Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Lønstrups Oplevelsespulje de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttede projekter i 2022

Projekt udearealer ved Havs Nørlev Strand
Støttet med 25.000 kr.

Vi har støttet et udeområde med terrasse og møbler i forbindelse med nyetablering af Surf- og livsstilsbutik, café og udendørsaktiviteter ved Nørlev Strand.

Det hyggelige udeområde er hjertet i Havs´ forretning, og her kan timerne nydes til fulde med venner, familie og bekendte i de fantastiske omgivelser ved Vesterhavet.

Se mere ved at trykke her.

Badeklubben Lønstrup Strand
Støttet med 25.000 kr.

Vi har støttet etablering af sauna på Lønstrup Strand til glæde og fornøjelse for turister og lokale.

Vi tror en fælles sauna, vil kunne styrke eksisterende fællesskaber, skabe mere interesse for brug af vores natur hele året, samt være med til at skabe mulighed for aktiviteter, der kan bringe både lokale og turister sammen.

 

Tidligere støttede projekter
2021

Lønstrup Under Overfladen
Støttet med 15.000 kr.

Strandkants-arrangementer v. Galleri Vand på stranden i Lønstrup i højsæsonen for hele familien, hvor store og små bliver klogere på, hvad der gemmer sig under vandoverfladen ved kysten udfor Lønstrup.

Sommerliv i Lønstrup
Støttet med 25.000 kr.

Lokale kunsthåndværkere byder seks onsdage i højsæsonen ind med fortællinger og historier om Lønstrups smukke område, og ved solnedgangstid bliver værkerne visualiseret v. Pixelart gennem lys og billeder på den gamle strandfogedgård Keramoda i Lønstrup. Her vil publikum kunne nyde værker og historie i større perspektiv og uden begrænsning af plads.

15% af salget fra diverse kunsthåndværkere den pågældende dag, vil gå til flere historiske byskilte i Mårup sogn.

 

2020

Lønstrup Skøjtebane
Støttet med 25.000 kr.

Kunstig skøjtebane i bæredygtige materialer. Skal opstilles ved Keramoda midt i byen i månederne november-februar og er ellers til brug for borgerforeningen til forskellige arrangementer i byen.


Historiske skilte til byens mindeværdige huse
Støttet med 25.000 kr.

En ildsjæl i Lønstrup har sammen med Vendsyssel Historiske Museum fået lavet et skilt til sin egen bygning og fik derfor idéen til at lave skilte til byens mindeværdige huse.

Skiltene skal fortælle om husenes historie, beboere, formål mv.

2019

Havrevangs Fødevaremarked
Støttet med 20.000 kr.

Marked med et bredt udvalg af kvalitetsprodukter fra lokale fødevareproducenter. 10-15 stadeholdere, en lille minicafé samt levende musik.  

Spot on - Foreningen for arbejdende værksteder, kunst og kunsthåndværk
Støttet med 20.000 kr.

Arrangeret besøg i forskellige arbejdende værksteder, hvor kunsthåndværkeren går bag om processen og fortæller om sit arbejde. 


Lønstrup Vandrefestival
Støttet med 17.500 kr.

4 dages vandrefestival den 1. weekend i maj. Der er flere stop på ruterne, hvor der er lokale fortællinger og bjesksmagning. Ruterne vil foregå langs klitterne, langs kysten, Rubjerg Knude og langs indlandsklitterne.

Vesterhavsyoga
Støttet med 2.500 kr.

Tilskud til yogamåtter, som er egnet til udendørsbrug. Yoga på stranden for både gæster og fastboende.

2018

Familiearrangement Lønstrup Strand
Støttet med 3.100 kr.

Der er tale om et familiearrangement på Lønstrup Strand for turister og lokale - nærmere betegnet den 12. juli 2018 fra 14.00 til 18.00 på Bådepladsen i Lønstrup.

Familiearrangement er et aktivitet- og informationsarrangement, hvor hele familien kan få en sjov og lærerig dag sammen.

Deltagerene kan være med til at tilberede vikingemad og lokalretter, men kan også nøjes med en smagsprøve. Børn kan lære om smådyrene i vandkanten, men kan også bare soppe.

Og så er det gamle redningshus åbent, hvor hele familien kan lære om fiskeriet og redningsvæsnet i gamle dage. 


Naturbad i "Blå-ler og hav"
Støttet med 25.000 kr.

Langs med klinten mellem Lønstrup og Rubjerg Knude findes naturlige lommer af blå-ler.

At naturbade i blå-ler og Vesterhav er en unik oplevelse, der på enkel og ægte vis gør os ”et med naturen” og giver os en hud så blød og glat som en babys.

Naturbadet vil blive etableret i en udvalgt lomme med behørig hensyn til sikkerhed for brugerne og naturen i området. Projektet finder sted på stranden mellem Lønstrup og Rubjerg Knude og foregår i sommerhalvåret. Der skal være løbende events på stedet.

 

Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn
Støttet med 10.000 kr.

Foreningens ønske/mål for 2018 er at være en aktiv del af ”Europæisk År for Kulturarv i 2018”.

Vi ønsker at sætte fokus på både den nationale og lokale kulturarvs værdi og betydning for den fælles og uadskillelige kulturarv, vi deler på tværs af Europas landegrænser.

Aktiviteter for hele familien – både lokale og turister - er under planlægning: Temadage for børn, vikingerne ved verdens ende, kystfortællinger, udstilling og foredrag, fiskeri, turisme, geologi, havets sange, kunsten og digterne. Skak, fitness og havtorne/madværksted, Dansk/Norsk Træf.

Luk