Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Henne Strands Oplevelsespulje de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttede projekter 2022

Henne Strand Life
Støttet med 10.000 kr.

Feriepartner Henne Strand støtter Henne Strand Life, der sætter fokus på julen ved Henne Strand den 11. dec. 2022 for både turister, husejere og fastboende.
Dagen starter med en tur i Vesterhavet, evt. efterfølgende sauna på stranden, og der vil undervejs være mulighed for et glas varm te eller varm kakao.

Programmet byder på blandede aktiviteter, herunder besøg fra Julemanden, der kommer med gaver til børn og med mulighed for at få taget et julefoto med julemanden. Varde Garden kommer og spiller og skaber liv i gaden, og der vi være fællessang og hygge på vandrehjemmet. Desuden bakker mange af byens butikker op med forskellige tiltag og gode tilbud, der genre skal lokke kunder til byen.

 

Tidligere støttede projekter
2021

Krondyrs safari
Støttet med 15.000 kr.

Feriepartner Henne Strand uddelte igen i 2021 15.000 kr. til lokale aktører, der ønsker at udvikle eller videreudvikler aktiviteter/oplevelser/begivenheder, der henvender sig til områdets feriegæster, sommerhusejere og lokale beboere, og som øger oplevelsesværdien i lokalområdet.

I 2021 har vi valgt Natur Kultur Vardes projekt: ”Kronvildt i brunst – en totaloplevelse i Naturpark Vesterhavet”. Det er en helt speciel og storslået oplevelse at møde, se og høre enorme flokke af kronvildt i efterårsskumringen, hvor kronhjortene er i brunst og giver højlydt udtryk for, hvem der bestemmer over reviret.

Det kan kun opleves i en meget kort periode i året og er kun muligt at følge på særlige steder med stort antal kronvildt samt adgang til dyrenes foretrukne områder.

Et af de bedste steder i Danmark til dette er i Vestjylland ”Naturpark Vesterhavet”, og vi ønsker at udbrede kendskabet og oplevelsen samt give mulighed for at flere turister og lokale beboer kan blive indviet i dette særlige naturfænomen.

I september 2021 lev der afholdt tre arrangementer af ca. 3 timers varighed. Det foregik den 23, 28 og 29 september – sidstnævnte tilrettelagt for handicappede. Der blev serveret en menu baseret på kronvildt kød og lokale råvarer, og den lokale naturvejleder introducerede deltagerne i aftenens oplevelse og fortalte om krondyrenes liv og færden.

Efter mørkets frembrud blev der kørt i fælles bus ud i naturen til udvalgte steder, hvor det fortalte ord blev omsat til sanser og oplevelser – med lyd og beskuelse, og kun med stille information om det storslåede skue med de mange krondyr i skumringen, langs Grærup Langsø og i Vejers Nordplantage m.m.

 

2020

Eventsupport v/Peter Dalgaard Kultur- og Naturformidling v/Merete Vigen
Støttet med 15.000 kr.

”Mystory Tours”: Et produkt/spil via app på mobil med indlagt plot, som inkluderer motion og frist luft. Formålet er at skabe et oplevelsesprodukt til en primærmålgruppe, der i dag mangler tilbud til: familier med større børn (+10-12 år). Samtidig har man ønsket at skabe et oplevelsesprodukt, som er tilpasset de individuelle behov, gæsten måtte have i forhold til tid og sted. F.eks. skal gæsten ikke møde op på et bestemt tidspunkt, kan afbryde aktiviteten og genoptage den igen, når det passer gæsten.


”Den virtuelle guide”: Produkt, hvor gæster kan komme på guidede ture med kultur- og naturhistorisk indhold, evt . med konkurrence eller quizelementer indlagt.

2019

Outrup Speedwayklub
Støttet med 25.000 kr.

Tilskud til handicapsti op til udsigtsplatform, borde og bænke samt grillplads.

Et projekt, der er til gavn og glæde for mange lokale og turistgæster henover sommeren hvert år fremover.

2018

Halloween i Henne
Støttet med 12.500 kr.

Børneaktivitet med Halloween-tema i uge 42. Udklædte aktivitetsmedarbejdere leger med og underholder børn og voksne.

Øvrige modtagere af midler fra Feriepartner Henne Strands Oplevelsespulje 2018:

Dansk Skolecykling
Støttet med 12.500 kr.

Cykelaktiviteter med indlagt læring. Formålet er at lære børn at færdes i trafikken, samtidig med at de har det sjovt på cykel.

Luk