Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Jammerbugts Oplevelsespulje 2018 i de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de støttede projekter fra 2019 og 2018 herunder.

Støttede projekter i 2019

 

Kunst ved Kysten
Støttet med 5.000 kr.

”Kunst ved Kysten” præsenterer i påsken værker fra 20 forskellige kunstnere i de unikke lokaler hos Han Herred Havbåde ved kysten i Slettestrand. Det er samtidigt muligt at besøge det populære skibsværft, så turister og lokale kan opleve skibsbyggeriet på nærmeste hold.

Støttemidlerne vil blive brugt på at skabe mere opmærksomhed på kunstudstillingen via plakater, som vil blive opstillet i området for at lede interesserede på rette vej.   

 

Levendegørelsen af Herregården Bratskov
Støttet med 10.000 kr.

Den gamle herregård Bratskov bliver vækket til live af ca. 70 lokale ildsjæle, som fremviser gamle håndværk og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”.

Hver torsdag i ugerne 27-31 kan man blandt andet opleve smeden lege med stål, skomageren, der forsåler sko, og rebslageren, som laver reb i metervis. Herudover rumsterer heksen i kælderen, flittige håndarbejdere og mange flere.

Der har tidligere år været mange klager på lyden, og pengene skal derfor bruges på at indkøbe et nyt mobilt lydanlæg, så gæsterne kan høre, hvad der bliver sagt over højtaleren, og dermed få en bedre oplevelse.

 

Støtteforeningen Hannæs
Støttet med 10.000 kr.

Mange turister og lokale i området er interesserede i at opleve fuglelivet på Vejlerne. For at få den bedst mulige oplevelse er et teleskop nødvendigt – derved kommer fuglene tæt på, selvom de står flere hundrede meter ude på engen.

Den almindelige turist har sjældent råd til at investere flere tusinde kroner i kikkertudstyr, og derfor ønskes en ordning, hvor udstyret kan lånes lokalt.

Materialet stilles til rådighed for foreninger, organisationer og virksomheder – herunder lokale initiativtagere, som ønsker at arrangere udflugter på Vejlerne i Han Herred og Thy. Støttemidlerne bruges til at købe nyt professionelt udstyr til gavn for alle interesserede.   

_________________________

Støttede projekter i 2018

 

Fjerritslev Handelsstandsforening
Støttet med 10.000 kr.

Fjerritslev Handelsstandsforening har i mange år haft mottoet "Jammerbugtens hyggeligste handelsby". Vi har i dag over 10 årlige arrangementer for de kunder, der besøger byen - for eksempel pynter vi flot op om sommeren, i december og til Halloween i efterårsferien. Alt sammen for at gøre det hyggeligt at besøge, bo og handle i Fjerritslev.

Med projekt "Jammerbugtens hyggeligste handelsby - hele året" ønsker vi at hæve barren på de tidspunkter af året, hvor vi i dag ikke har aktiviteter.

Projektet handler om at indkøbe og fremstille inventar til byen, som hurtigt kan opstilles og nedtages igen, så vi det meste af året kan fremstå som en hyggelig by.

Det handler i første omgang om vintermånederne, foråret og påsken, hvor vi gerne vil gøre handelsoplevelsen endnu bedre i byen.

 

Øland Golfklub
Støttet med 5.000 kr.

Øland Golfklub ønsker at afvikle en golfturnering hver onsdag formiddag i juli og august for at give turister i området mulighed for en hyggelig formiddag - og gerne i samvær med lokale golfspillere. 

 

Destination Svinkløv-Slettestrand i samarbejde med VisitJammerbugten
Støttet med 10.000 kr.

Explore Svinkløv-Slettestrand er en natur- og kulturevent, som giver turister mulighed for at opleve områdets unikke aktivitetstilbud.

Svinkløv-Slettestrand har allerede et bredt aktivitetsudbud, som kun mangler et sidste skub i den rigtige retning for at åbne det op og gøre det endnu mere attraktivt for områdets turister.

Der er valgt at sætte fokus på områdets århundreder gamle fiskerkultur, kunsten som blomstrer i området og ikke mindst dets enestående natur og outdoormuligheder.

Luk