Lille Vildmose

Kom på gyngende grund i våde, svuppende moser, mød kødædende planter, kronvildt og vildsvin og spot en majestætisk havørn i himmelrummet over Lille Vildmose
Find sommerhuse
Søg efter sommerhus
Bornholm Nordjylland Limfjorden Vestjylland Midtjylland Østjylland Sydøstjylland Fyn med øer Nordsjælland Sydvestsjælland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
JULI 2020
Ma Ti On To Fr
27 29
30
01
02
03
04
05
28 06
07
08
09
10
11
12
29 13
14
15
16
17
18
19
30 20
21
22
23
24
25
26
31 27
28
29
30
31
01
02
32 03
04
05
06
07
08
09

2. Vælg varighed

1 UGE
2 UGER
3 UGER
3 Dage
4 Dage
Se flere
2 Dage
3 Dage
4 Dage
5 Dage
6 Dage
1 UGE
8 Dage
9 Dage
10 Dage
11 Dage
12 Dage
13 Dage
2 UGER
3 UGER
4 UGER

1. Vælg gæster

Voksne


Børn (0-11 år)


Husdyr

Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter

Soverum

Badeværelse

Den danske vildmark

7.600 hektar natur gør Lille Vildmose til Danmarks største fredede landområde.

Med en naturrigdom og et dyreliv ud over det sædvanlige er Lille Vildmose et paradis for naturelskere og historisk interesserede.

Her kan både børn og voksne gå på opdagelse i Nordeuropas største højmose, på de flade mosevidder med det fugtige og gyngende underlag og i de dyrerige græsningsskove.

Hver især gemmer de forskellige naturområder på sjældne og unikke plante- og dyrearter.

Dyrenes og planternes verden

Det er ikke ualmindeligt at møde nogle af dansk naturs majestæter på din tur rundt i mosen.

Kronhjorte, vildsvin, kongeørne, havørne og traner holder til i og ved Lille Vildmose, ligesom du kan støde på den fascinerende kødædende plante, soldug.

Som noget helt nyt kan du nu også møde elge i Lille Vildmose. Mon ikke du bliver lidt imponeret ved synet af de imponerende kæmper, der yndefuldt bevæger sig rundt i Danmarks største fredningsområde?

Kom tæt på mosen fra tårnene

Nyd den velsignede stilhed, der hersker på højmosen. Duftene af den reneste rene natur og af årstidernes skiften. Synet af de fredfyldte, åbne vidder. Og ikke mindst fuglelivet og mylderet af dyr og planter.

Rundt om i Lille Vildmose er der opstillet udkigstårne, hvorfra du kan få det forkromede og mest fortryllende overblik over den fascinerende natur.

Fra rovfugletårnet kan du betragte fuglelivet, og specielt om vinteren, når rovfuglene bliver fodret med slagteraffald ud for tårnet, kan du komme tættere på havørnen, musvågen og ravnen, end du nogensinde før har været.

Kravl op i brandvagttårnet, hvor du, foruden det fantastiske, uhindrede udsyn over den centrale del af Lille Vildmose, kan være heldig at få et glimt af kongeørnen, som den svæver rundt over sine jagtmarker i Vildmoselandet.

Se  også de elegante krondyr i fugleperspektiv fra Høstemark Tårnet og betragt det ufremkommelige landskab i ro og mag.

Oplevelsesspækkede stier

Kom langt, langt ud i den vilde natur på de spændende stier, der er konstrueret for at give dig den fulde mose-oplevelse.

Ad Plankestien ved Tofte Mose kommer du så langt væk fra al civilisation, at det er som at være på en savanne. Kom helt ud blandt vilde planter og dyr, og måske kommer du helt tæt på krondyrene, der opholder sig tæt på mosen.

Kom på gyngende - og alligevel fast - grund på plankestien i Portlandsmosen.

Her har du mulighed for at komme helt ud på mosens vand uden at få våde tæer. Stien ender nemlig ud i en platform midt i vandet, der bringer dig så tæt på naturen som overhovedet muligt.

Stierne er også handicapvenlige, og kørestolsbrugere kan således nemt komme ud i den enestående natur i Lille Vildmose.

Lille Vildmosecentret

Luk