Børglum Kloster

Den hvide majestæt på bakketoppen inviterer indenfor til oplevelser i historie og nutid. Tag familien under armen og sæt kurs mod Børglum Kloster til kulturelle oplevelser i særklasse
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Vendsyssels historiske centrum

På toppen af Børglum Bakke troner det imponerende hvide Børglum Kloster, der med en historie, der går helt tilbage til 1035, altid har været magtcentrum i Vendsyssel.

I vikingetiden lå her en kongsgård, i middelalderen blev her oprettet et bispesæde og kloster, og efter reformationen i 1536 blev Børglum en vigtig herregård.

En status, der stadig holder ved i dag, omend Børglum Kloster efterhånden er blevet mere kulturarv og historiefortælling end decideret magtcentrum.

Udstillinger på klosteret

Når du besøger det velbevarede og restaurerede kloster kan du opleve de forskellige perioder i stedets historie.

De majestætiske bygninger og mere end 15 udstillinger tager dig på en oplevelsesspækket og oplysende opdagelsesrejse igennem Børglum Klosters fascinerende historie og storhedstid, og du kommer helt tæt på dagligdagen, som den har set ud i tidens løb.

Domkirke, urtehave, historisk tapet og kunst

Træd ind i den smukke domkirke fra 1200-tallet og lad dig overvælde af den hvide renhed, det prægtige inventar og de højtsvungne hvælvinger i den lille, unikke kirke.

Haveinteresserede kan tage på havevandring i urtehaven og inspicere munkenes gamle urter, og når du er alligevel er udenfor kan du kigge forbi den charmerende gamle mølle, der våger over landevejen. 

På første sal i den nyrenoverede hestestald venter en tro kopi af det 70 meter lange, historiske Bayeux-tapet, som ni ihærdige brodøser har arbejdet på i 14 år. 

Og skal din kunsttrang stilles byder Børglum Kloster også på skiftende udstillinger inden for forskellige kunstarter, der trækker dig ind i hvert deres æstetiske univers.

Klostercaféen

Når du har brug for en pause fra den 4000 m2 store udstilling kan du hvile benene og sanserne og fylde maven i Café Vognporten, der har til huse i den nyrenoverede vognport.

Sæt tænderne i en lækker frokost eller lad op med en god kop kaffe og dagens syndige kage.

I museumsbutikken kan du sikre dig et minde fra din sommerhusferie i Løkken blandt de mange fristende gaveartikler. Eller hvad med en købe klosterøl med hjem?

Traditionelt julemarked

Er du i sommerhus i Løkken i de sidste to weekender af november er det nærmest en synd, hvis ikke du kigger forbi Børglum Klosters julemarked.

I 11 år er juleglade gæster, lokale som turister, strømmet til for at beundre klosteret i eventyrlige juleklæder og opleve den magiske stemning, der svæver over stedet, godt hjulpet på vej af levende lys og betagende udsmykninger.

Hør Nisseorkestret spille julens sange i Klostergården og vær med, når julen synges ind ved en minikoncert i klosterkirken.

De mange stande med kunsthåndværk og julens smagsprøver frister i alle slottets afkroge, og så er julemarkedet det eneste tidspunkt på året, hvor du kan gå på opdagelse i de private stuer, når familien Rottbøll inviterer indenfor i gemakkerne.

Luk