Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Liselejes Oplevelsespulje de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de støttede projekter fra 2019 og 2018 herunder.

Støttede projekter i 2019

M/S Frederikke
Støttet med 8.000 kr.

Danmarks største sø ligger i Nordsjælland. På Arresø må man kun sejle uden motor, og man må ikke bade. Har man ikke mulighed for at trække sin kajak ned til en af de små broer eller har man ikke en båd liggende i Ramløse Havn, så kan man faktisk ikke opleve Arresø fra vandsiden.

For en nogle år siden var der en række ildsjæle, der mente, at det skulle der gøres noget ved, og hos Søværnet fandt man ”Hønen”, som herefter blev sat i stand og til sidst omdøbt til M/S Frederikke. Hun er en skøn turbåd, der sejler på Arresø. Her bidrager frivillige med at få båden til at sejle og til at informere gæsterne på båden om, hvad man ser, og hvad der kommer rundt om næste hjørne.

M/S Frederikke er et stort aktiv for Halsnæs og de omkringliggende kommuner, den benyttes både af lokale og turister, som tager med på tur og oplever Arresø fra vandsiden.

Der skal penge til at drifte sådan en skøn båd, og M/S Frederikke har ansøgt om bidrag til driften – for selvom man skal betale for at sejle, så dækker entreen ikke det hele.

 

Lynæs Sejlklub
Støttet med 5.000 kr.

På Halsnæs har vi vand på nærmest alle sider, og det kan vi ikke gøre nok opmærksom på. Vi, der er lokale, ved det jo godt – men bruger vi vandet aktivt, eller kigger vi bare på det når vi kører forbi? Giver vi vores turister mulighed for at bruge vandet til andet end at bade i? 

Lynæs Sejlklub har sammen med VisitNordsjælland og Sejlsportsligaen arrangeret et sejlsportsliga-stævne, hvor man hen over to weekender vil invitere til åbent hus og gøre sejlsport til oplevelser for alle, hvor man kan opleve havnen, forskellige bådtyper og meget mere.

Sådan et stævne kræver ressourcer, og derfor er vi hos Feriepartner Liseleje glade for at kunne sponsere arrangementet med 5.000 kr. Vi håber, det bliver en kæmpe succes, så Halsnæs igen næste år vil kunne invitere til sejlsports-ligastævne, så sejlsportsoplevelser bliver nærværende for alle.

 

Esrum-Tisvildevejen
Støttet med 2.000 kr.

Hvem drømmer ikke om at gå en tur i skoven, måske endda i en Nationalpark, som ligger lige uden for gadedøren? Nationalpark Kongernes Nordsjælland er stor og ligger tæt på.

Esrum – Tisvildevejen er på bare 82 kilometer - en lille smuttur igennem vores nationalpark. Langs denne tur kan man samle energi, høre fuglene, betragte de smukke egnstypiske træer og bare nyde Nordsjællands skønne natur.

Turen er opdelt i etaper, så man har sørget for, at der er stop nogle steder, hvor man som vandrer kan overnatte. Nogle vandreture arrangeres som pilgrimsvandringer og er guidede, andre vandringer har andre emner.

Arbejdet med at arrangere, forbedre, udvide og vedligeholde ruten sker på frivillig basis. Hos os i Feriepartner Liseleje synes vi, at denne idé med en vandring er godt tænkt. Den inddrager vores natur, den inddrager de lokale erhvervsdrivende, og brugerne er både lokale og turister.

Derfor er vi glade for at bidrage med 2.000 kr. fra vores Oplevelsespulje, som alle de frivillige kan bruge til viderudvikling.

_________________________

Støttede projekter i 2018

Mobilsauna i Liseleje
Støttet med 10.000 kr.

De to foreninger "Klassisk badeby" og "Vennerne" ønsker at bidrage med større glæde og kvalitet ved badeaktivitet.

Det gøres gennem opstart af en saunaklub og et vinterbadelaug, som skal fremme og skabe optimale fysiske rammer for strandens gæster.

Projektet er kommet til i samarbejde med Kystlivredderne, der gerne vil anvende saunaen, når der holdes undervisning/træning for unge mennesker på stranden.

Den sauna, der bliver erhvervet, vil være en tøndesauna, der har plads til 8 brugere ad gangen.

Saunaen er monteret på en indregistreret trailer, således at den kan flyttes til forskellige lokaliteter, for eksempel til ishuset eller en stor parkeringsplads.

Saunaen drives af medlemmerne og foreningen, og turister vil kunne benytte saunaen mod betaling.

Luk