Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Fyns Oplevelsespulje. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttet projekt i 2020

Faldsled Beboerforening i samarbejde med Faldsled Svanninge Skytte, Gymnastik & Idrætsforening
Støttet med 10.000 kr.

Faldsled Beboerforening vil omdanne en nedlagt fodboldbane til en strandpromenade med aktiviteter for byens borgere og gæster.

Det bærende element er et stort promenadedæk, der går gennem området og ud i vandet.

Derudover anlægges boldbane, badehuse, sauna, udendørs bruser, scene, udekøkken, træningsfaciliteter, beach volley, multibane, handicaptoiletter, handicapvenlig adgang til stranden, krolfbane og siddemøbler.

Strandpromenaden er til fri afbenyttelse for alle. Med tiden håber er det visionen, at man kan invitere til sociale aktiviteter som fællessang, foredrag, udstillinger og lignende.

 

Tidligere støttede projekter
2018

Langeland Biavlerforening
Støttet med 5.000 kr.

Pengene vil blive brugt i den nye Besøgsbigård i Tranekær. Børnene skal med ud til bierne og hente honningen, derfor skal nogle af pengene bruges til beskyttelsesdragter, så ingen får en dårlig oplevelse.

I udstillingspavillonen vil de lave et børnehjørne, hvor børn kan prøve kræfter med selv at designe den honningetiket, som skal sættes på det glas honning, de har været med til at lave.

Desuden kan de prøve at lave et lys af bivoks. Resten af pengene vil derfor blive brugt til indretning af hjørnet med farveblyanter, papir og møbler i børnehøjde.

Besøgscentret havde officiel indvielse 26. maj 2018, og henvender sig til turister, skoler og andre med interesse for naturens forunderlige verden. 

Øvrige modtagere af midler fra Feriepartner Fyns Oplevelsespulje 2018:

Fonden Frydenlund Fuglepark/Danmarks Fugle Zoo
Støttet med 5.000 kr.

Feriepartner Fyns Oplevelsespulje støtter Danmarks Fugle Zoo, som ønsker at formidle information om danske og nordiske fugle under overskriften ”Kend din egen natur”, samt hvorfor ser vi ikke mere så mange fugle i den danske natur.

Det vil de gøre ved at indrette to stuer i ægte Morten Korch-stil, hvor de besøgende kan sidde og hygge sig, mens de kigger på fuglene i de to udendørs volierer på samlet 300m2.

Voliererne vil også være indrettet med grøfter og planter, så det ligner datidens Danmark. Rundt om i voliererne kommer der små kameraer, så man inde fra stuerne kan følge fuglene og forhåbentligt se ungerne i rederne.

Danmarks Fugle Zoo tror på, at denne nye form for formidling vil gå rent ind hos alle børn, og måske også give de voksne et indblik i, hvorfor fuglene langsomt forsvinder fra den danske natur.

 

Ærø Folkelige Musikforening

Støttet med 5.000 kr.

Det er en årlig harmonikafestival, der varer i tre dage – i år er det 25. år festivalen løber af stablen.

Der spilles fra tre scener; Marstal Sejlklub, Marstal Roklub samt et opstillet festivaltelt med deltagelse af ca. 350 musikere og dansere.

Festivalen arrangeres af frivillige kræfter, og langt de fleste musikere optræder gratis. Bidraget fra Oplevelsespuljen vil blive brugt til øget annoncering af festivalen for at skabe opmærksomhed omkring det frivillige arbejde.

Det er væsentligt for festivalen, at den afholdes uden for den egentlige turistsæson, for at kunne give mulighed for store oplevelser for både fastboende og gæster uden for sæsonen.

 

Svendborg Cykeludlejning
Støttet med 5.000 kr.

Svendborg Cykeludlejning er en social-økonomisk virksomhed, der er en del af cykelkulturhuset Cykeltutten, der holder til på det gamle værft på Frederiksø i Svendborg.

Ud over cykeludlejning arrangerer de events, kurser og oplevelser med fokus på cykling.

I 2018 vil de lave guidede cykelture for både racere, moutainbike og sightseeing, der giver turister mulighed for at opleve den skønne natur omkring Svendborg.

Svendborg Cykeludlejning vil også bruge pengene på et mødested/cykelcafé for cykelturister, hvor feriegæster og borgere kan mødes og udveksle gode tips og ture.

Som et sidste initiativ er Svendborg Cykeludlejning ved at få designet en iscykel, som skal glæde feriegæster og lokale borgere med håndlavede italienske ispinde. Iscyklen vil være klar fra juni 2018.

Luk