Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Jammerbugts Oplevelsespulje 2018 i de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttede projekter 2022

Tranum Open Air
Støttet med 10.000 kr.

”Tranum Gymnastik Forening” fejrer i år sit 125-års jubilæum og i den anledning arrangeres der en sommerkoncert på Tranum Stadion til glæde for både turister og fastboende. Koncerten finder sted d. 3/9 og der vil være aktiviteter og musik for alle aldre med bl.a. ”Luftens Helte” og ”Johnny Deluxe”.

Jammerbugt 2.jpg

Tranum Ferieby
Støttet med hhv. 12.500 kr. og 5.000 kr.

Tranum Ferieby på Kronvildtvej i Tranum fortsætter sin fine udvikling. Området bliver flottere og flere aktiviteter kommer til, hvilket gør det mere attraktiv for både ejere og turister. Senest er der anlagt en ny og særdeles flot minigolfbane som vi støtter med penge fra vores Oplevelsespulje.

Vi fortsætter ligeledes som ”boldsponsor” for området og der er derfor indkøbt 100 stk. nye fodbolde til brug på feriebyens streetbane, fodboldbane eller ved den populære fodboldgolf, som alle gæster og ejere frit og ubegrænset kan benytte under opholdet.

Jammerbugt 1.jpg

 

Tidligere støttede projekter
2021

Fjerritslev Handelsstandsforening / Renovering af karrusel
Støttet med 15.000 kr.

Handelsstandsforeningen har en antik karrusel som trænger til en kærlig hånd.
Karrusellen, der i sommerhalvåret står på Bryggertorvet centralt i Fjerritslev, er et stort tilløbsstykke til byens besøgende, hvor børn tilbydes gratis ture. Karrusellen benyttes primært lørdage og til ”By Nights” i løbet af sommeren og sådan har det fungeret i 15 år.

Karrusellen er af ældre dato og trænger virkelig til renovering. Med hjælp fra en institution for udsatte unge og Feriepartners Oplevelsespulje, er det lykkes at komme i mål med dette til sommerferien 2021.

Foreningen Lildstrand Landingsplads / Anlæg af kystterrasser
Støttet med 12.500 kr.

Projektet omhandler anlæg af to store rekreative kystterrasseanlæg på Lildstrand Landingsplads.

Kystterrasserne er 3. og sidste fase i en borgerdreven renovering og udvikling af Lildstrands største attraktion, landingspladsen, hvorfra der stadig drives kystfiskeri. Kystterrasserne vil tilføre Lildstrand en helt ny dimension for både besøgende og fastboende, som vil opholde sig på landingspladsen i længere tid, se sig om i Lildstrand, besøge gallerierne, købe friskfanget og ny-røget fisk og få øjnene op for stedets store kvaliteter som autentisk fiskerleje, omgivet af vidstrakt, fredet natur.

2020

Slettestrand Trailbuilder Laug og Hjortdal Ungdoms- og Idrætsforening
Støttet med 10.000 kr.

De to foreninger ønsker i samarbejde med Naturstyrelsen Thy at skabe to nye MTB-spor rettet mod børn og begyndere på MTB. De to spor skal være en del af de allerede etablerede og anerkendte spor i Svinkløv Klitplantage, hvor de fleste turister i dag starter deres tur på cyklen.

De nye spor vil især blive et aktiv for turister og sommerhusejere, da de vil komme til at fremstå som børne- og begynderspor.

I dag er en stor del af turismen og udlejningen af sommerhuse i området relateret til oplevelser i naturen og særligt mountainbike.

content-jammerbugt-trailbuilder.jpg


Brygger P. Kjeldgaards Familiefond - Museet Bryggergården
Støttet med 10.000 kr.

Formålet med projektet er at sikre og udvikle en unik kulturperle midt i Fjerritslev.

Museet Bryggergaarden ligger med sit bryggeri- og egnsmuseum placeret lige midt i byen og er et centralt omdrejningspunkt i Jammerbugten.

Der etableres en humlehave bag Bryggergaarden, samtidig med at gårdpladsen åbnes og gøres til en integreret del af bymiljøet. De enestående og velbevarede museumsbygninger rummer såvel beboelse som bryggeri og malteri med komplette installationer samt udstillinger af såvel bryggerihistorisk som egnshistorisk karakter.

Støttemidlerne går til udvikling af bryggerimuseet med inventar og samlinger, således at denne del fremtræder tydeligt og godt formidlet.

Bryggeri, malteri og effekter, der knytter sig hertil, er kernen i museet og historien, der skal formidles.

content-jammerbugt-museetbryggergaarden.jpg


Tranum Ferieby
Støttet med 5.000 kr.

Sommerhusområdet Tranum Ferieby på Kronvildtvej består af 150 sommerhuse og et stort fællesområde med masser af aktiviteter for både børn og voksne, f.eks en stor legeplads, mini golf, fodboldgolf og meget andet.

Der er bevilget penge til køb af 100 nye fodbolde, som kan fylde fodboldtårnet ved fodboldgolfbanen.

content-jammerbugt-tranumferieby.jpg


Morten Thomassen - Hjertestarter
Støttet med 5.000 kr.

Tilskud til køb og opsætning af hjertestarter ved privat sommerhus ved Tranum Strand.

2019

Kunst ved Kysten
Støttet med 5.000 kr.

”Kunst ved Kysten” præsenterer i påsken værker fra 20 forskellige kunstnere i de unikke lokaler hos Han Herred Havbåde ved kysten i Slettestrand. Det er samtidigt muligt at besøge det populære skibsværft, så turister og lokale kan opleve skibsbyggeriet på nærmeste hold.

Støttemidlerne vil blive brugt på at skabe mere opmærksomhed på kunstudstillingen via plakater, som vil blive opstillet i området for at lede interesserede på rette vej.   

 

Levendegørelsen af Herregården Bratskov
Støttet med 10.000 kr.

Den gamle herregård Bratskov bliver vækket til live af ca. 70 lokale ildsjæle, som fremviser gamle håndværk og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”.

Hver torsdag i ugerne 27-31 kan man blandt andet opleve smeden lege med stål, skomageren, der forsåler sko, og rebslageren, som laver reb i metervis. Herudover rumsterer heksen i kælderen, flittige håndarbejdere og mange flere.

Der har tidligere år været mange klager på lyden, og pengene skal derfor bruges på at indkøbe et nyt mobilt lydanlæg, så gæsterne kan høre, hvad der bliver sagt over højtaleren, og dermed få en bedre oplevelse.

 

Støtteforeningen Hannæs
Støttet med 10.000 kr.

Mange turister og lokale i området er interesserede i at opleve fuglelivet på Vejlerne. For at få den bedst mulige oplevelse er et teleskop nødvendigt – derved kommer fuglene tæt på, selvom de står flere hundrede meter ude på engen.

Den almindelige turist har sjældent råd til at investere flere tusinde kroner i kikkertudstyr, og derfor ønskes en ordning, hvor udstyret kan lånes lokalt.

Materialet stilles til rådighed for foreninger, organisationer og virksomheder – herunder lokale initiativtagere, som ønsker at arrangere udflugter på Vejlerne i Han Herred og Thy. Støttemidlerne bruges til at købe nyt professionelt udstyr til gavn for alle interesserede.  

2018

Fjerritslev Handelsstandsforening
Støttet med 10.000 kr.

Fjerritslev Handelsstandsforening har i mange år haft mottoet "Jammerbugtens hyggeligste handelsby". Vi har i dag over 10 årlige arrangementer for de kunder, der besøger byen - for eksempel pynter vi flot op om sommeren, i december og til Halloween i efterårsferien. Alt sammen for at gøre det hyggeligt at besøge, bo og handle i Fjerritslev.

Med projekt "Jammerbugtens hyggeligste handelsby - hele året" ønsker vi at hæve barren på de tidspunkter af året, hvor vi i dag ikke har aktiviteter.

Projektet handler om at indkøbe og fremstille inventar til byen, som hurtigt kan opstilles og nedtages igen, så vi det meste af året kan fremstå som en hyggelig by.

Det handler i første omgang om vintermånederne, foråret og påsken, hvor vi gerne vil gøre handelsoplevelsen endnu bedre i byen.

 

Øland Golfklub
Støttet med 5.000 kr.

Øland Golfklub ønsker at afvikle en golfturnering hver onsdag formiddag i juli og august for at give turister i området mulighed for en hyggelig formiddag - og gerne i samvær med lokale golfspillere. 

 

Destination Svinkløv-Slettestrand i samarbejde med VisitJammerbugten
Støttet med 10.000 kr.

Explore Svinkløv-Slettestrand er en natur- og kulturevent, som giver turister mulighed for at opleve områdets unikke aktivitetstilbud.

Svinkløv-Slettestrand har allerede et bredt aktivitetsudbud, som kun mangler et sidste skub i den rigtige retning for at åbne det op og gøre det endnu mere attraktivt for områdets turister.

Der er valgt at sætte fokus på områdets århundreder gamle fiskerkultur, kunsten som blomstrer i området og ikke mindst dets enestående natur og outdoormuligheder.

Luk