Strand byder både på lavt, roligt vand, skøn sandbund og mange revler. Og så kan du altid finde læ og få det hele lidt mere for dig selv blandt strandens mange klitter.

Afslapning og badning eller aktiviteter?

Det er oplagt at finde sin egen lille krog på den lange sandstrand, hvor du kan solbade, og hvorfra der er kort aftand til det svalende hav.

Her kan du lade den ene time tage den anden, mens du nyder den danske sommer og duften af Østersøen, tager en blunder, lytter til din yndlingspodcast eller vender den ene side efter den anden i din feriebog.

Men er du typen, der bliver lidt rastløs, er der heldigvis gode aktivitetsmuligheder.

Du kan for eksempel bygge sandslotte med familiens mindste, samle muslingeskaller og, måske, rav, hvis du er heldig - og så kan du altid tage et slag strandtennis eller gå en tur langs den blide kyst.

Sikker svømmetur på Marielyst Strand

Marielyst Strand er kendt for at være ganske børnevenlig, takket være netop det rolige vand, der heller ikke bliver for hurtigt dybt.

Alligevel er det betryggende at vide, at der bliver holdt godt øje med både yngre og ældre badegæster - og det gør der her.

I højsæsonen, fra slut juni til slut august, finder du livreddere i livreddertårnet på Marielyst Strand.

Marielyst - byen bag stranden

Selve byen Marielyst har mere end 100 år på bagen som badeby og ferieområde. 

Det betyder, at du mærker en autentisk og hyggelig feriestemning, ligesom her er masser af oplevelser og aktiviteter at komme efter.

Når du har fået nok strandtid, kan du bevæge dig op i den charmerende bymidte, hvor samlingspunktet er det hyggelige trædækkede torv. hvor butikkerne frister med tøj, brugskunst og delikatesser, og hvor restauranterne og caféerne inviterer indenfor (eller udenfor på torvet) til forfriskninger og lækre anretninger.

Lige uden for byen finder du bowlingcenter, gokartbane og minigolf, altimens alle Lolland og Falsters seværdigheder, såsom Lalandia og Knuthenborg Safaripark, ligger inden for overskuelig køreafstand.

Luk