Lystfiskeri på Lolland og Falster

Lolland og Falster byder på kilometervis af kystlinje, og det betyder, at her er et væld af fiskemuligheder. Fang hornfisk og havørred i smukke omgivelser - og skulle vinden vende, er der aldrig langt til næste gode fiskested

Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Lystfiskerferie på Lolland-Falster

Du finder et væld af fiskepladser langs Lolland og Falsters betagende kyster, og uanset om du er seriøs lystfisker eller blot vil tilbringe nogle hyggelige timer ved vandet med familien, så er der plads til alle i lystfiskerparadiset på Sjællands sydspids.

Pak fiskestangen og glæd dig til kyst- og molefiskeri, havfiskeri fra kutter, ferskvandsfiskeri og Put & Take-søer.

Kyst- og molefiskeri

Kysterne på Lolland-Falster er især kendt for sine store Østersø-havørreder, og derfor flokkes inkarnerede lystfiskere hertil i forårs- og efterårsmånederne for at forsøge at lande en af de flotte fisk.

Fiskeri efter hornfisk, der topper i maj og juni, er også populært på disse kanter - særligt blandt børnefamilierne, fordi alle kan være med.

Det er også hyggeligt at smide linen ud fra de mange havnemoler på Lolland og Falster, og igen kan alle være med, fordi molefiskeri foregår under rolige forhold. Her vil din fangst som oftest være brakvandsgedder og aborrer, men også havørreder kan finde vej til din krog.

Fiskeri fra kutter

Har du mod på at prøve kræfter med Østersøens fiskevande, kan du hoppe ombord på en af de lystfiskerkuttere, der sejler ud fra Gedser. Østersøen byder på glimrende torskefiskeri.

I Langelandsbæltet, kan du fiske efter torsk og fladfisk, og særligt fiskeriet efter fladfisk er så godt, at det er Danmarkskendt.

Hop ombord på en kutter, der kan sejle dig ud til nogle af de bedste fiskepladser. De lokale skippere er erfarne, og ved lige præcis, hvor de skal sejle hen for de bedste fangstmuligheder.

Ferskvandsfiskeri og Put & Take-søer

Er du til fiskeri i ferskvand, findes der også rigtig gode muligheder i området.

I Nakskov Indrefjord og i Maribo-søerne kan du fiske efter henholdsvis brakvandsaborrer og gedder, primært i foråret og efteråret. 

Og så finder du flere gode Put & Take-søer, der alle ligger i meget smukke omgivelser - blandt andet Hoby, Iglekær og Korsgaard Put & Take.

Alle Put & Take-søerne byder på familievenligt fiskeri, men husk at tage tålmodigheden med hjemmefra. Selvom der er mange fisk i søerne, kan de være svære at snige sig ind på. 

God fornøjelse - og god fangst!

Luk