Svinkløv Klitplantage

Storslået natur, friluftsaktiviteter i verdensklasse og et legendarisk badehotel. I Svinkløv Klitplantage står de helt store (natur)oplevelser i kø
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Udflugten går til Svinkløv Klitplantage

En sommerhustur ved Jammerbugten er ikke komplet uden en tur til naturskønne Svinkløv Klitplantage.

Plantagen blev anlagt i årene mellem 1884 og 1910 for at bekæmpe den barske sandflugt, der igennem århundreder plagede den jyske vestkyst og lagde små landsbysamfund brak.

I dag er den et yndet udflugtsmål for lokale såvel som feriegæster, der drages af den afvekslende og på én gang frodige og fattige natur.

Fra skov til hav

Få steder som i Svinkløv Klitplantage kan du det ene øjeblik befinde dig i tæt, mørk, frodig skov for minutter senere at stå helt ude ved havet med uhindret udsigt til alle sider over det vidtstrakte landskab. 

Netop den frodige skov få hundrede meter fra Vesterhavskysten står i stærk kontrast til det forblæste og fattige klitlandskab, og det er en sand opdagelsesrejse at bevæge sig rundt i det varierende landskab.

En ø i Stenalderhavet

Svinkløv Klitplantage ligger på toppen af et højdedrag, der for flere tusinde år siden var en ø i Stenalderhavet. 

Du kan stadig i dag se datidens markante kystskrænter, der, beklædt med lysegrønt marehalm og i første række til det barske Vesterhav, giver en helt unik karakter til landskabet. 

Fra toppen af skrænterne har du en formidal udsigt ud over Slettestrand og til det brusende Vesterhav, der med sine umenneskelige kræfter har bidraget til at blæse bunker af sand ind over land.

Sand, der havde massive konsekvenser for mennesker og dyr langs kysten, men som også skabte de hvide klitter og bløde sanddyner, du i dag forbinder med et rigtigt vestkystlandskab.

Svinklovene

Det specielle landskab ved det nordvestlige hjørne af klitplantagen, Svinklovene, er et vaskeægte eventyrland og et absolut must-see, når du alligevel har taget turen til Svinkløv Klitplantage.

Bølget, bakket, idyllisk, drømmende, smukt og lysende grønt. Med sin kammede profil er Svinklovene et unikt stykke landskab, du ikke finder mange andre steder i Danmark.

Herfra er udsigten ud over Jammerbugten og det legendariske Svinkløv Badehotel helt betagende.

Udsigten er også historisk. For Svinklovenes fod fandtes nemlig i gamle dage et åbent sund, der lod handelsflåder og vikingeskibe sejle frem og tilbage mellem Limfjorden og Vesterhavet.

Forestil dig, hvordan det i dag bløde landskab for mere end 800 år tilbage bestod af vand og var en ekstremt vigtig transportåre i det vestjyske.

Aktiviteter i Svinkløv Plantage

Svinkløv Badehotel

Luk