Cykelferie i Henne Strand

Hvis Danmark er et af verdens bedste cykellande, så er Henne Strand et af Danmarks bedste cykelsteder. Her er panoramiske cykelruter for den naturinteresserede, men også hæsblæsende mountainbikeruter
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Kom tæt på Henne Strands skjulte naturskatte på cykel

Tag på cykeltur ud i det blå ad snoede veje og stier ved Henne Strand. Det giver røde kinder, appetit til middagen på sommerhusterrassen og, ikke mindst, helt fantastiske naturoplevelser i det særegne vestjyske landskab.

Området omkring Henne Strand gemmer på nogle af de mest charmerende cykelruter i hele Jylland, der tager dig igennem lyngklædte klitter, vidstrakte hedeområder, tætbevoksede plantager, tilsandede egeskove og forbi det blågrønne Vesterhav, der glimter venligt i solen eller bruser faretruende i den hårde vind.

Ved Henne Strand finder du ruter til ethvert temperament, hvad enten du skal på tur med familien med madpakken i rygsækken eller du skal have pulsen op.

Cykeltur på søen

Få en storslået naturoplevelse på cykel ved den naturgenoprettede Filsø – et helt specielt udflugtssted for naturelskere. Tættere på naturen og dyrelivet kommer du dårligt. 

Cykelruten ved Filsø er på 20 kilometer og leder dig ad stille skovveje til toppen af Blåbjerg Klitplantage med udsigt over heden og henover Filsøs vand.

Her cykler du over dæmningen på Filsø og de imponerende vandmasser på begge sider af dæmningen. Du bør unde dig selv et stop på dæmningen for at beundre den enorme sø og himlen, der spejler sig i den.

Lyt til de mange fuglestemmer ved søen, se krondyrene græsse fredeligt på engene og mærk brisen i dit ansigt.

En vidunderlig cykeltur for den naturinteresserede, men også for familien, der søger en unik naturoplevelse. I finder mange stop undervejs, hvor I kan spise jeres picnic med kig til søen.

Vestkystruten

Langs hele den danske vestkyst, fra Rudbøl til Skagen, løber den 560 kilometer lange Vestkystrute, som tager dig igennem alt, hvad den vestjyske natur kan tilbyde.

Du kan nemt støde til Vestkystruten fra Henne Strand og køre nordpå mod Nymindegab.

Denne rute fører dig forbi Blåbjerg Klitplantage og igennem det hyggelige sommerhusområde Houstrup. Tag et velfortjent hvil på stranden, nyd madpakken og lad dig blæse igennem, inden turen atter går videre.

Du kan også cykle sydpå mod Kærgård Klitplantage med Vejers strand som dit mål.

Ruten løber igennem et råt, fladt hedelandskab, hvor du kan hoppe af cyklen og finde spiselige svampe og nordiske urter. Hold pitstop og lad batterierne op ved den smukke, brede Vejers strand, inden turen igen går hjemad.

Danmarks bedste mountainbikeruter

Er du typen, der ikke vil dase på stranden hele dagen, når du er i sommerhus? Så skal du prøve en af de tre mountainbikeruter i Blåbjerg Plantage.

Plantagens mountainbikeruter er nogle af Danmarks bedste, og Blåbjerg Plantage er da også at finde blandt De 10 Spir – ti områder udvalgt af Naturstyrelsen til at være det bedste mountainbiking i Danmark.

Prøv kræfter med den grønne rute på 4 kilometer, den sorte på 7 kilometer og den hvide rute på 13 kilometer. Uanset hvilken rute du vælger er du garanteret fantastisk natur, frisk luft til hjernen og trætte ben.

Luk