Lystfiskeri i Henne Strand

Henne Strand er et eldorado for lystfiskere. Fisk i åer, søer og havet og fang laks, ørreder, gedder, torsk og makreller, mens du nyder den betagende natur i omegnen
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Få fisk på krogen i Henne Strand

Hvad enten du hungrer efter at fange store, blanke laks i åen, kaste tunge forfang fra stranden eller nyde en eftermiddag ved en Put and Take-sø, så kan du være ganske rolig.

Henne Strand har vand på alle sider og opfylder alle de ønsker, et lystfiskerhjerte måtte begære.

Put and Take med god komfort

Området omkring Henne Strand bugner af Put and Take-søer, der frister lystfiskersen til selv at fange maden til middagsbordet i sommerhuset.

Og vi vil ikke love for meget, men Put and Take-søerne har noget, der ligner fangstgaranti. Du kan blandt andet se frem til at fange gedder, aborrer, ørreder og ål, alt afhængigt af hvilken fiskesø, du tager til.

Put and Take-søerne er særligt velegnede til børnefamilien, der er på udkig efter en hyggelig familieaktivitet, uanset om I er uerfarne eller har styr på alt inden for lystfiskeri.

Ved de fleste søer er komforten nemlig helt i top, så mange steder er der borde og bænke til picnicen og legeplads til de små, der måske ikke har samme tålmodighed som forældrene.

Har du efterladt familien i sommerhuset kan du lade freden sænke sig over dig i en af de mange afkroge af søen, hvor ro og stilhed hersker.

Prøv for eksempel Vrøgum fiskesø ved Oksbøl, Nymindegab ørredsø ved Nørre Nebel eller Damsmark lystfiskersø ved Varde.

Eller kør på opdagelse i det vestjyske – du finder helt sikkert en Put and Take-sø inden for relativt kort tid.

Pak grejet og tag til Skjern Å

Skjern Å er Danmark vandrigeste å, og foruden denne fornemme titel er der også et andet trækplaster. I Skjern Å lever nemlig Danmarks eneste oprindelige, vildtlevende laksestamme.

Skjern Å-laksen er også kaldet kæmpelaksen, fordi den kan veje over 20 kilo. Den er et must at få på krogen for enhver lystfisker, så kryds fingre og hav tålmodighed – det kræver hårdt arbejde og mange timer at få en Skjern Å-laks på krogen, og netop derfor er det meget prestigefyldt at fange en sådan.

Er ambitionerne ikke til laksefiskeri i åen, kan du gå efter de mange havørreder og gedder, der også er af en vis størrelse.

Foruden fornemt fiskeri ved Skjern Å byder området på smuk natur. Ved Skjern Ås udmunding i Ringkøbing Fjord finder du nemlig landets eneste floddelta, hvor der også er et rigt fugleliv.

Fang fisk på åbent hav

Man må ikke glemme det store hav, der trods alt dominerer størstedelen af Henne Strand-området. Her gemmer sig uanede mængder af fisk, men de er ikke så lettilgængelige som for eksempel i en Put and Take-sø.

Kast tunge forfang direkte fra stranden, hvor du kan være heldig at få torsk, sild eller makreller på krogen.

Er du bidt af en gal fisk og skal du bare have hele fiskeoplevelsen, så tag på heldags fisketur med en af de kuttere, der stævner ud fra Hvide Sande. Mærk Vesterhavets salte, fugtige havluft mod dine kinder, mens du ihærdigt leder efter de bedste fiskerender, hvor de helt store fangster gemmer sig.

Luk