A-Z

Vi har samlet svarene på de mest almindelige spørgsmål til dig på denne side. Du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål til din sommerhusferie i Marielyst.
 

Ankomst
I har sammen med lejebeviset modtaget et ark med påskriften ”Forbrugsseddel”.
Dette stykke papir kan indeholde vigtige informationer omkring feriehuset, f.eks. internetkode eller en speciel placering af grillen på ejendommen, men indeholder også informationer omkring hvilke typer af forbrug som skal aflæses i netop dette feriehus, og hvor disse målere befinder sig.
Priserne for de relevante forbrugstyper er også angivet her.
Forbruget aflæses ved ankomst og afrejse .

Afrejse
Ved afrejse aflæses forbrugsmålere som ved ankomst, og sendes sammen med jeres bankinformationer til marielyst@feriepartner.dk eller afleveres på vores kontor, hvorefter jeres depositum vil blive afregnet og returneret til jer, senest 14 dage efter afrejse.
Tjek informationsmappen i huset angående information omkring rengøring og afrejse fra huset, og følg instruktionerne heri.
Nøgleaflevering i nøgleboksen senest kl. 09.30 – husk at låse nøgleboksen efter jer!

Afstande
Alle afstande på Feriepartner.dk er målt på internettet via Google maps og er angivet i luftlinje.
Afstand til strand, indkøb m.m. er udarbejdet efter bedste evne i fugleflugt og kan derfor være længere når man skal gå eller køre dertil fra feriehuset.

Affald
Ved ferieboligen står der enten en affaldscontainer eller en affaldsstativ. Tømningsintervallet kan variere fra område til område. I kan derfor ikke forvente en tom container/sæk ved ankomst.
Læs mere omkring tømning af renovationsbeholderen ved sommerhuset, i informationsmappen i huset.
Glasflasker og dåser må ikke smides i affaldscontaineren, men skal afleveres i de glascontainere eller flaskeautomater som er placeret rundt omkring i feriehusområdet.

Allergi
Selvom der i husbeskrivelsen står, at husdyr ikke er tilladt, kan en husejer eller dennes gæster have haft husdyr med i huset. Feriepartners medarbejdere tager intet ansvar for allergiske reaktioner i forbindelse med husstøv. Vi gør opmærksom på, at personer, som har støvallergi, bør vælge huse med træ- eller flisegulve. 

Baderåd
I nogle områder ved de danske kyster kan det være farligt at bade. Følg derfor disse baderåd:
1. Lær at svømme og springe rigtigt
2. Bad aldrig alene
3. Bad kun hvor det er tilladt
4. Gå kun ud til navlen
5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
6. Svøm langs kysten
7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
8. Gå op, når du begynder at fryse
Yderligere badeinformationer får du hos dit lokale Feriepartner-bureau.

Barneseng og Barnestol
Barnesenge og barnestole kan lejes igennem Feriepartner Marielyst. Dette kan gøres direkte via jeres booking log-in eller ved at kontakte os på mail: marielyst@feriepartner.dk

Betaling
Bestillingen af Feriehuset er bindende straks, hvorefter FD fremsender bekræftelse og lejebevis til lejer. Samtidig forfalder 25 % af lejen til betaling. Det resterende lejebeløb skal – på grund af FDs betalingsforpligtelse overfor udlejer – være FD i hænde 70 dage før lejeperiodens begyndelse.
Ved bestilling senere end 70 dage før lejeperiodens begyndelse, er hele beløbet forfaldent til betaling ved modtagelse af lejebeviset.
Såfremt det fulde lejebeløb ikke er rettidigt indbetalt, kan FD uden varsel annullere lejeaftalen og lejer vil miste det indbetalte lejebeløb, ligesom lejer fortsat hæfter for betaling af den resterende leje.

Brænde
Brænde til brændeovn eller pejs er ikke indeholdt i lejeprisen.
Ligger der brænde ved feriehuset er det ejerens privateje og må kun benyttes/købes, hvis der er givet tilladelse hertil. Brænde kan købes hos den lokale købmand, supermarkeder eller på tankstationer.
Læs informationsmappen for mere information om brug af brændeovnen i huset.

Byggelarm
Det kan forekomme, at der i nærheden af feriehuset opstår byggelarm under jeres ophold. Feriepartner Marielyst kan ikke vide hvor og hvornår der bliver bygget og renoveret huse og kan naturligvis ikke holdes ansvarlig for dette.

Cykler
Ved enkelte feriehuse findes cykler, som frit kan benyttes. Feriepartner Marielyst påtager sig intet ansvar for standard og eventuelle defekter. Cykler skal afleveres i samme stand som de forefindes ved ankomst.

Cykeludlejning
For at leje cykler, kontakt Marielyst turistinformation på telefon: (+45) 54 13 62 98 eller se deres hjemmeside for mere information: https://marielyst.dk/marielyst-turistinformation

Depositum / Forbrug
Depositum tilbagebetales senest 14 dage efter jeres afrejse, såfremt vi har modtaget forbrugsaflæsninger + bankinformationer på mail, samt at huset er efterladt i ordentlig stand og der ingen skader/problemer har været under opholdet.
Forbrugsafregningen bliver modregnet jeres depositum. Skulle jeres depositum ikke være stort nok til at dække forbrugsomkostningerne, vil I efterfølgende få tilsendt en regning.
Skulle tællerstandene ikke være noteret, skønner Feriepartner Marielyst et forbrug.

Elektricitet
220 Volt i alle sommerhuse.

Energiforbrug
Feriepartner anbefaler, at du kontrollerer energiforbruget under opholdet.

Forsikring
Ved bestilling af en Feriepartner Danmark feriebolig er der automatisk inkluderet en sygdomsafbestillingsforsikring uden selvrisiko, som er tegnet hos: Gouda Rejseforsikring A/S. Forsikringsbetingelser findes på FDs hjemmeside www.feriepartner.dk og fremsendes gerne på opfordring.

Fiskeri
Fisketegn til kystfiskeri kan købes på www.fisketegn.dk
Se f.eks. https://www.marielystfiskesoe.dk/ for info eller kontakt Marielyst Turistinformation angående yderligere information omkring fiskeri på Lolland-Falster. Tlf.: (+45) 54 13 62 98

Glemte sager
Glemte genstande kan afhentes på vores kontor eller fremsendes.

Grill
Rengøring af grillen indgår IKKE i den købte slutrengøring af huset, og denne skal derfor altid gøres ren efter eget brug. Feriepartner Marielyst kan ikke garantere at der er grilltang og andet grilludstyr i huset, end selve grillen, og det er derfor en god ide at medbringe dette selv.

Grund
I vores husbeskrivelser kan I støde på ordet “naturgrund”, på nogle af vores udlejningshuse. Med naturgrund menes et lyngområde, højt græs, ujævn grund, vildt voksende hede eller lignende.
En naturgrund er overladt fuldstændig til naturen, og bliver derfor ikke slået eller holdt nede med græsslåmaskine eller græstrimmer.
Det er ikke tilladt at stille en campingvogn eller slå telt op på grunden.

Gæster
Vi vil gøre opmærksom på, at der aldrig må overnatte flere personer i sommerhuset, end der er angivet i husbeskrivelsen. Det er heller ikke tilladt at opstille telte, campingvogne eller autocamper på sommerhusets grund.

Havemøbler
I alle sommerhuse står havemøbler til rådighed, dvs. havebord og stole.
Parasol, liggestole og hynder hører ikke under denne kategori, og kan således ikke forventes at være til rådighed i huset. På hussiden, på feriepartner.dk, kan man under faciliteter se præcis hvilke ting det pågældende hus tilbyder.
Findes der en parasol i det udlejningshus som I lejer, så hæfter I selv for eventuelle skader på denne under jeres ophold. Mange parasoller går i stykker hvis man lader dem stå udfoldet i blæsevejr eller om natten, derfor er det altid en god ide at slå parasollen sammen og lægge den ned på terrassen eller i et skur, når den ikke bliver brugt, på den måde vil den ikke knække eller gå i stykker når det blæser.

Husdyr
I flere af Feriepartner Marielysts sommerhuse er husdyr velkomne, men læs først husbeskrivelsen igennem før du booker et sommerhus. I sommerhuse hvor husdyr er tilladt, må husdyret, alene bevæge sig   på sommerhusets grund. Husdyret behøver ikke at være i snor på sommerhuset grund. Alle øvrige steder, herunder på offentlig vej, skal husdyret være i snor medmindre andet følger af offentlige forskrifter. Medbringes husdyr, er det ikke tilladt under nogen omstændigheder at efterlade husdyret alene i sommerhuset, ligesom husdyr aldrig må opholde sig i husets møbler, senge mv. Desuden beder vi dig sørge for at rydde op og rengøre efter husdyret i og omkring huset, herunder at fjerne dyrehår indvendigt og ’efterladenskaber’ udvendigt, så der ikke er ubehagelige overraskelser for de næste gæster, som skal holde ferie i huset.

Såfremt det kan konstateres, at der i strid med husbeskrivelsen for det enkelte hus været medbragt husdyr i et sommerhus, eller såfremt det kan konstateres, at der har været medbragt flere end det tilladte antal husdyr, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner for manglende overholdelse af husbeskrivelsen, samt de almindelige lejebetingelser. Lejeren er ligeledes forpligtet til at betale beløbet, såfremt det kan konstateres at, husdyr har opholdt sig i møbler, poolrum mv.

Hårde hvidevarer
I mange sommerhuse er der vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine. Skulle der opstå driftsforstyrrelser kan det ikke garanteres, at reparationen kan foretages i weekenden eller om aftenen. I forbindelse med fejlbetjening fra lejerens side, forbeholder Feriepartner Marielyst sig retten til at beregne lejeren for evt. reparation. Læs venligst altid brugsanvisningen eller ring til Feriepartner Marielyst, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Indretning
Alle sommerhuse er privatejet og er indrettet efter ejerens egen smag og behov.
Feriepartner Marielyst kan derfor ikke tage ansvar for lejers individuelle forventninger.
Såfremt intet andet er angivet, er alle sommerhuse udstyret med toilet, koldt og varmt vand, bruser, komfur, kaffemaskine, elkedel, støvsuger og en gulvmoppe. Sengene har dyner, hovedpuder og eventuel topmadras. Der er bestik og køkkengrej til minimum det antal personer, som er tilladt i huset.
Til din ferie skal du medbringe følgende ting selv: sengetøj, håndklæder, viskestykke, klude, dug og toiletartikler. Rengøringsmidler forefindes ikke altid i huset. Lejer bedes derfor selv medbringe rengøringsmidler.

Informationsmappe
I fritidshuset befinder der sig en husmappe med svar på de mest stillede spørgsmål og problemer som kunne opstå under jeres ophold.
Skulle svaret alligevel ikke findes i denne mappe, står vi altid klar på vores kontor til at hjælpe jer.

Kørselsvejledning
Kørselsvejledning til feriehuset kan genereres på Google maps.

Linned
En linnedpakke kan bestilles hos Feriepartner Marielyst og indeholder: Sengelinned (1 stk. lagen til enkeltseng + dyne og hovedpudebetræk), 1 lille og 1 stort håndklæde samt 1 viskestykke.
Forudbestilte linnedpakker bliver bragt til sommerhuset af vores personale og skal ved afrejse efterlades i en samlet bunke i huset.
Bliver linnedpakker ikke bestilt før lejeperiodens begyndelse, men først efter jeres ankomst, opkræver Feriepartner et leveringsgebyr for at bringe dem ud.

Leje af feriehus i vintermånederne
I tidsrummet fra 1. oktober til 31. marts bliver sommerhuset forvarmet således, at der ved jeres ankomst er ca. 15 °C varmt.
I swimmingpoolhuse har poolen altid en temperatur på ca. 27 °C og denne kan ikke ændres.
Ved afrejse i vintermånederne skal I huske at slukke for al varmen i huset. Skulle I have ladet gulvvarmen eller en el-radiator stå tændt i huset, hæfter I selv for forbruget af denne, indtil Feriepartner kommer ud i huset og får slukket for det.

Opladning af elbil
I husbeskrivelsen på hjemmesiden under Faciliteter fremgår det, om opladning af elbil (gælder også hybrider) ved det lejede hus er tilladt eller ej. Er opladning af elbil tilladt, fremgår det under Faciliteter hvilken opladetype, der stilles til rådighed og dermed er tilladt.

Reklamationer
Reklamationer vedrørende rengøringen i feriehuset skal meddeles straks til Feriepartner Marielyst ved lejens påbegyndelse enten på telefon 54 13 66 00 eller på mail: marielyst@feriepartner.dk
Andre skader og reklamationer skal ligeledes meddeles til Feriepartner Marielyst så snart disse opdages.
Hvis reklamationen ikke kan afhjælpes på stedet, forsøger vi at skaffe en reparatør så hurtigt som muligt.
Skader, mangler og reklamationer fører ikke nødvendigvis til rabat eller erstatning. (s. §6. Almene forretningsbetingelser).

Rengøring
Tillad dig selv afslapning den sidste dag af ferien og overlad rengøringen til Feriepartner Marielyst.
Du kan bestille slutrengøringen sammen med huset eller direkte i bureauet, dog senest tre dage før afrejse.
Se informationsmappen i huset angående slutrengøring og afrejse fra huset.

Rygning
I alle Feriepartner Marielysts feriehuse, er det IKKE tilladt at ryge i huset.
I er velkomne til at ryge udenfor, men fjern venligst cigaretskodder fra grundet inden I rejser, ellers vil I blive opkrævet et beløb for dette.
Hvis der ryges i et af vores udlejningshuse, er lejeren forpligtet til at betale kr. 5.000 til Feriepartner, for manglende overholdelse af husbeskrivelsen.

Spabad
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner Marielyst sørger derfor for at spabadet ved hvert lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal I følge vejledningen i huset og i informationsmappen.
Har I benyttet spabadet under jeres lejemål, lad venligst vandet blive i spabadet efter sidste brug, da vi på denne måde kan undgå en masse vandspild.

Senge og skabsplads
Sengestørrelserne i udlejningshusene kan variere meget.
· Bredden på en dobbeltseng varierer fra ca. 120-180 cm, mens længden varierer fra 175-200 cm.
· Bredden af enkeltsenge varierer fra 60-85 cm og længden fra 175-200 cm.
En dobbeltseng kan både være 1 stor seng, men kan også sagtens være 2 enkeltsenge som er skubbet sammen. Ofte er der en skånemadras ovenpå af hensyn til hygiejne og udseende.
Det er strengt forbudt at sove i sengene uden brug af sengetøj.
Der er som regel meget begrænset skabsplads i sommerhusene og man kan derfor ikke forvente, at alt medbragt tøj kan lægges og hænges i skabe.

Slutrengøring
Rengøring inklusiv
Er slutrengøringen inkluderet betyder det, at du ikke skal bruge de sidste timer af ferien på rengøring, men huset skal dog ved afrejse være ryddeligt og opvaskemaskine, køleskab og affald skal være tømt.

Bestilt rengøring
Tillad dig selv afslapning den sidste dag af ferien, og overlad rengøringen af sommerhuset til Feriepartner. Du kan bestille rengøringen sammen med huset eller direkte i bureauet, dog senest tre dage før afrejse.

Slutrengøring foretaget af lejer
Sommerhuset skal før afrejse være rent og ryddeligt. Til rengøringen hører udvendig og indvendig pudsning af vinduer, støvsugning og afstøvning. Flise-, linoleum- eller trægulv skal både støvsuges og vaskes. Køkkenet (komfur, skabe, bestik osv.) og køleskabet skal være rent og tørt. Lad venligst køleskabet stå åbent. Madvarer må ikke efterlades i sommerhuset!

TV
Alle sommerhuse har forskellige tv-løsninger, og det er derfor en god ide at kigge husets faciliteter igennem på Feriepartner.dk før man booker et feriehus. Herinde kan man se om huset har kabel-tv, parabol eller måske kun en tv-skærm med en chromecast tilsluttet.
Vær opmærksom på om det lejede hus har tv-kanaler som en facilitet eller kun har en chromecast eller lign. tilsluttet til tv-skærmen, hvor gæsten så selv kan koble sin telefon eller computer til.

Ungdomsgrupper
Aldersgrænse på minimum 25 år for grupper fra/på 3 personer og opefter.

XYZ
Har du brug for flere informationer, står Feriepartner altid til rådighed.

Luk