Kulturoplevelser på Lolland og Falster

Tilbring en dag i billedkunstens tegn på Fuglsang Kunstmuseum, der også er prisbelønnet for sin smukke arkitektur - eller tag på en spændende tidsrejse på frilandsmuseet Middelaldercentret i Nykøbing Falster

Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Oplevelsesrige dage på Lolland og Falster

FUGLSANG KUNSTMUSEUM

På det østlige Lolland, i naturskønne omgivelser og med kig til Guldborgsund og vidtstrakte marker, ligger Fuglsang Kunstmuseum - et af Danmarks ældste kunstmuseer.

I enestående rammer kan du opleve en betydelig samling af dansk billedkunst fra perioden 1780-1980, heriblandt fra prominente kunstnere og strømninger som Jens Juel og Skagensmalerne - og foruden værkerne fra den faste samling kan du se 2-3 årlige særudstillinger.

Fuglsang Kunstmuseum er en stor arkitektonisk oplevelse, og det markante hvide bygningsværk, der er tegnet af den anerkente engelske arkitekt Tony Fretton, er da også prisbelønnet.

Besøg også den inspirerende museumsbutik, museumsrestauranten, Café Fuglsang, og den smukke Fuglsang Have, hvorfra du har udsigt til det fredede naturområde Skejten.

Foto: Ingrid Riis

MIDDELALDERCENTRET

Tag på en eventyrlig tidsrejse 600 år tilbage i tiden og besøg den summende, stemningsfulde midderalderkøbstad Sundkøbing, der for en stund helt får dig til at glemme, at du rent faktisk er på sommerhusferie på Lolland-Falster.

Middelaldercentret i Nykøbing Falster er et levende museum om middelalderen, hvor du kan møde handelsfolk, soldater, håndværkere og borgere fra middelalderens Danmark - helt præcist fra år 1408.

Vær tilskuer ved ridderturneringerne, når modige riddere tager kampen op mod hinanden i de drabelige dystløb, skyd med langbue og pil under kyndig vejledning og se kanoner fra middelalderen.

På Middelaldercentret kommer du helt tæt på dagligdagen i middelalderen, og det er en oplevelse for alle sanser at bevæge sig rundt i Sundkøbing. Du kan snakke med folk i byen, følge med i deres gøremål, røre ved deres ting og dufte røgen fra bålet.

Og når sulten melder sig, står gæstgiveriet "Den Gyldne Svane" klar med retter fra det gamle nordiske køkken i autentiske omgivelser.

Luk