Har du allerede oprettet en profil til Mit Feriepartner? Log ind på Mit Feriepartner.
Attraktioner i Henne Strand
Nogle af Danmarks bedste og mest seværdige attraktioner i Henne Strand
Hvad enten du er på udkig efter børnevenlige oplevelser, dansk kulturhistorie eller charmerende byer, så har området ved Henne Strand noget til din smag. Tag et kig på vores forslag til de bedste attraktioner herunder.
Det er lige før, du har travlt, hvis du skal nå det hele i Henne Strand. Ellers må du bare komme igen.
Givskud Zoo
Kom på en magisk rejse til fjerne verdensdele og brug en spændende dag i dyrenes rige i Givskud Zoo, som er meget mere end ”bare” en zoologisk have.
Her er eksotiske og eventyrlige oplevelser at hente for både unge og gamle i den kombinerede safaripark og zoologiske have, der råder over 60 dyrearter og i alt 700 dyr.
Og så kan I komme 150 millioner år tilbage i tiden i dinosaurparken, hvor I kan opleve over 40 forskellige dinosaurer helt tæt på (de er ikke levende!).
Givskud Zoo ligger ved Billund en time og tyve minutters kørsel fra Henne Strand. Pak frokostkurven og forbered jer på en vild dag.
Kør på safari
Tag hele familien med på safari i egen bil og kør på opdagelse på den afrikanske savanne og i Nord- og Sydamerika. Det er en oplevelse for alle sanser at lugte de fremmedartede dyr, se dem bevæge sig, høre deres lyde og mærke deres nærhed.
Kom helt tæt på giraffer, zebraer, næsehorn, bisoner og antiloper, når de hjemmevant krydser vejen lige foran bilen. Måske stopper de op og kigger nysgerrigt på jer?
Tag jer endelig god tid blandt dyrene og hast ikke videre – hvis I bliver hængende lidt får I med garanti flere sjove oplevelser med dem.
Højdepunktet på safarien er for mange løvernes farlige territorium, som også er den sidste del af turen. I kan ikke undgå at blive betagede af de store, elegante kattedyr, der med højt hævede hoveder og gennemborende blikke spejder ud over savanne.
Mærk gyset og synk en ekstra klump, når løverne lister rundt lige uden for jeres bil. Og bliv betaget af naturens barske gang, når Danmarks største løveflok bliver fodret og de skarpe tænder glubsk flænser kødet deres bytte.
Der er også mulighed for en guidet tur i parken med safaribussen, så hele familien kan læne sig tilbage, iagttage de vilde dyr og blive klogere på de forskellige arter.
I safaribussen fortæller chaufføren spændende og lærerige historier om dyrene, og I følger samme rute som bilerne.
Zoologisk have
Byg ovenpå den store safarioplevelse i Givskud Zoo’s zoologiske have, hvor I går ad det seks kilometer lange stisystem forbi de store anlæg, hvor dyrene bor. Oplev blandt andet de altid imponerende elefanter, men her er også kameler og ulve.
Som det eneste sted i Danmark huser Givskud Zoo gorillaer. Der er altid gang i den i gorillaanlægget, specielt omkring fodringstid, som I kan overvære. Her kaster de sig livligt over planter, bær og frugter.
Husk også at svinge forbi det store tropehus, hvor I kan opleve de sjældne sydamerikanske kæmpeoddere til lands og til vands.
Kig ind i deres store, brune øjne, se de svømme adræt rundt i deres bassin og oplev dem ved fodringstid, hvor der gerne er høj lyd på.
Se fortidens kæmper
Oplev mere end 40 dinosaurer i naturlig størrelse i alle arter og aldre, fra nyduklækkede unger til fuldvoksne, og fra farlige kødædere til de mere fredelige planteædere.
Dinosaurerne står i et stort udendørs skovområde, og I kan frit bevæge jer rundt og studere dem. De ser ganske virkelighedstro ud, og det er sjovt at forestille sig, at de for flere millioner år siden herskede i skovene.
Kom blandt andet helt tæt på den frygtindgydende Tyrannosaurus rex, som er kendt fra Jurassic Park-filmene og glæd dig over, at de ikke længere findes på vores jord. Eller studér den langhalsede planteæder Diplodocus, hvis hoved nærmest svæver i 11 meters højde.
Familiehygge, når det er bedst
Når dyreoplevelserne har taget al energi fra jer kan I nyde jeres medbragte picnic ved et af de mange borde og bænke, der står rundt om i parken. Ellers har parken et godt udvalg af mad- og isboder, hvor I kan få stillet sulten.
Givskud Zoo byder også på oplevelser specielt for børn. Her er blandt andet en stor naturlegeplads, hvor poderne kan boltre sig, mens du hviler benene i en af de hængekøjer, der er sat op rundt om legepladsen.
Kig også forbi den nordamerikanske tipilejr, hvor I kan bage snobrød over bål, og så er klappegederne et kæmpe hit hos de yngste.
Ribe
Rejs til Danmarkshistoriens begyndelse i Ribe og oplev den charmerende stad med idylliske, gamle huse, brostensbelagte gader velbevarede klostre fra middelalderen – og selvfølgelig byens vartegn, Ribe Domkirke.
En dagsudflugt til Ribe er et møde med en unik by, storslået historie og et livligt, kreativt bybillede – oplagt til en sommerhustur, hvor I om aftenen kan geare ned på terrassen, mens I fordøjer de mange, store indtryk.
Med vandet som nabo
Ribe er Danmarks ældste by og Nordens største handelsby, beliggende i den flade marsk og med Vadehavet som nærmeste nabo.
Allerede omkring 700 var byen et af vikingernes største handelscentre, og senere blev Ribe central for Nordens handler pga. dens nærhed til vandet og vigtige søhandelsruter til England, Tyskland, Friesland og Middelhavslandene.
Historisk domkirke
Som byens absolutte midtpunkt tårner Danmarks ældste domkirke, Ribe Domkirke, sig op i imponerende 52 meters højde.
Ribe Domkirkes oprindelse kan dateres helt tilbage til 800-tallet, selvom kirken først blev endeligt opført i 1150, så der er et vist historisk vingesus at mærke, når du bevæger dig rundt i den kølige, majestætiske kirke.
Når du besøger Ribe Domkirke vil du opleve Danmark eneste femskibede kirke, som er præget af skiftende stilarter.
Du kan se gravminder over nogle af byens og rigets mægtigste mænd, ligesom du kan fortabe dig i mange interessante statuer og detaljer – for eksempel kan du se Ribes største kunstværk, som stammer fra 1200-tallet.
Få overblik over landskabet
Bestig de 248 trin op til domkirkens tårn, der i 1300-tallet blev bygget som byens vagt- og stormklokketårn.
Herfra har du en enestående og milevid udsigt over det flade marsklandskab, og det er ikke svært at forestille sig det alarmerende syn af datidens stormfloder, der rullede ind fra det åbne hav.
Aftenvandring i byens gader
Følg med nattevægteren på byvandring hver aften fra marts til oktober og få indblik i gamle dage. Her var det vægterens opgave at sørge for ro og orden i byens gader om natten, passe gadebelysningen og advarede om truende stormfloder.
I dag tager nattevægteren dig med på rundtur i Ribes hyggelige stræder, hvor du undervejs kan se byens mange seværdigheder, mens du lytter til hans beretning om byens dramatiske historie.
En spændende og autentisk tur for både børn og voksne – ikke mindst fordi vægteren er i fuld uniform og bærer datidens politistav, ”morgenstjernen”.
På sporet af Ribes vikinger
Rejs 1300 år tilbage i tiden til vikingernes storhedstid i Ribe og få et levende billede af vikingernes dagligdag.
På Ribe VikingeCenter rejser du ind i en tidslomme, hvor du genoplever vikingernes liv igennem autentiske rekonstruktioner af det allerældste Ribe og vikingemiljøet.
Oplev Ripa By (Ribe), år 825, hvor du kan besøge vikingernes huse og bage et fladbrød ved ildstedet, lære vikingernes lege eller prøve en vikingekappe på. Du kan også arbejde ved træsmeden snittebænk i træværkstedet.
Gå også en tur på den rekonstruerede markedsplads, år 710, hvor købelystne handelsrejsende forlyster sig i det Ribes store vareudbud. Mød sølvsmeden og glasperlemageren, der arbejder for at producere varer til den store efterspørgsel.
Storgården fra 980 er et imponerende gårdanlæg, der tilhører den betydningsfulde storbonde.
Her kan du opleve storbondens langhus og de mange dufte og lyde fra vikingetiden. Og måske drister du dig til et blik ind i storbondens kammer? Besøg også stalden og klap husdyrene, og se nærmere på vikingetidens landbrug.
Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg
Livet på, i og ved havet
Fiskeri- og Søfartsmuseet er et fantastisk udflugtsmål for hele familien – her er spændende, lærerig natur- og kulturhistorie, udstillinger om et af de største erhverv i Danmark, flotte, farverige fisk og bedårende sæler.
Pak bilen og kør mod Esbjerg, en køretur på tre kvarter, til en dag spækket med gode oplevelser for den deciderede fiskenørd, men også for den alment interesserede.
Fiskeri og søfart
Oplev den spændende fiskeriudstilling, der skildrer fiskerierhvervet igennem hele Danmarkshistorien, lige fra middelalderens store sildefiskeri i Øresund til nutidens forsøg på at bevare et bæredygtigt fiskeri i Nordsøen.
Udstillingens afdeling med fokus på blandt andet langlinefiskeri efter torsk er et must for enhver med interesse for lystfiskeri.
Museets store udstillingshal rummer også et klitmiljø, en række arbejdende værksteder, en kystlandingsplads, en bunker fra 2. verdenskrig og en maritim legeplads til børnene.
Direkte fra Vadehavet
Kom tæt på mellem 70 og 80 arter saltvandsfisk fra de danske farvande i akvariehallen. Her vil du støde på den pudsige Vesterhavsfisk panserulk, der har et morsomt udtryk af konstant skepsis, og du kan lære om de forskellige metoder, der anvendes i Nordsøen for at sikre fangst.
Se helleflyndere, havål og sømrokker i det store akvarium, der rummer cirka 100.000 liter saltvand, der bliver pumpet direkte ind fra Vadehavet.
Glæd dig også til at se hajerne, rokkerne og fladfiskene, der næsten må være akvariets største attraktion.
Rør ved de farvestrålende fisk i det store runde bassin i midten af akvariehallen og mærk deres adræthed og skællede hud. Men, måske særligt til børnene, pas på: fiskene kan bide, så tag dem ikke op af vandet.
Havets venlige sjæle
Mød Fiskeri- og Søfartsmuseets to gråsæler, Rasmine og Else, og de to spættede sæler, Leo og Pebbles, i museets nyrenoverede sælarium.
Det er de to danske sælarter, og du kan nok ikke undgå at blive lidt forelsket i de dybe, brune og hengivne øjne og den lidt klodsede bygning.
Observer sælerne svømme glad rundt i deres rette element igennem de store undervandsruder og lad dig fascinere af, hvordan de adræt og ubesværet snor sig og glider igennem vandet.
En stor oplevelse for alle aldre er de daglige sælfodringer, hvor du kommer helt tæt på de charmerende svømmere. Se dem blive trænet på strandbredden, hør gode historier om og lær mere om sælerne.
Vadehavspavillon
Smut også ind i museets Vadehavspavillon, hvor du kan se flotte vadefugle og lære om Vadehavets natur og dets komplekse økosystem.
Betragt blandt andet hurtige og elegante edderfugle, der dykker ned efter føde under vandets overflade. Det er til stor begejstring for familiens yngste.
Vadehavspavillonen giver dig nærgående indblik i Vadehavets dyreliv på en 12 meter lang interaktiv væg, hvor du kan se mange af Vadehavets karakteristiske dyr på en touchskærm.
Og så kan du studere detaljerne på de to mest almindelige dyr i Vadehavet, slikkrebsen og dyndsneglen, der er forstørret 100 gange, fordi de er så små, at man ikke bemærker dem i naturen.
Måske du er interesseret i andre idéer?
Få gode idéer til, hvad du skal se, opleve eller lave på din sommerhusferie i Henne Strand.